Cel mai bun restaurant din lume, specializat pe bucataria moleculara
restaurantstelebucatarieclientispania
Traditia a fost intrerupta si, pentru prima data, in ultimii patru ani un nou restaurant a fost numit cel mai bun din lume. E vorba despre El Celler de Can Roca, din Girona, Spania, care are la baza gastronomia moleculara.
Anul trecut, El Celler de Can Roca - condus de trei frati din Catalunya, Spania, care au crescut lucrand in restaurantul mamei lor - se afla pe locul doi in acest top, informeaza Business Insider.
Restaurantul are trei stele Michelin, iar meniurile pornesc de la pretul de 135 de euro.
In ultimii trei ani, pe prima pozitie a acestui top s-a aflat Noma, un restaurant din Copenhaga.
In acest local, o cina pentru doi poate costa si 900 de dolari. In cursul acestui an, restaurantul a fost aspru criticat, cand mai multi clienti s-au imbolnavit dupa ce au luat masa aici.
In top 10 restaurante pe anul in curs se mai regasesc, in ordine, dupa Noma, aflat pe locul 2, Osteria Francescana (Italia), pe pozitia a treia, Mugaritz (Spania), Eleven Madison Park, cel mai bun restaurant din SUA, D.O.M. (Brazilia si cel mai bun din America de Sud), Dinner by Heston Blumenthal (Marea Britanie), Arzak (Spania), Steirereck (Austria) si Vendome (Germania).