Daca avem grija de dintii nostri, nu vom intampina niciodata aceasta problema, dar, din pacate, caderea dintilor este tot mai des intalnita, din cauza unor greseli pe care le facem, fara sa ne dam seama. Iata care sunt cele mai importante 3 cauze care pot duce la pierderea dintilor.
Daca nu ne spalam corect pe dinti, de doua ori pe zi, vom avea cu siguranta probleme dentare. Totul incepe cu acumularea placii bacteriene, care, in timp, va duce la formarea de carii si la aparitia bolii parodontale. Aceasta afectiune va determina retractia gingiilor, iar dintii vor deveni mobili si vor cadea. Totusi, pierderea dintilor poate fi prevenita, daca atunci cand observam primele semne ale bolii parodontale mergem imediat la un stomatolog, pentru tratament.
Evident, este indicat sa prevenim aceasta situatie, printr-o igiena orala corecta si control stomatologic la fiecare 6 luni, chiar si in lipsa unor probleme. In cadrul acestor consultatii, dentistul va realiza si o sedinta de igienizare profesionala, care presupune detartraj si periaj special, pentru o curatare impecabila a dintilor. Aceasta procedura elimina complet placa bacteriana formata, protejand astfel dintii si gingiile.
Malocluzia, provocata de alinierea incorecta a dintilor, poate duce la acumularea de tartru si, astfel, inclusiv la boli gingivale si chiar la parodontoza. De aceea, este recomandata o consultatie la un specialist ortodont, care poate sa-si dea seama daca este necesara folosirea unui aparat dentar pentru indreptarea dintilor, astfel incat sa fie aliniati corect si sa nu mai provoace probleme de ocluzie.
Exista multe modele de aparate dentare, unele foarte accesibile, altele aproape invizibile, iar purtarea lor nu provoaca disconfort. Efectul este garantat, daca respectam cu strictete toate recomandarile medicului ortodont.
O alimentatie dezechilibrata, care nu contine suficienti nutrienti, nu va afecta doar organismul, ci si dantura. Dintii si oasele au nevoie de calciu, iar daca exista un deficit grav de calciu, atunci este posibil ca oasele sa nu mai poata sustine dintii, iar acestia sa devina mobili si sa cada. De asemenea, consumul de dulciuri va afecta dintii, dar si gingiile si va creste riscul aparitiei cariilor. La fel, carenta de vitamina C poate provoca o boala grava, numit scorbut, care provoaca sangerarea gingiilor si caderea dintilor.
Prin urmare, iata inca un motiv intemeiat ca sa urmam o dieta corecta si sanatoasa, bazata pe legume, fructe proaspete si lactate. Putem cere o recomandare privind alimentatia chiar si medicului stomatolog, pentru ca el stie care sunt cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea dintilor si gingiilor.
In concluzie, daca ne spalam corect pe dinti in fiecare zi, mergem regulat la un control stomatologic si avem o dieta sanatoasa, echilibrata, putem preveni caderea dintilor chiar si la varste inaintate.
Ultimele NOUTATI
Solutii imediate de a face bani online – ce metode te pot imbogati?
Afaceri de acasa care functioneaza cu adevarat – 5 idei testate de profesionisti!
Gazduirea web si importanta vitezei de incarcare a website-ului tau
Vrei sa iei imprumut de la un IFN? Vezi aici care e suma maxima pe care ti-o pot cere - LEGE NOUA
Partenerii nostri
Lucrator desemnat responsabil de SSM - model decizie
Continuarea popririi la schimbarea locului de munca - atentie la aceste aspecte!
Concediu de odihna in functie de vechime - procedura de acordare