Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Aditiv utilizat intr-o gama larga de alimente, interzis in UE


Aditiv utilizat intr-o gama larga de alimente, interzis in UE
de la 07 Dec. 2017
Aditiv utilizat intr-o gama larga de alimente, interzis in UE
Tags: aditiv periculosaditiv interzis

Sorbitatul de sodiu urmeaza sa fie interzis in Uniunea Europeana din cauza lipsei de dovezi privind siguranta sa.

Sorbitatul de sodiu este un conservant folosit pentru a impiedica formarea fungilor, bacteriilor şi mucegaiurilor in produsele alimentare. Este utilizat in branzeturi, dulceturi si gemuri, dulciuri, cereale,  produse din carne, bauturi racoritoare, chiar si pentru fructe si legume proaspete, 
 
In 2015, specialiştii de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor au re-evaluat toti aditivii alimentari care fusesera autorizati in 2009. Cu aceasta ocazie au publicat o opinie stiintifica privitoare la acidul sorbic E200, la sorbatul de potasiu E202 si la sorbatul de calciu E203. Pentru ca nu au putut demonstra ca nu este toxic, EFSA nu a putut stabili o doza zilnica admisa pentru sorbatul de calciu, conform Gustarte.
 
Comisia Europeana a cerut sa se gaseasca suficiente informatii a cerut mai multe informatii legate de E203 pentru a putea avea un panou complet privind utilizarea sa in siguranta. In cazul in care acest lucru nu se va intampla, sorbatul de calciu nu va primi aprobare de folosire.

Michelle Maynard, director executiv al Asociatiei pentru Aditivi Alimentari si Ingrediente a declarat ca este vorba, mai degraba, de faptul ca producatorii nu le ofera autoritatilor datele necesare.
 
Toti producatorii au obligatia sa eliminte sorbatul de potasiu din productie in 6 luni dupa ce hotararea este publicata in Jurnalul Uniunii Europene.



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Protectia Datelor cu Caracter Personal".


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

Protectia Datelor cu Caracter Personal


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016