Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum a reactionat piata de panificatie dupa reducerea TVA

Cum a reactionat piata de panificatie dupa reducerea TVA
de la 03 Sep. 2013
Cum a reactionat piata de panificatie dupa reducerea TVA Tags: ieftinire painerompanaurel popescureducere tva paine

Dupa reducerea la 9% a TVA perceputa pentru paine si produse de panificatie, in unele zone din tara, pretul a scazut cu 25%, potrivit lui Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - Rompan.

"Piata a reactionat destul de bine. Dupa numai doua zile de la reducerea TVA la 9% la paine si la produse de panificatie, avem zone unde pretul painii a scazut, in medie, cu 15% odata cu reducerea TVA, dar si zone unde producatorii au aplicat o scadere si cu 25%. 
 
In Bacau, Pambac a aplicat o reducere cu 25% la produsele proprii si le-a cerut celor carora le livreaza produse sa faca acest lucru. 
 
In acest fel, si ceilalti producatori vor fi obligati sa ieftineasca painea, chiar daca, pana in prezent, nu au facut-o", a declarat Popescu, citat de Agerpres.
 
Seful Rompan a adaugat ca, in cel mult doua saptamani, patronatul din panificatie va anunta rezultatele unei prime evaluari a efectelor reducerii TVA, inclusiv in ceea ce priveste evaziunea fiscala. 
 
Rompan face o monitorizare din 10 in 10 zile in ceea ce priveste vanzarile, daca au crescut si cu cat. 
 
Popescu a spus ca o prima evaluare a efectelor reducerii TVA va fi anuntata in jurul datei de 15 septembrie.
 
Din cercetarea efectuata de Rompan, in zilele de 1 si 2 septembrie, cea mai ieftina paine de 300 de grame poate fi cumparata cu 59 de bani, iar cea mai scumpa cu 1,3 lei. 
 
Costurile de productie sunt estimate la circa 43 de bani pentru o paine de 300 de grame. 
 
Potrivit Rompan, evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie s-ar putea reduce de la 67% la 20%, in circa opt luni dupa introducerea TVA de 9% la paine, respectiv de la un miliard de lei, in prezent, la circa 200 de milioane de lei.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor


Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement