10 seifuri bine pazite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 seifuri bine pazite 10 seifuri bine pazite
de Manager.ro la 03 Apr. 2013
Urmareste-ne pe Google News
seifuriaurdiamantebanibancielvetia

Cele mai multe guverne dispun de seifuri si buncare in care depoziteaza banii si alte valori, dar exista si seifuri private, pazite mai ceva ca o baza militara. Aceste buncare sunt pregatite pentru Apocalipsa si accesul este foarte limitat.

10. Seiful Mormonilor



Seiful Mormon, supranumit si Granite Mountain Record Vault, este detinut de Church of Jesus Christ of Latter Day Saints; acesta a fost construit intr-o stanca, la o distanta de 182 metri. Locatia: Little Cottonwood Canyon, Utah. Chiar daca este inconjurat de roci (tehnic, de quartz - nu granit), acesta nu poate fi aruncat in aer cu dinamita, deoarece a fost construit astfel incat sa poata rezista unei explozii nucleare; seiful are usi din otel. In complex, exista cativa administratori, dar acesta nu este deschis publicului si nici macar membrilor Bisericii respective.

Ce ascunde un grup religios intr-un depozit atat de bine pazit? S-ar putea sa fie vorba de unele documente religioase de maxima importanta. Aici ar putea fi ascunse unele documente incriminatoare pentru biserica, spun criticii acesteia. Liderii mormoni neaga conspiratiile si spun ca acolo sunt pastrate unele microfilme, care sunt transpuse in format digital. Acestia au chiar si un ghid "in spatele usilor inchise" al Granite Mountain Record, postat pe YouTube.

9. Buncarul Pionen

Este un buncar care poate fi inchiriat pentru organizatii si companiile din retail. In prezent, unul din cei mai cunoscuti chiriasi este Wikileaks. Serverele Wikileaks sunt bine pastrate in interiorul Pionen Bunker, o fosta baza de aparare civila, localizata in White Mountain, Stockholm.

Centrul Pionen seamana cu un decor de film SF, fiind dotat cu computere de ultima generatie, o sala de conferinta cu insertii din sticla si un "gard" din piatra. Aici ar putea locui fara probleme fondatorul controversat al WikiLeaks, Julian Assange.

8. Seiful JP Morgan



JP Morgan dispune de multe depozite foarte bine pazite. Unul din ele se afla la cinci etaje sub nivelul stradal, in Manhattan, New York si are o suprafata egala cu a unui teren de fotbal. Acesta este cel mai mare depozit de aur din lume.

Locatia unui alt seif al bancii a fost deconspirata in martie 2013, cand Zerohedge a descoperit ca acesta se afla in Londra, sub complexul JP Morgan. Aceasta banca "subterana" se afla in vecinatatea Bancii Angliei si cele doua institutii comunica printr-un tunel de metrou, care, coincidenta sau nu, este inchis de doua ori pe saptamana. Ambele seifuri JP Morgan pot face fata unei explozii nucleare.

7. Arhiva de secrete a Vaticanului

Nu exista o limita a conspiratiilor legate de Biserica Catolica (autorul Dan Brown a scris numeroase romane captivante pe aceasta tema) si publicul nu poate avea acces la arhivele Vaticanului.

Oficialii catolici spun insa ca nu ascund nimic in seiful labirint, unde sunt ascunse documente vechi de cateva secole; acesta este pazit non stop de Garda Elvetiana Pontificala si documentele ar putea data chiar si din secolul 8 (aici se afla 80 km de rafturi care ascund secrete nebanuite).

Pentru a aniversa 400 de ani de la infiintarea arhivei si bineinteles, in scopul risipirii suspiciunilor, in 2012, biserica a prezentat sute de documente ale Vaticanului in muzeele sale. Printre ele s-au aflat documentele juridice din timpul proceselor Cavalerilor Templieri, documentele din procesul de erezie intentat lui Galileo si o cerere de anulare a procesului lui Henric al 8-lea. Potrivit uneia din conspiratii, seifurile Vaticanului ar ascunde carti lipsa ale Bibliei, care ar proba existenta religiei mormone.

6. Seiful KFC



In timp ce bancile isi protejeaza aurul si documentele istorice, pentru un lant de fast food precum KFC, cea mai importanta este retea secreta. Aceasta cuprinde 11 condimente secrete din reteta originala a puiului prajit, inventata de celebrul Colonel Sanders.

In 2009, reteta a fost resecurizata in sediul KFC din Kentucky. In timpul constructiei noului seif, care a durat cinci luni, reteta a fost tinuta intr-o locatie necunoscuta, transportata in stil "FBI" - intr-o servieta prinsa de incheietura unui bodyguard.

In prezent, reteta e pazita de camere video, detectoare de miscare si bineinteles, garzi care patruleaza 24 de ore din 24. Instalatia este conectata la un generator de rezerva. Nici presedintele KFC nu stie ce anume cuprinde reteta pretioasa a restaurantului. Doar doi dintre executivii companiei au permisiunea de a folosi seiful, pe rand si nimeni nu stie cine sunt acestia. KFC comanda ingredientele de la mai multi furnizori, pentru a nu da de banuit. Desigur, o parte din acest secret tine de marketing, dar, hei, discutam despre KFC. In 2001, KFC a dat in judecata un cuplu, care a declarat ca a gasit reteta originala a Colonelului, intr-o casa darapanata.

5. Seiful Bisericii Scientologice



Scientologii reprezinta o religie care abuzeaza de secretele sale. Seiful lor se afla intr-un desert din New Mexico, la cateva ore de condus de Roswell, "orasul extraterestrilor".

In seif, care poate rezista in fata unei explozii nucleare, se afla serviete din titan, care contin placute din otel si discuri din aur pe care sunt inscrise invataturile fundamentale ale scientologiei. Toate aceste documente se afla in spatele unei usi din otel inoxidabil, care are o greutate de 2,5 tone. Terenul situat deasupra seifului a fost prasit in forma unor cercuri "bizare", care sunt vizibile doar din avion/satelit.

Aceste semne nu sunt neaparat rodul muncii unor extraterestrii; explicatia este si mai ciudata: locul ar putea fi unul de "aterizare" pentru fondatorul bisericii scientologice, L. Ron Hubbard, care ar urma sa isi regaseasca drumul, dupa ce se va reincarna. Acest seif este pazit de garzi de corp inarmate, camere de supraveghere si porti foarte inalte, de nepatruns.

4. Doomsday Seed Vault



Chiar daca Norvegia detine Doomsday Seed Vault, finantarea este garantata de Global Crop Diversity Trust, Fundatia Bill & Melinda Gates si alte organizatii importante. Mai mult, norvegienii ofera accesul oricui are o cutie de valori in seiful respectiv.

Dupa cum sugereaza si numele, Svalbard International Seed Vault este proiectat pentru a pastra unele sortimente variate de seminte, intr-un efort de a conserva "hrana" pentru oameni, in cazul unei catastrofe naturale de proportii.

Seiful este situat in Svalbard - una din cele mai izolate zone ale globului si totusi foarte accesibila. Svalbard este o insula situata in Cercul Arctic si seiful se afla intr-o mina veche de cupru. Acesta are usi antiexplozie, senzori de miscare si ziduri de beton ranforsate cu otel, cu o grosime de un metru.

3. Iron Mountain Vault



Este situat in Germantown, New York si este un depozit subteran urias, pentru clienti din toata lumea. Se afla intr-o mina abandonata, folosita in trecut pentru cultivarea ciupercilor. Profitand de paranoia generata de Razboiul Rece, compania de securitate a deschis depozitul in anii '50, pentru a gazdui documente importante ale companiilor si armatei. Locatia este inconjurata de indicatoare cu mentiunea "Acces Restrictionat". Nimeni nu trece de poarta principala, fara a fi identificat de doua ori. Usa de 28 de tone blocheaza buncarul de 95 de acri. Bill Gates pastreaza aici unele documente importante, precizeaza listverse.com.

2. Seifurile bancilor elvetiene



Elvetia este sinonima cu seifurile secrete. Bancile ii rasfata pe clienti cu discretia maxima si nu le pune nicio intrebare, legata de avutiile lor. Chiar daca depozitele sunt pazite strasnic, securitatea survine din confidentialitatea dintre banci si clienti. O mare parte dintre clienti nu sunt cetateni elvetieni, ci evazionisti, oficiali corupti, dictatori, mafioti si alti "contribuabili" din SUA sau alta tara. Bancile neaga ca i-ar sustine pe evazionisti. Incalcarea confidentialitatii bancare se poate lasa cu ani de inchisoare in Elvetia, chiar daca discutam despre fapte de coruptie.

In multe situatii, clientii sunt atat de disperati sa nu fie recunoscuti, incat ii roaga pe bancherii elvetieni sa nu ii contacteze niciodata. Astfel, in Elvetia raman miliarde de dolari, bani nerevendicati, dupa moartea proprietarului.

1. Seiful de diamante din Antwerp



Este cel mai mare seif de diamante din lume; in 2003, a fost victima unui jaf bine pus la punct.

Seiful a fost construit initial de 1.500 de vanzatori de diamante; acesta gazduieste 70% din diamantele lumii. Locatia este dotata cu echipamente de securitate, detectoare de caldura, radare Doppler, senzori seismici, campuri magnetice si un cifru cu peste 100 milioane de combinatii, care inchide usa timp de cateva ore, daca utilizatorul introduce o combinatie gresita. Usa seifului are trei tone, a fost construita din otel si ar necesita 12 ore de gaurire, pentru a fi "dovedita".

In ciuda acestor masuri de securitate, cativa hoti italieni, care formau asa numita "Scoala din Torino" au spart seiful si au furat diamante in valoare de 100 milioane dolari si alte bunuri. Acestia au inchis alarmele si oficialii din Antwerp nu au stiut de existenta intruziunii, pana a doua zi, cand a fost descoperita bresa de securitate.

Diamantele nu au mai fost recuperate, dar politia a arestat un barbat, pe numele sau Leonardo Nortarbartolo, pe baza probelor ADN prelevate de la locul faptei. Acesta sustine ca un vanzator de diamante a angajat echipa sa, in vederea desfasurarii acestui jaf, pentru a frauda o companie de asigurari. Orice seif isi gaseste nasul, la un moment dat, ce-i drept!

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x