Loboda, concentrat de sanatate
lobodaspanaculvitamina cspanacpigmentipigmenti antioxidanti
Primavara ne aduce, printre altele, numeroase verdeturi pe care le folosim la salate si la alte mancaruri, verdeturi bogate in vitamine si in alti antioxidanti.
In aceasta perioada gasim, in majoritatea pietelor, si loboda.
Este o planta mai putin folosita, oarecum subestimata in raport cu proprietatile sale – si aici ma refer in primul rand la calitatile terapeutice, dar si la gust.
De ce este loboda sanatoasa?
- contine cantitati insemnate de vitamina C: cu 120-140 mg de vitamina C la 100 de grame, este de aproape 2 ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina. Pentru a valorifica bine acest continut bogat de vitamina C, va recomand sa folositi loboda mai mult in salate si mai putin la ciorbe.
- are proprietati diuretice accentuate, un usor efect laxativ si curata sangele. Prin toate aceste caracteristici loboda este foarte utila in curele de detoxifiere.
- contine pigmenti antioxidanti care ajuta organismul sa se regenereze.
- este un bun remineralizant.
Loboda seamana oarecum, sub aspectul compozitiei, cu spanacul, continand si cantitati insemnate de vitamina K (creste rezistenta vaselor sanguine, reducand riscul de accident vascular) si de fier. Diferenta majora fata de spanac este (...)
Click Aici si cititi articolul complet pe SaFiiTuSanatos.ro...