Secretar de stat: Reducerea TVA la carne se va vedea initial in calitatea produselor, nu in pret
tva carne
Reducerea TVA la carne se va reflecta initial doar in calitatea produselor, nu si in pret.
Astfel, consumatorii romani vor avea un produs corect la un pret corect, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu, citat de
Agerpres.
Un producator de produse din carne, pentru a oferi la un pret mai mic in conditiile unui TVA mare, poate sa modifice reteta.
In cazul in care pretul este corect, vom avea si un produs corect si nu va disparea nici producatorul roman de pe piata, iar consumatorul va fi multumit, a spus Irimescu.
Secretarul de stat a fost prezent la conferinta de deschidere a Targului International CARNEXPO 2013.
Irimescu considera ca, in Romania, pretul carnii este mult mai mic comparativ cu cel practicat in unele state din Vest.
De exemplu, in Belgia, pretul pe kilogram la carnea de porc nu scade sub 10 euro, in timp ce pentru carnea cu o calitate deosebita urca si la 20 de euro.
La carnea de vita, pretul unui kilogram depaseste 12 euro.
In Romania, un kilogram de carne de vita se poate gasi cu 15 — 20 de lei.
Foto: Wikipedia.