Top 5 cele mai bune restaurante globale
restaurantvacantanew yorklondrameniu
Sezonul vacantelor nu alunga foamea. Iar turistii stiu asta cel mai bine. Inainte de a porni la drum, arunca un ochi la cele mai bune bucatarii din lume.
1. Le Bernardin din New York
Specialitatile restaurantului constau in bucate franceze si fructe de mare. Un meniu normal costa intre 70 si 90 de dolari. Daca vrei sa te infrupti din meniul de degustare al bucatarului chef, ai nevoie de 200 de dolari. Chiar 300, daca ti-e sete.
2. Gary Danko din San Francisco
Bucatarul sef si totodata proprietarul, Gary Danko, a fost desemnat cel mai bun bucatar din California. Restaurantul are specific american, iar un meniu costa intre 70 si 100 de dolari de persoana, in timp ce meniul de deegustare ajunge pana la 170 de dolari.
3. La Cirque (Bellagio) din Las Vegas
Este un restaurant cu influente frantuzesti, pregatite de un francez get beget, Gregory Pugin. Meniul de degustare iti scutura buzunarul de 200 de dolari, iar cel normal costa intre 50 - 70 de dolari.
4. Girl & The Goat din Chicago
Stephanie Izzard este proprietarul si bucatarul sef al restaurantului cu specific american. Tot ea a castigat al patrulea sezon al sezonului culinar Top Chef.
In privinta preturilor, acestea sunt destul de variate. Ceea ce inseamna ca poti manca si cu 30 de dolari.
5. Le Gavroche din Londra
Este singurul restaurant european din top care serveste mancaruri din bucataria franceza. Localul s-a infiintat in 1967 ca o afacere de familie, apartinand lui Albert Roux. Intre timp, in 1991, bucataria a fost preluata de fiului lui Albert, Michel.