Postul nu opreste pofta: 80% din comenzile de mancare din postul Pastelui contin carne
carnefoodpandacomenzi mancare
Postul Pastelui nu a influentat major apetitul romanilor pentru carne, doar 20% dintre comenzile zilnice actuale fiind pentru meniuri vegetariene, specifice postului, in timp ce preparatele din carne genereaza 80% din comenzile platformei de comenzi foodpanda.
Pentru un pranz gustos si satios la birou, meniurile cu carne, asezonate cu garnituri de cartofi sunt printre primele optiuni, chiar si in perioada postului.
Potrivit reprezentantilor foodpanda, cea mai mare platforma de comenzi de mancare din tara, doar 20% dintre cei care comanda in aceasta perioada opteaza pentru preparate vegetale, precum salate, crème de legume sau mancaruri cu soia, restul preferand un pranz “carnivor”, majoritatea din pui si porc.
Cand vine vorba de o masa de pranz gustoasa, rapida si satioasa, servita de cele mai multe ori la birou, felurile cu carne clasice, precum ceafa de porc cu cartofi prajiti sau puiul cu piure se dovedesc a fi cele mai la indemana. Potrivit reprezentantilor foodpanda, puiul conduce in topul preferintelor ”carnivore”, generand 34 % din comenzile zilnice specifice pentru feluri de mancare din carne, urmat de porc cu 27% si de vita cu 22%.
Desi recunoscute ca fiind mai sanatoase, mancarurile pe baza de curcan si de peste sunt printre cele mai putin comandate, pestele generand 13% din comenzile foodpanda pentru meniuri din carne, in timp ce curcanul doar 3%.
“Romanii sunt foarte practici, la birou isi doresc un pranz gustos, satios si rapid, iar felurile clasice precum ceafa de porc cu cartofi pratiti sau puiul cu cartofi natur le ofera exact ce au nevoie. Observam ca doamnele sunt mai atente la tipul de carne pe care il consuma, preferand puiul si pestele, sau carnea alba, recunoscuta ca fiind mai sanatoasa si mai saraca in calorii”, declara Dan Macarie, Country Manager foodpanda Romania.
Potrivit informatiilor foodpanda, 64% din comenzile pentru porc si vita sunt sunt facute de barbati, in timp ce 58% dintre cele pentru pui, peste si curcan sunt facute de femei. In ce priveste garniturile preferate pentru tipurile de carne, combinatiile traditionale precum porcul cu cartofi prajiti, puiul cu cartofi natur sau pestele cu orez sunt cele mai comandate pe platforma foodpanda.
foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.
Foto: Wikipedia.