Zi de foc pentru PNL: Liberalii insista sa refaca majoritatea parlamentara cu USR-PLUS si cer Aliantei sa se dezica de AUR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Zi de foc pentru PNL: Liberalii insista sa refaca majoritatea parlamentara cu USR-PLUS si cer Aliantei sa se dezica de AUR
Zi de foc pentru PNL: Liberalii insista sa refaca majoritatea parlamentara cu USR-PLUS si cer Aliantei sa se dezica de AUR
de Magda Florea la 18 Sep. 2021
Urmareste-ne pe Google News
congres pnlalegeri interne pnlpnrr

Liberalii au o zi mai mult decat incarcata sambata. Dimineata a debutat cu o reuniune a Biroul Politic National al partidului, iar de la ora 12:00 are loc, la Palatul Parlamentului, sedinta Consiliului National. In cadrul celei de-a doua sedinte, liberalii, prin vocea premierului Florin Citu, au facut apel la un comportament civilizat, "fara a mai ataca PNL". De asemenea, liberalii au adoptat o rezolutie prin care transmit romanilor ca sunt constienti de ceea ce trebuie sa faca PNL si ca depun eforturi pentru ca aceasta guvernare sa mearga bine. In aceasta ordine de idei, PNL a facut apel la USR-PLUS sa se aseze la masa discutiilor, dar sa renunte la colaborarea cu AUR. "Niciun partid care se pretinde democratic si pro-european nu poate intra in parteneriate de vreun fel – fatise sau tacite – cu apologeti ai legionarismului sau ai comunismului, cu sustinatori ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceausescu", se arata in rezolutia PNL.


ATUALIZARE. Florin Citu: Eu sunt cel mai bun antrenor al Romaniei, nu Mirel Radoi
 
In debutul sedintei Consiliului National al PNL, premierul Florin Citu, care a intrat in competitie pentru presedintia partidului, a facut apel la liberali "se poarte civilizat, fara sa mai atace PNL".
 
Pe 25 septembrie urmeaza sa aiba loc Congresul PNL, in care liberalii isi vor alege noua echipa de conducere. Votul va fi deosebit de important pentru viitorul Romaniei, tinand cont ca, la doar doua zile de la eveniment, sefa Comisiei Europene urmeaza sa vina in Romania si sa dea unda verde PNRR-ului, care presupune un plan de reforme si investitii pe termen lung, ce are nevoie de stabilitate si predictibilitate in primul esantion al clasei politice. 

Citeste si: PNL cere tuturor partidelor din Legislativ sa se delimiteze categoric si public de AUR: Trebuie sa aratam ca suntem Parlamentul unei tari europene
 
 
”As vrea sa va rog pe toti sa ne purtam civilizat in aceasta perioada, fara a mai ataca PNL, si-asa sunt destui afara care ataca PNL.

La precedentul Consiliu national mi-am anuntat candidatura. Aveam in spate o echipa cu care am pornit la drum, dar am spus ca obiectivul meu e acela de a construi, obiectivul meu era sa aduc in spatele meu intregul partid. Sunt 40 de filiale care au votat motiunea Romania Liberala dintre care 34 doar motiunea Romania Liberala.

As vrea sa va aduc aminte ce spuneam la discutia pe care am avut-o cand am lansat programul de guvernare, fiind campanie electorala. Ce inseamna o guvernare liberala? In primul rand, proprietatea privata este sfanta (…)”,
a declarat premierul Florin Citu sambata, la inceputul Consiliului National al PNL.
 

Liberalii au adoptat o rezolutie prin care dau asigurari romanilor ca isi indreapta toate eforturile catre o guvernare stabila si functionala: "Ramanem ferm angajati in actul guvernarii Romaniei"

In cadrul sedintei Consiliului National, liberalii au adoptat o rezolutie prin care dau asigurari cetatenilor si oamenilor de afaceri din Romania ca  sunt "perfect constienti de responsabilitatile PNL" si "toate eforturile noastre sunt indreptate catre asigurarea stabilitatii si functionarea cat mai buna a guvernarii, dincolo de orice disputa de pe scena politica".

PNL invita USR-PLUS la noi runde de discutii, "fara preconditii inacceptabile" si cer Aliantei sa se dezica de AUR

 
In cadrul aceleiasi sedinte, liberalii au decis sa ii invite pe cei din USR-PLUS la noi discutii, pentru a reface majoritatea parlamentara din decembrie 2020. Invitatia la dialog este lansata "fara preconditii inacceptabile", insa PNL cere Aliantei lui Ciolos si a lui Dan Barna sa se delimiteze de AUR.

Formatiunea politica a lui George Simion e deschisa de liberali ca fiind "o formatiune extremista, xenofoba si anti-europeana."
 
Textul integral al Rezolutiei Consiliului National al Partidului National Liberal privind mentinerea stabilitatii si respingerea extremismului politic:
 
Exprimand hotararea de a fi promotor al legalitatii si al echilibrului, al ordinii si al moderatiei in politica,  
Luand act de temerile care exista in societate cu privire la recentele evolutii de pe scena politica, care au generat o nedorita criza, 
Remarcand activarea unor tendinte politice radicale, anti-democratice, cu potential de violenta,
Tinand cont de atacurile la adresa stabilitatii guvernamentale si de riscurile pentru Romania pe care aceste atacuri le implica,
Fiind constienti de nevoia unor noi eforturi pentru mentinerea bunelor perspective de dezvoltare economica in Romania, 
Partidul National Liberal adopta urmatoarea 
 
REZOLUTIE
 
1. Ramanem ferm angajati in actul guvernarii Romaniei. 
2. Asiguram cetatenii si mediul de afaceri, care au exprimat ingrijorari cu privire la stabilitatea politica din Romania, ca suntem perfect constienti de responsabilitatile PNL si ca toate eforturile noastre sunt indreptate catre asigurarea stabilitatii si functionarea cat mai buna a guvernarii, dincolo de orice disputa de pe scena politica. 
3. Salutam recenta aprobare in Guvernul Romaniei a Programului national de investitii "Anghel Saligny" si consideram acest program o solutie buna si necesara pentru modernizarea tarii, pentru dezvoltarea multor comunitati locale. 
4. Solicitam Guvernului Romaniei luarea tuturor masurilor posibile pentru a proteja cetatenii in contextul scumpirilor care au avut loc in sectorul energetic si care le afecteaza nivelul de trai. 
5. Reafirmam sustinerea categorica pentru parteneriatul dintre partidul nostru si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Acest parteneriat este esential pentru buna conducere a Romaniei, pentru succesul guvernarii liberale si pentru credibilitatea ei in plan intern si extern. 
6. Cerem clasei politice din Romania, tuturor partidelor care se definesc drept democratice, sa izoleze ferm extremismul politic si sa refuze orice colaborare cu extremistii, colaborare care nu face decat sa credibilizeze ideologii nocive si sa erodeze democratia. Niciun interes de partid nu poate justifica aliante cu cei al caror ultim obiectiv este, de fapt, distrugerea democratiei romanesti.
7. Facem apel la denuntarea imediata si totala de catre USR PLUS a oricarei colaborari sau actiuni politice comune cu Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), o formatiune extremista, xenofoba si anti-europeana. Niciun partid care se pretinde democratic si pro-european nu poate intra in parteneriate de vreun fel – fatise sau tacite – cu apologeti ai legionarismului sau ai comunismului, cu sustinatori ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceausescu. 
8. Invitam USR PLUS la un dialog direct, nemijlocit, fara preconditii inacceptabile, pentru a reconstrui increderea si a reface majoritatea parlamentara creata imediat dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. 
9. Reamintim tuturor membrilor PNL obligatia lor de corectitudine fata de partidul din care fac parte, obligatie care include solidaritatea cu echipa guvernamentala liberala si sustinerea Guvernului condus de PNL, in fata celor care il ataca in mod politicanist si care urmaresc sa-l slabeasca ori sa-l demita. 
10. Mandatam premierul Guvernului Romaniei, Florin Citu, pentru a lua masurile si deciziile necesare pentru asigurarea in continuare a stabilitatii guvernamentale si pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin motiune de cenzura. 
 
Citeste si: Guvernul a adoptat steagul secuiesc al judetului Covasna: Nu contine niciun simbol romanesc
 
Va amintim ca, inainte de sedinta Consiliului National al PNL, a avut loc Biroul Politic National, convocat tot la Palatul Parlamentului,  pe ordinea de zi figurand modificarea Statutului, conform unor surse citate de Agerpres.
 
BPN al PNL a fost convocat in temeiul alin. 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor Biroului, pentru sambata, la ora 10:00, a transmis echipa lui Florin Citu.

Modificarea statutului face referire la posibilitatea ca sedintele forurilor de conducere sa se poata organiza online, in situatii exceptionale, si majorarea numarului de vicepresedinti pe domenii la 17.
 
"A fost adoptata posibilitatea organizarii in situatii exceptionale a sedintelor forurilor de conducere statutare ale PNL in sistem online, cu o singura exceptie: acele foruri statutare in care, in conformitate cu prevederile statutului, se iau decizii prin vot secret.
 
Stiu ca a circulat foarte mult zvonul ca sunt unii care vor sa organizeze congresul online. Toate aceste zvonuri se dovedesc neadevarate.
 
Noi a trebuit sa facem aceasta adaptare a statutului pentru ca nu aveam prevederea respectiva si pentru ca stim foarte bine ca in situatia pandemica prin care am trecut a fost necesar de multe ori sa convocam forurile statutare online cu o baza statutara subreda. Am lamurit aceasta situatie", explica Ludovic Orban pe 3 septembrie.


 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x