Bicicletele Haibike si Winora 2016: performanta pe doua roti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bicicletele Haibike si Winora 2016: performanta pe doua roti Bicicletele Haibike si Winora 2016: performanta pe doua roti
de Redactia Manager la 28 Ian. 2016
Urmareste-ne pe Google News
Bicicleta a luat mare anvergura in ultimele decenii, iar Romania desi initial parea a se impotrivi, nu putea fi ocolita de acest nou trend. Ce avantaje are o bicicleta? Poate fi folosita drept mijloc de deplasare urban, mod de recreere sau mijloc de a face sport.

Bicicletele sunt impartite pe destinatii oarecum clare in functie de scopul utilizarii lor, dar indiferent de tipul ales, biciclistul beneficiaza de toate intrebuintarile bicicletei intr-o anumita masura. Spre exemplu, cineva care face naveta cu bicicleta si o foloseste ca mijloc de deplasare face indirect si putin sport, iar daca drumul sau trece printr-un parc, putem spune ca are parte si de recreere, in acelasi timp.
Bicicleta reprezinta si un mod excelent de a te mentine in forma, ciclismul ca sport, este unul  de anduranta unde se ard cele mai multe calorii, iar slabitul este facil chiar si in cazul unui  antrenament redus. Puteti merge la sala pentru o ora de spyning sau cycling dar pierdeti partea de relaxare  si placerea plimbarilor in aer liber.
 
Cele doua branduri de biciclete, Haibike si Winora, fac parte din grupul Winora, originar din Germania, cu multiple fabrici prin Uniunea Europeana. Haibike si Winora inseamna peste 100 de ani de construit biciclete, materializati in experienta si multiple premii la targurile internationale de profil – EuroBike si iF Product Design.

 
In Romania sunt importate prin intermediul PerfectBike cu magazin de prezentare in Bucuresti. Online magazinul de biciclete www.perfectbike.ro va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru alegerea modelului potrivit stilului dumneavoatra.
 

Ce noutati aduc bicicletele Haibike in 2016?

 
Haibike este brandul rezervat bicicletelor sportive si aici vorbim despre mountain bike-uri (biciclete de munte pentru teren accidentat) in variante cu suspensie doar pe fata sau fata-spate, biciclete de sosea sau cursiere si biciclete de munte pentru copii. Desigur, exista atat versiuni de biciclete de barbati cat si biciclete de dama, iar un nou val a adus si bicicletele electrice in prim plan.
 
Haibike propune pentru MTB-urile cu suspensie doar pe fata colectiile Haibike Edition + Haibike Freed cu roti de 27,5 si Haibike Big Curve + Haibike Greed cu roti de 29. Haibike Greed/Freed se adreseaza celor interesati de performanta, masa redusa si competitii, iar Big Curve/Edition se indreapta spre cei doritori de latura recreationala a sportului, oferind pozitii mai relaxate pe bicicleta si cadre din aluminiu.
 
Bicicleta MTB Haibike Greed 9.40 - editia 2016
 
Exista modele cu angrenaje atat cu trei foi, doua foi sau mai nou cu o foaie, numarul de viteze disponibile crescand prin cresterea numarului de pinioane in ultimii ani (ajungand pana la 11 pinioane in prezent).
Mai jos este Haibike Greed 9.40, un 29er echilibrat cu doua foi si zece pinioane, usor (11,4 kg), cu cadru din carbon si furca cu amortizare pe aer. 
 
Alte biciclete pe val in 2016 sunt fatbike-urile, iar Haibike a pregatit colectia Fatcurve avand trei modele disponibile. Cel mai accesibil ca pret prezinta furca rigida, iar daca ne gandim la grosimea cauciucurilor, pana la urma poate nici nu este necesara amortizarea prin suspensii. Fatbike-urile sunt biciclete cu roti foarte groase, asemanatoare unei motociclete, ce garanteaza distractia mai ales in zapada!
Bicicletele cu amortizoare fata-spate se remarca in 2016 prin prezenta suspensiei spate cu tehnologie e.i Auto dotata cu inteligenta artificiala. Mai precis, niste senzori colecteaza date in timp real, astfel incat adapteaza perfect amortizorul. Riderul nu mai trebuie sa aiba grija setarii acestuia. Bicicletele ofera intotdeauna tractiune optima, cu pierderi minime de putere din amortizare.
In ceea ce priveste bicicletele de sosea, nevoia de viteza a dictat continuu inovatiile. Daca in urma cu zece ani, rutierii profesionisti nu erau obligati sa foloseasca casti de protectie, accidentele datorate vitezei au demonstrat necesitatea acesteia. Fiind un magazin cu articole pentru biciclete, la  PerfectBike, se gasesc si echipamente de protectie.
 

Bicicleta de curse Haibike Affair
Viteza este obtinuta din masa redusa a ciclistului + bicicleta, aerodinamicitate cat mai ridicata cat si frecare cu solul cat mai redusa. Daca ultima dintre ele nu prea poate fi imbunatatita, cursierele avand deja cauciucuri de 23/25/28 mm latime, masa si aerodinamica pot primi imbunatatiri. Haibike a intervenit aici integrand toate cablurile prin cadrul bicicletei in cazul Haibike Affair si Haibike Challenge, astfel reducandu-se frecarea cu aerul. Tot pentru acest fapt, frana spate a fost plasata sub angrenajul pedalier. Geometria Haibike Affair aduce un plus de amortizare la imperfectiunile soselei prin curbele cadrului, mai precis carbonul flexeaza foarte putin reducand din vibratii. Schimbatoarele electronice echipeaza o parte din bicicletele colectiei, astfel se alege raportul dorit fara nici cel mai mic efort.
2016 mai aduce franele pe disc la cursiere tot mai prezente, in acest an fiind acceptate inclusiv in calendarul profesionist UCI WorldTour pentru a se testa. Mai jos este Haibike Affair 9.50, un model cu frane pe disc hidraulice. 

Biciclete de oras de la Winora vin si ele cu noutati in 2016.

Destul despre MTB-uri si cursiere, deoarece bicicletele de oras si de cicloturism (trekking) merita si ele un spatiu rezervat in articol. in cazul acesta nu putem vorbi despre mari noutati, deoarece pana la urma scopul unei biciclete de oras este sa te transporte din A in B. Chiar si asa, bicicletele Winora incearca sa faca aceasta sarcina mult mai usoara si sunt echipate cu butuci cu viteze integrate. Astfel, nu mai exista pericolul caderii lantului pe drumul spre locul de munca  bicicleta fiind echipata cu un singur pinion asezat pe butucul spate.
La cealalta roata, butucul fata are integrat un dinam ce ofera energie farului si stopului bicicletei, fara a mai exista grija ca se termina bateriile. Semnalizarea luminoasa sporeste siguranta in trafic  atat pe timp de noapte dar si ziua atat in oras cat si in afara lui. 
O data cu cresterea functionalitatilor pentru cresterea vitezei de rulare producatori s-au gandit si la metode mai eficiente de oprire. Astfel, bicicletele de cicloturism si cross (hibrid intre MTB si bicicleta de oras) primesc si ele tot mai multe frane hidraulice pe disc, motivele fiind de inteles: acestea se apasa foarte usor si ofera o forta de franare superioara.
 

In ultimii ani, bicicletele electrice au atras atentia din ce in ce mai mult.

 
Multa lume se intreaba de ce ti-ai lua o bicicleta electrica? Motivele pot fi diverse, insa va asiguram ca ea va face deplasarile mai placute si mai usoare.
Daca vorbim despre o bicicleta de oras, am putea spune ca pedaland mai usor veti ajunge „uscat” la locul de munca. in cazul unei biciclete de cicloturism, la un moment dat dupa zeci de km poate putin ajutor nu strica. La o bicicleta de munte, pe o urcare dificila poate acea asistare reprezinta chiar sansa de a continua pe bicicleta. Realitatea este ca in Europa de Vest si America de Nord acestea au prins foarte bine, iar Haibike si Winora ofera printre cele mai bune optiuni pe acest segment, fiind lideri detasati in Germania.
Bicicletele sunt echipate cu motoare BOSH, Yamaha sau TranzX. Pentru a va face o idee ce inseamna asistarea, cu o cursiera electrica se poate pedala cu pana la 45 km/h, cu asistarea maxima. Suna bine?
 

Bicicleta electrica de oras - Winora Radar
Una din cele mai spectaculoase inovatii de anul acesta este sistemul COBI care se regaseste deja pe cateva modele Winora. Propriul smartphone devine centrul de control al bicicletei cu ajutorul aplicatiei COBI. Cu alte cuvinte, telefonul se monteaza usor pe ghidon si permite controlarea starii bicicletei electrice, ofera posibilitatea schimbarii melodiilor, raspunderea la apeluri, protectie anti-furt, navigatie, functii fitness precum monitorizarea ritmului cardiac, viteza de plasare, aprinderea sau stingerea luminilor bicicletei. Cu alte cuvinte, poate face cam tot ce tine de experienta pe bicicleta iar telefonul devine computerul de bord.
Mai jos este o bicicleta electrica Winora Radar, cu bateria integrata discret. 
 
Alte noutati cuprind reducerea spatiului destinat bateriei, reducerea greutatii sau „digitalizarea” tot mai puternica a bicicletei si prin alte computere diferite de COBI.
În orice caz, Haibike È™i Winora oferă biciclete pentru aÈ™teptări diverse, cu o gamă largă de utilizare È™i în funcÈ›ie de buget. Toate modele sunt disponibile la magazinul de biciclete www.perfectbike.ro

Ultimele NOUTATI

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare
Economie

Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x