Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Standarde de calitate la produsele alimentare

Standarde de calitate la produsele alimentare
de la 28 Sep. 2017
Standarde de calitate la produsele alimentare
Tags: protectia consumatoriloralimentatie sanatoasasiguranta alimentara

Comisia Europeana a publicat, in data de 26 septembrie, un set de orientari referitoare la legislatia europeana in materie de siguranta alimentara si de protectie a consumatorilor, aplicabila produselor cu dublu standard de calitate.


Cu ajutorul acestora, autoritatile nationale vor putea stabili daca societatile comerciale incalca dispozitiile UE atunci cand vand produse a caror calitate difera in functie de tara.

„Prezentarea a doua produse diferite in acelasi ambalaj al unei marci induce consumatorii in eroare si constituie o lipsa de loialitate fata de acestia. Avem aici un exemplu clar ca numai lucrand impreuna la nivelul UE putem rezolva problemele transfrontaliere. A trecut prea mult timp de cand statele membre se straduiesc, in van, sa rezolve singure aceasta problema.

Sunt hotarata sa pun capat acestei practici, pe care dreptul UE o interzice, si sa ma asigur ca toti consumatorii sunt tratati la fel.", a declarat VÄ›ra Jourová, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen.

In orientari sunt enumerate si explicate cerintele relevante din legislatia UE la care autoritatile trebuie sa se raporteze atunci cand analizeaza o posibila problema de dublu standard de calitate a produselor alimentare. De asemenea, sunt descrise etapele, stabilite pe baza acestei legislatii, pe care autoritatile nationale de resort trebuie sa le parcurga pentru a determina daca producatorii incalca respectivele dispozitii.

Alte actiuni intreprinse de Comisie in domeniu se refera la: elaborarea unei metodologii menite sa imbunatateasca testarea comparativa a produselor alimentare, finantarea de studii sau de masuri de punere in aplicare, demararea unui dialog cu producatorii si cu asociatiile producatorilor de marci, participarea la summitul dedicat consumatorilor din octombrie si organizarea de ateliere de lucru cu autoritatile nationale.

Sursa: Comisia Europeana

Economist
Experienta: 5 ani de activitate in management si marketing



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor



Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.