Securitatea oferita de serviciile online de mesagerie a devenit un subiect intens discutat in ultimii ani, numerosi utilizatori dovedindu-se a fi preocupati de acest aspect. Google a anuntat recent un pas important facut in directia securizarii aplicatiei Messages. Astfel, discutiile de grup realizate prin intermediul acestei aplicatii de pe telefoanele echipate cu Android vor fi de acum inainte securizate cu ajutorul criptarii end-to-end.
Criptarea end-to-end va fi activa in mod implicit in cazul grupurilor de discutii pentru care a fost activat standardul RCS. Aplicatia Messages, desi nu atat de populara precum WhatsApp sau Messenger, vine preinstalata pe toate smartphone-urile echipate cu sistemul Android si pe smartwatch-urile cu Wear OS.
Google anunta acum ca standardul RCA va fi folosit de acum inainte in mod implicit de toti utilizatorii serviciului, atat cei existenti, cat si cei noi. RCS este o tehnologie moderna, care inlocuieste practic vechiul SMS. Gratie acestei tehnologii, utilizatorii pot trimite imagini si fisiere video.
Criptarea end-to-end este o tehnica de securitate cibernetica utilizata pentru a proteja comunicarea si datele transmise intre doua parti, astfel incat numai aceste doua parti sa poata accesa continutul criptat. Acest tip de criptare se aplica in special la servicii de mesagerie, aplicatii de apel vocal si transfer de fisiere, unde confidentialitatea este esentiala. Pentru a intelege de ce criptarea end-to-end este atat de importanta in ultimii ani, trebuie luate in considerare cateva aspecte.
In primul si primul rand, trebuie adusa in discutie protectia datelor personale. Intr-o era a digitalizarii si a serviciilor online, protejarea datelor personale a devenit o preocupare majora. Criptarea end-to-end asigura ca doar expeditorul si destinatarul pot citi continutul mesajelor sau al fisierelor, evitand accesul neautorizat al tertelor parti sau a atacatorilor.
Totodata, in timp ce comunicam din ce in ce mai mult prin intermediul platformelor digitale, dorim cu totii sa ne asiguram ca discutiile noastre raman private si nu pot fi interceptate de furnizori de servicii sau de alte entitati. Criptarea end-to-end garanteaza ca intreg continutul conversatiilor ramane secret.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!