Victor Rebengiuc: Suntem angajati la niste chiaburi? Vor sa desfiinteze Justitia, vor sa desfiinteze tot, pentru ca ei sa iasa basma curata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Victor Rebengiuc: Suntem angajati la niste chiaburi? Vor sa desfiinteze Justitia, vor sa desfiinteze tot, pentru ca ei sa iasa basma curata
Victor Rebengiuc: Suntem angajati la niste chiaburi? Vor sa desfiinteze Justitia, vor sa desfiinteze tot, pentru ca ei sa iasa basma curata
de Magda Florea la 15 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
victor rebengiucjustitieordonanta 13psdaldeliviu dragnea

Prezent la evenimentul de lansare a cartii "In lume nu-s mai multe Romanii", de Radu Paraschivescu, marele Victor Rebengiuc a deschis subiecte sensibile de discutie, vorbind despre politica fara ocolisuri: "Sunt speriat de ce se poate intampla. Nu putem sa mai votam cu vechii membri de partid, trebuie sa incercam cu niste tineri“, a spus actorul.

Victor Rebengiuc, una dintre marile valori ale teatrului, televiziunii, radioului si filmului romanesc, priveste cu durere evolutia Romaniei din ultimii ani.
 
Actorul spune ca "tara e condusa catre prapastie de catre oamenii care vor sa scape de responsabilitatile ilegalitatilor pe care le au comis" si nu intelege pasivitatea societatii si care sunt motivele pentru care romanii nu mai ies in strada asa cum s-a intamplat in februarie 2017, cand sute de mii de cetateni au protestat impotriva Ordonantei 13.
 
"Pe Victor Rebengiuc nu stiu daca are rost sa il prezint”, a spus scriitorul Radu Paraschivescu, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, joi.
"Are rost, pentru ca acum, cand am intrat in sala, un domn m-a acostat, «domnul Hrebengiuc!» Are rost!“, i-a raspuns actorul.  
 
Victor Rebengiuc este acela care, in decembrie 1989, mergea la Televiziunea Romana, cu un sul de hartie igienica, dedicat "tuturor celor care au contribuit cu buna stiinta la propaganda facuta de regimul comunist, inclusiv prin teatru”. Actorul nu a regretat si nici nu regreta gestul. Era premeditat. Il deranjau persoanele care ii aduceau laude lui Ceausescu, sperand la avantaje.
 
"Pentru cei foarte tineri, Victor Rebengiuc nu este doar un actor extraordinar, este omul care, in decembrie '89, a venit in studioul televiziunii publice cu un sul de hartie igienica...A fost un gest intr-o vreme in care lumea inca isi calcula elanurile, inca isi dramuia sentmentele, inca isi decanta optiunile si in care neisguranta inca plutea peste Bucuresti si peste Romania. Victor Rebengiuc nu a facut doar gestul cu hartia. Este una dintre vocile raspicate care vorbesc despre abuz, vorbesc despre putoarea din putere, despre toate lucrurile urate despre care altii nu vor, nu pot, sau nu se sinchisesc sa o faca”, a explicat Radu Paraschivescu.  
 
Legat de acest episod, Victor Rebengiuc a explicat ca a fost considerat unul foarte radical, motiv pentru care si-a primit foarte multe injuraturi, precum si scrisori si telefoane de amenintare. O facuse din disperare.  
 
"Am facut-o din disperare atunci pentru ca tot speram sa se intample ceva in tara aia...sa se ridice (cineva-n.r.) sa spuna ceva impotriva partidului, si a Ceausescului si a Ceausestei. Nimeni nu spunea nimic. Ma enervam cumplit. La congrese, cand vedeam la televizor oamenii de la Sala Paalatului, se ridicau ca la comanda in picioare: «Ceausescu PCR, Ceausescu PCR». Ba, pe unul n-am vazut sa zica «nu ma ridic, dom'le, du-te, nu ma intereseaza». Unul! Nimeni. Toata lumea se ridica. Lucrul asta era insuportabil“. 

Citeste si: Ministrul Finantelor le-a spus agentiilor de rating si FMI ca Romania este o tara sigura pentru investitori
 

"Protestez in continuare” 

 
Dupa cum spuneam si mai devreme, actorul este profund dezamagit de lipsa de implicare sociala in politica. Faptul ca oamenii nu mai protesteaza, faptul ca nu ies la vot sau atunci cand ies, voteaza neiformat, il intristeaza pe Rebengiuc, care considera ca a sosit vremea unei schimbari.
 
El, in continuare, spune ca protesteaza, nemultumit fiind de ceea ce se intampla in Romania.
 
"Ma intrebam chiar ieri cum de-au iesit in februarie 2017 atatia oameni in strada pentru ordonanta aia numarul 13 si acum nu mai iese nimeni. De ce se intampla asta? S-au imbunatatit lucrurile in Romania? Mergem spre o bunastare nemaipomenita? Eu nu simt lucrurile astea si protestez in continuare. Nu mai pot sta in picioare la protest, ca nu mai pot, am 86 de ani, picioarele mele sunt ca vai de capul lor, nu mai vorbesc de sale, nu mai am sale, dar asta e, nu mai sunt tanar.“  
 
Victor Rebengiuc nu a fost niciodata in vreun partid, exceptand URR-ul (Uniunea pentru Reconstructia Romaniei), unde era afiliat. Acesta a povestit ca partidul l-a cucerit prin mesajul oamenilor care il formau. 
 
"Erau niste oameni noi, oameni tineri, parte din ei se realizeasera prin propriile puteri, fara sa aiba afaceri cu statul. Cei pe care i-am cunoscut eu cel putin. Erau oameni care stiau ce trebuie sa faci ca sa creezi un nivel de viata”. A crezut in ei, insa majoritatea cetatenilor tarii nu, ci tot „in aia vechi care veneau cu minciuni”. Spuneau oamenii atunci, si-a adus aminte actorul:

"«Ce sa vina unul tanar care habar n-are? E sarac, vrea sa se imbogateasca»“.  Actorul ramane extrem de ingrijorat de situatia tarii, chiar si cand aude o veste buna, oricat de mica, a doua zi, lucrurile raman, de fapt, la fel, sau poate mai rau.  
 

"Sunt mereu incordat, mereu speriat de ce se poate intampla. In fiecare zi, de dimineata pana seara”. 

 
Speranta sta in tineri, spune marele actor. 
 
"Am si votat...la ultimele alegeri, eu am votat cu USR-ul. Nu se poate sa mai votam acum, din nou, cu vechii membri de partid, nu poti! Uite ce au facut pana acum, 30 de ani. Ca n-au cu ce se lauda. Ce sa mai votezi, ce sa mai astepti de la ei?Trebuie sa incercam cu niste oameni tineri, care doresc sa schimbe ceva in tara asta, care nu urmaresc sa se imbogateasca pe ei si vor sa faca intr-un fel ca tara sa devina bogata... sa traim omeneste, decent. Sunt doua partide, eu cu ei votez. Am multe sperante. Daca si ei dezamagesc...”
 

Victor Rebengiuc - Suntem angajati la niste chiaburi?

 
Recent, un clip video in care Victor Rebengiuc si Marius Manole transeaza situatia politica romaneasca face inconjurul internetului.
 
Cei doi sunt impartiali si promoveaza ideea de schimbare, de reafirmare a valorilor sociale, de revenire pe o traiectorie dreapta, democratica, occidentala. Totusi, ambii actori condamna actuala Putere politica din Romania, pe care o considera "nociva".
 
"Ce se intampla? Cine ne conduce? Unde ne-am angajat? Suntem angajati la niste chiaburi? La cine? Ce se intampla? Nu inteleg ce se intampla in tara asta, in momentul de fata. Vor sa desfiinteze Justitia, vor sa desfiinteze tot, pentru ca ei sa iasa basma curata din toata treaba asta. Vor punctul zero. Punctul zero ce inseamna? Ca toti astia care au furat pana acum, cosistent evident, sa ramana fara niciun fel de posibilitate de a da socoteala pentru furturile pe care le-au facut pana acum si fraierii care nu au apucat sa fure, raman cum sunt si ei raman bogati, fara grija ca vor fi vreodata trasi la raspundere", spune Rebengiuc.
 
Acestei retorici i se adauga Marius Manole care spune ca ceea ce se intampla acum in Romania e inacceptabil: "Nu se poate sa ne tragi inapoi cu 20 de ani!! Nu se poate sa fiu in 2019 intr-o criza financiara, sa aduca tara intr-un faliment doar pentru ca un singur om trebuie sa scape de puscarie. Nu pot sa accept lucrul asta!"
 
"Aceasta conducere a tarii noastre s-a demonstrat ca este foarte nociva si ca a dus tara in faliment. Mai mult decat atat nu cred ca exista! Niste oameni care lupta doar pentru drepturile lor! O tara guvernata de un singur om. Acest Liviu Dragnea pe care nu ai voie sa il lasi nici sa puna mana pe o gradinita", adauga Manole.
 
Victor Regengiuc si Marius Manole sunt niste sustinatori activi ai initiativei Fara penali in functii publice si indeamna romanii sa iasa la vot, sa aleaga tinerele valori si oameni capabili si onesti in functii de conducere.

Citeste si: Emotii pentru PSD: Astazi se judeca un nou termen in procesul in care Dragnea a primit trei ani si jumatate de inchisoare
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x