Mentinerea curateniei intr-un astfel de spatiu nu doar ca respecta normele de igiena in vigoare, dar asigura si un climat de lucru cat se poate de placut, din perspectiva celor din bucatarie.
Comparativ cu bucatariile rezidentiale, cele din unitatile HoReCa sunt supuse unui flux de lucru mult mai dinamic.
Materiile prime cu care se lucreaza pot genera in fiecare zi niveluri considerabile de murdarie, iar ignorarea acestora poate cauza un risc de contaminare crescut, odata cu raspandirea bacteriilor de natura alimentara.
De aceea, in spatiul bucatariei unui restaurant, igienizarea presupune un plan de actiuni zilnice, saptamanale si lunare. Aceste etape diferite din decursul unei luni calendaristice difera de la caz la caz, in functie de o serie de factori precum:
Nivelul de complexitate: (maturare (zilnic), dezinfectarea podelei (lunar) etc);
Numarul de oameni implicati in procesul de igienizare;
Prioritizarea zonelor din bucatarie ce urmeaza a fi igienizate etc
Solutiile profesionale pentru mentinerea unui nivel de igienizare ridicat in bucataria restaurantului acopera o lista variata de produse:
Detergenti pentru pardoseala: utili atat pentru a indeparta eficient agentii patogeni din aceasta zona a bucatariei, dar si pentru a oferi un aspect cat se poate de placut.
Produse pentru igienizarea veselei: o gama de solutii pentru bucatarie extrem de vitala pentru prestigiul restaurantului respectiv, dar si pentru sanatatea clientilor.
Detartranti pentru echipamente: solutii de igienizare eficiente la indepartarea depunerilor de piatra de pe ustensile, dar si pentru cele de calcar din instalatii.
Detergenti pentru cuptoare si gratare: iti recomandam Suma Grill D9, detergent profesional pentru indepartarea depunerilor carbonizate de pe cuptoare si gratare.
Este simplu de inteles importanta mentinerii unui mediu de lucru cat mai aproape de cadrul ideal, recomandat de normele in vigoare, mai ales ca discutam despre un loc in care sunt procesate zilnic materii prime alimentare.
Asadar, igienizarea periodica a unei bucatarii ofera o lista variata de beneficii:
Igienizarea unei bucatarii de restaurant este un proces amplu, aflat intr-o continua desfasurare. Importanta igienizarii constante a unei bucatarii de acest tip este simplu de inteles, iar utilizarea unor produse profesionale pentru o curatenie desavarsita poate preveni o serie de riscuri precum: contaminarea zonei, amendarea agentului economic, pierderea increderii in climatul oferit de angajator etc.
Ultimele NOUTATI
Piata cripto atinge un nou record mondial - capitalizare istorica de 4 trilioane de dolari, Bitcoin are sanse sa ajunga la 200.000 de dolari
Romania continua sa se imprumute de ordinul miliardelor de euro de pe pietele externe. Dobanzile raman sus, banii sunt scumpi pentru noi
Guvernul Bolojan va folosi drone pentru a scana din aer proprietatile romanilor care nu isi platesc taxele
Tensiunile comerciale, obstacol major pentru economia globala. Avertisment clar de la Fondul Monetar International
Partenerii nostri
Masurile aduse de noile prevederi GDPR in cadrul departamentului de salarizare
Nulitatea unei clauze din contractul colectiv - prevederi legale si renegocierea CCM
Patronatul Antreprenorilor Contabili din Romania: 'ANAF cere informatii fara temei legal!'
Diferente e-TVA si solutii la notificarile ANAF: Cum eviti amenzile de pana la 10.000 lei
Cursuri online achizitionate de la furnizori internationali: Care este tratamentul fiscal?
Te-ar putea interesa si
Piata cripto atinge un nou record mondial - capitalizare istorica de 4 trilioane de dolari, Bitcoin are sanse sa ajunga la 200.000 de dolari
Romania continua sa se imprumute de ordinul miliardelor de euro de pe pietele externe. Dobanzile raman sus, banii sunt scumpi pentru noi