Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Profesor australian: Lumea se apropie de o criza a ciocolatei


Profesor australian: Lumea se apropie de o criza a ciocolatei
de la 17 Apr. 2012
Profesor australian: Lumea se apropie de o criza a ciocolatei
Tags: crizaciocolatacacaodavid guestghana

Rezervele de ciocolata scad, astfel incat lumea s-ar putea confrunta in curand cu o criza a mult iubitului aliment, avertizeaza profesorul David Guest de la Facultatea de Agricultura si Mediu a Universitatii din Sydney.

"Ne aflam intr-o situatie in care producatorii de ciocolata sunt speriati ca nu pot sa acopere cererea, pe masura ce consumul de ciocolata creste rapid in economiile emergente, la care se adauga si instabilitatea din zonele in care se cultiva cacao", a declarat Guest. 
 
Profesorul a calatorit in zonele in care se cultiva cacao din Indonezia si Papua Noua Guinee pentru a promova practici sustenabile de cultivare a pretiosilor arbusti. 
 
Guest spune ca plantatiile de cacao sunt afectate de microorganisme si de un managemement defectuos al solului. 
 
Productia de ciocolata va trebui sa creasca cu un milion de tone pe an pana in 2020, de la 3,6 milioane de tone in 2010, pentru a acoperi cererea globala, potrivit lui Guest. Pentru ca acest lucru sa se intample, fermierii care planteaza cacao trebuie sa actioneze acum. 
 
Arborele de cacao (Theobroma cacao) poate fi cultivat doar in regiunile tropicale. In acest moment, plantatiile acopera circa 69.000 de kilometri patrati, potrivit Food and Agriculture Organization (FAO). Cei mai mari trei producatori de cacao din lume sunt Coasta de Fildes, Ghana si Indonezia. 



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016