Indiferent daca in cautarile tale esti interesat de apartamente de vanzare Bucuresti sau vrei sa achizitionezi o casa intr-un oras cu mai putin trafic si un numar mic de locuitori, sunt cativa pasi pe care este recomandat sa ii urmezi, astfel incat sa nu cazi in capcanele in care sunt prinsi, de regula, cumparatorii de case.
Una dintre capcanele in care pot pica cei care vor sa achizitioneze o casa este aceea de a crede ca pot rezolva totul singuri. Majoritatea proprietarilor apeleaza la ajutorul unui agent imobiliar atunci cand vor sa isi vanda locuinta. In schimb, putini cumparatori fac acelasi lucru. Cei mai multi considera ca pot cerceta piata singuri, isi pot face o buna idee despre locuintele cu potential si pot negocia un pret bun pentru casa pe care si-o doresc. In realitate, in astfel de situatii, cel mai castigat este proprietarul, pentru ca are de partea sa un profesionist, care ii va sustine cauza si va urmari sa obtina cele mai bune oferte, pe parcursul intregului proces. Recomandarea specialistilor pentru cumparatori este sa apeleze la ajutorul unui agent imobiliar, mai ales daca achizitioneaza prima lor locuinta.
Unul dintre primii pasi pe care orice persoana care isi doreste sa cumpere o locuinta ar trebui sa ii faca este acela de a stabili un buget pe care sa il aloce acestui proces. Mai mult decat atat, este important sa aiba acesti bani in momentul in care ia aceasta decizie si sa se limiteze la proprietatile care se incadreaza in bugetul stabilit, astfel incat sa nu aiba asteptari false.
Pentru a se asigura ca locuinta pe care urmeaza sa o achizitioneze este bine evaluata, este recomandat ca cel interesat sa viziteze cartierul in mai multe perioade ale zilei, sa vorbească cu vecinii si sa caute informatii in mediul virtual, pentru a se documenta serios in privinta zonei in care ar urma sa se mute. Cum sunt scolile din cartier? Ce mijloace de transport in comun sunt disponibile? Exista parcuri in apropiere? Este un cartier prietenos cu mediul inconjurator? Se comit infractiuni in zona respectiva? Iata doar cateva intrebari la care orice cumparator ar trebui sa gaseasca raspunsuri inainte de a semna contractul de vanzare-cumpare.
Cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte, emotiile pot fi o momeala pentru o capcana cu rezultate nu tocmai bune. De aceea, cand mergi la o vizionare de casa, nu te lasa condus de emotii si nu te gandi ca trebuie sa ai o anume locuinta cu orice pret. Sunt multe case care intrunesc cerintele pe care le urmaresti. De aceea, daca gasesti o proprietate care iti place extrem de mult, insa are anumite probleme (pret prea mare, vecini neprietenosi, cartier periferic etc.), mergi mai departe, pana vei descoperi cea mai potrivita oferta pentru tine din toate punctele de vedere.
Pentru a fi sigur ca nu ratezi nimic important, este bine sa pregatesti o lista cu toate asteptarile pe care le ai de la o casa si sa le bifezi pe masura ce le descoperi. Astfel, dupa vizionarea mai multor locuinte, poti pune cap la cap toate informatiile stranse si astfel sa decizi care este cea mai buna alegere pentru nevoile tale si ale familiei.
Ultimele NOUTATI
ESET: Cum sa securizati eficient aplicatiile cloud Microsoft 365 si Google Workspace
Premierul Ciolacu cere ancheta financiara la sange in toate ministerele. A trimis Corpul de Control la toate ministerele, sa verifice risipa bugetara
Ilie Bolojan: Daca nu scadem cheltuielile, trebuie sa crestem taxele si impozitele
Partenerii nostri
Facturi primite cu intarziere: Ce trebuie sa stiti despre deducerea TVA si D394
Vouchere de vacanta: Conditii de acordare si tratament fiscal
26 mai 2025, termenul limita pentru depunerea Formularului 230
Veste proasta pentru romani: SUA retrage accesul Romaniei la Visa Waiver in ultimul moment!
Sedinte de judecata prin videoconferinta: Noua lege ii va scuti pe oameni de drumuri si costuri