Bogdan Rohan, Manager General HyperCubic IT Outsourcing: "Mediul de afaceri romanesc reprezinta un test de anduranta"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bogdan Rohan, Manager General HyperCubic IT Outsourcing: Mediul de afaceri romanesc reprezinta un test de anduranta Bogdan Rohan, Manager General HyperCubic IT Outsourcing:  "Mediul de afaceri romanesc reprezinta un test de anduranta"
de Manager.ro la 07 Mai. 2014 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
hypercubic it outsourcingbogdan rohanexperientaafaceribusinesscompanii

HyperCubic IT Outsourcing administreaza infrastructura IT a peste o suta de companii, care insumeaza mai mult de 9.000 de angajati din domenii precum industria auto, farmaceutica, asigurari, HoReCa, distributie, productie si altele. Bogdan Rohan (foto), Managerul General al companiei, a acordat un interviu in exclusivitate pentru Manager.ro. "Performanta se poate obtine numai daca oamenii din interior actioneaza ca o echipa si raspund corespunzator solicitarilor", subliniaza acesta.

Manager.ro: Ce fel de servicii ofera HyperCubic IT Outsourcing?
 
Bogdan Rohan: Oferim o gama completa de servicii de management IT, ce se impart in patru categorii: Zona de hardware, Zona de software, Solutii IT si Servicii de suport integrat. 
 
Managed IT services inseamna, in linii mari: Mentenanta preventiva 24/7, la nivel de computere, servere si retelistica, Networking – cablare structurata, Managementul situatiilor de risc, Proiectare si executie a lucrarilor de infrastructura IT, Audit IT si consultanta IT, Solutii de hosting si back-up automatizat al datelor critice, Solutii de Cloud Computing, Service IT: Reparatii Laptop Multibrand la nivel de placa de baza; Reparatii Monitoare & TV LCD, UPS & Echipamente de retea, Consultanta in optimizarea costurilor si in achizitia de echipamente & solutii software – ERP / CRM.

Punem accentul foarte mult pe zona de comunicare si ne mandrim cu o echipa bine pregatita si orientata catre optimizarea si eficienta tehnica a fiecarui client in parte.
Manager.ro: Cum se pregateste echipa tehnica a companiei? Vorbiti-ne despre cursurile si programele de certificare pe care le urmeaza specialistii dvs.
 
Bogdan Rohan: Din punct de vedere al capabilitatilor tehnice, cei 31 de specialisti HyperCubic dispun de multiple certificari. 
 
Printre ele, amintim: CCNA 1,2,3,4 (Cisco Certified Network Associate), MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist), MCITS (Microsoft Certified IT Professional), MCITP Database Administrator, MCITP Enterprise Administrator, MCITP Enterprise Messaging Administrator, Linux Server Administrator, Certificari HP Certified Professional, Partener ESET NOD32, Microsoft Network Partner, Certificare – ISO:9001 & ISO:27001.
 
In plus, suntem constienti si de importanta satisfacerii nevoii de comunicare si control. Ca atare, departamentul tehnic nu face nota discordanta si participa periodic la cursuri de “coaching & communication skills”.
 
Manager.ro: Potrivit site-ului HyperCubic, compania activeaza in cinci directii: externalizare servicii IT, service calculatoare si laptopuri, solutii de hosting & cablari structurate, solutii software si servicii IT/mentenanta IT/externalizare IT. Cum asigurati garantia pentru aceste servicii?
 
Bogdan Rohan: Pe langa toate capacitatile tehnice, logistice si organizatorice, o garantie a succesului este data de gradul de implicare al echipei noastre si de solicitudinea fata de clienti. 
 
Pentru ca ne dorim sa raspundem cat mai bine tuturor nevoilor si necesitatilor, echipa noastra tehnica este impartita pe 3 niveluri de suport IT integrat: Help-desk dedicat 24/7, On-site support, – echipa care asigura suport 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, Security server administrators (Linux & Windows OS).
 
Aceste servicii de suport IT integrat sunt monitorizate in permanenta de aplicatii specializate si de managerii de operatiuni.
 
Manager.ro: Care sunt principiile dupa care se ghideaza HyperCubic?
 
Bogdan Rohan: Pilonii principali ai companiei sunt performanta, calitatea, responsabilitatea si implicarea, insa activitatea noastra este ghidata si de valori precum libertate, pasiune si valoare, atat pentru clientii nostri, cat si pentru noi.
 
Manager.ro: Vorbiti-ne despre sectiunea dvs de "Cariere". Ce fel de oameni cautati?
 
Bogdan Rohan: Cautam oameni pasionati de ceea ce fac, cu o atitudine propice dezvoltarii umane si profesionale, motiv pentru care punem mult accent pe orientarea catre client, profesionalism si abilitatile de inter-relationare.
 
Pentru noi este foarte important sa avem o echipa unita si performanta, iar performanta se poate obtine numai daca oamenii din interior actioneaza ca o echipa si raspund corespunzator solicitarilor.
 
Capabilitatile tehnice se pot insusi pe parcurs, dar este foarte important ca oamenii sa aiba atitudinea potrivita. Si aici ma refer la proactivitate, implicare si pasiune pentru domeniul  IT.

Manager.ro: Care sunt companiile din portofoliul dvs?
 
Bogdan Rohan: Din pacate, din motive de confidentialitate, nu pot fi facute publice toate companiile din portofoliul nostru. Va pot spune, insa, ca administram infrastructura IT a peste 100 de companii, care insumeaza mai mult de 9.000 de angajati din domenii variate: industria auto, farmaceutica, asigurari, HoReCa, distributie, productie etc.

Manager.ro: Ati declarat in trecut ca "90% dintre companii esueaza in primii cinci ani de activitate". Cum ati reusit sa va incadrati in restul de 10%?
 
Bogdan Rohan: A fost un mix de actiuni care ne-a adus pana in acest punct, dar pot spune ca cel mai important aspect intr-un start-up sunt oamenii din echipa.  Am cautat intotdeauna atitudine, mai mult decat capabilitati tehnice. Aptitudinile se invata, dar atitudinea este cea care te ajuta sa construiesti o companie puternica.

Atat timp cat fiecare coleg impartaseste valorile companiei - comunicare, transparenta si seriozitate, nu avem cum sa dam gres.
 
Manager.ro: stimarile privind cresterea cifrei de afaceri sunt foarte optimiste: un plus de 40% in 2014. Cum veti indeplini acest obiectiv?
 
Bogdan Rohan: Suntem oameni de afaceri si se intampla sa fim si oameni tehnici. Intelegem business-ul clientului dintr-o perspectiva tehnica, venim cu solutii prin care isi pot gestiona mai eficient resursele si prin care isi pot mari gradul de control pe care il au asupra propriei companii.  Aliniem obiectivele de IT la obiectivele de business pentru fiecare companie client.

Matematic vorbind, formula prin care vom reusi un plus de 40% este urmatoarea: 17% se va datora generarii de noi oportunitati de colaborare, 13% se va datora vanzarii de servicii suplimentare si echipamente catre portofoliul existent, iar 10% va proveni din zona de Cloud & ERP si virtualizare.
 
Manager.ro: Vorbiti-ne despre paralela intre serviciile IT si sfera medicinei si sanatatii. Ati insistat asupra acestui aspect.
 
Bogdan Rohan: Provenind dintr-o familie de medici, paralele intre zona de IT si partea umana au venit natural. Practic, principiile de baza in administrarea infrastructurilor IT sunt preventia si asigurarea continuitatii. Este mult mai usor sa previi o situatie neplacuta decat sa intervii ulterior, sa corectezi.

Exact ca si in sfera medicala, trebuie sa ai grija de sanatate pentru ca te imbolnavesti usor si te vindeci greu. Chiar daca avem medicamentele potrivite si suntem pregatiti pentru orice situatie, verificarile periodice si preventia stau la baza companiei HyperCubic.
 
Manager.ro: Ce sfaturi aveti pentru tinerii antreprenori care vor sa demareze o afacere in ROMANIA?
 
Bogdan Rohan: Sa fii antreprenor in Romania inseamna, in primul rand, sa ai curaj si sa fii rezistent. Este un test de anduranta mediul de afaceri romanesc, cu atat mai mult atunci cand iti propui sa cresti un brand si un business de la zero.

Trebuie sa fii perseverent si rezistent la presiune ca sa poti sa reusesti in business-ul autohton. Cel mai important este sa iti asumi de la inceput faptul ca vei face greseli si ca nu exista esec. 

Fiecare pas pe care il faci in business, fie el bun, fie gresit, inseamna experienta. Cea mai mare satisfactie in business nu este nici pe departe cea financiara, este sentimentul ca ai construit ceva de la zero si ca ai alaturi de tine o echipa puternica si unita.

foto: HyperCubic IT Outsourcing, Bogdan Rohan

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x