Imperiul PSD se destrama din interior. Fisurile sunt din ce in ce mai vizibile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Imperiul PSD se destrama din interior. Fisurile sunt din ce in ce mai vizibile
Imperiul PSD se destrama din interior. Fisurile sunt din ce in ce mai vizibile
de Magda Florea la 15 Aug. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
psdliviu dragneaparlamentpensiiguvernviorica dancilagafe dancilaadrian nastasevacaroiuvictor pontatraian basescuinflatierobor

Partidul Social Democrat are tot ce si-ar putea dori vreodata o organizatie politica. Compune Guvernul si are majoritate parlamentara, practic, detine puterea legislativa si executiva a Romaniei. Ii mai lipseste armonia. Si spun asta pentru PSD incepe sa se destrame incet, dar sigur, sub presiunea populatiei tot mai revoltata de nivelul de trai, a criticilor din partea marilor democratii europene, dar si a scandalurilor din interior.

Populatia e nemultumita de nivelul de trai din Romania. Numai saptamana trecuta, peste 200.000 de romani din toate colturile lumii au batut obrazul partidului lui Liviu Dragnea, cerandu-i liderului DEMISIA. Vocea unita a celor 200.000 de oameni a fost intarita de alte sute de mii care au postat pe retelele de socializare mesaje impotriva actualei puteri. 

Spuneam ca oamenii sunt nemultumiti de nivelul de trai. O sintagma pompoasa, rece, care ascunde in spatele ei povestea a milioane de romani subjugati de povara fiscala, jefuiti de politicieni corupti care incheie contracte paguboase cu statul, saraciti din cauza inflatiei si transformati intr-o piata de desfacere pentru Europa Occidentala.

Asa arata Romania zilelor noastre, zilelor oamenilor care muncesc in medie pe salariu minim sau mediu pe economie, ce adesea se termina in prima jumatate a lunii, amanetandu-si linistea si deseori bunurile agonisite in vremuri mai bune, pentru a face fata evenimentelor neprevazute pana la salariul viitor. Uneori, nici pentru cele prevazute nu mai raman resurse. Oamenii astia au ajuns la disperare.


Cum pot occidentalii sa ofere alocatii mari, salarii decente, si in acelasi timp sa aiba sisteme medicale functionale si infrastructura rutiera? Nu fura. Si mai e ceva, nu au politicieni care debordeaza de atata capacitate intelectuala si profesionala, incat nici nu stiu sa vorbeasca corect din punct de vedere gramatical. Occidentalii isi aleg conducatori fara antecedente penale, cu scoala si pricepere in domeniile si functiile respective.

Noi alegem ... noi nici macar nu alegem. Noi luam ce ni se ofera. Ce ni se ofera de mass-media, ce ni se ofera de jocurile de culise dintre oamenii puternici, pur si simplu ne-am pierdut capacitatea de a discerne intre bine si rau. Ne mai trezim cateva sute de mii, protestand in Piata Victoriei, insa o zi doua de manifest nu schimba nimic, pana nu vom intelege ca adevarata schimbare se produce in cabina de vot.

Acolo are romanul arma in mana. Acolo trebuie romanul sa fie unit, sa aiba viziune si sa fie informat, pentru a face alegeri in cunostinta de cauza.

O semnificativa parte a populatiei cu drept de vot din Romania nici macar nu stie sa se semneze. O alta parte este altcatuita din oameni cu analfabetism functional. Si inca una din persoane care isi vand votul pe o sticla de ulei asortata la un kilogram de orez. Aceste trei cercuri sociale se si intersecteaza si ... probabil formeaza un numar impresionant de votanti. Care, n-ori fi ei majoritari (?), insa stim cu totii ca sunt foarte activi "in sezon". Si oamenii acestia sunt niste victime ale sistemului. Un sistem bolnav care nu le permite sa se ridice din mizerie, tocmai pentru a nu capata viziune si independenta. Pentru ca cea mai puternica arma importiva unui Guvern corupt este un popor educat.

Ce rezulta? Ceea ce avem. Si avem, printre altele: Un premier pentru care limba romana este o ecuatie doar cu necunoscute, lipsa de strategie sociala, politica, economica, inflatie accelerata, Robor in crestere, un Guvern ai carui membri sunt lipsiti de competenta profesionala, incercari permanente de ingenunchere a justitiei si critici dure din partea Occidentului si promisiuni. Ca aceea ca pensiile se vor tripla, fix in 2021 cand este anul alegerilor parlamentare.

Desigur, e doar o "coincidenta". Pana atunci, insa, PSD care compune atat Guvernul Romaniei, dar si majoritatea parlamentara, pare ca intampina probleme din ce in ce mai serioase in managementul intern.

PSD este deja impartit in doua tabere, iar cea care este impotriva lui Dragnea castiga din ce in ce mai multi adepti. 

Ecaterina Andronescu ii cere demisia lui Dragnea


Ajungand la ceea ce avem, nu putem sa nu trecem in revista zbuciunul din partidul de la Putere. PSD tremura in acest moment, iar impulsul vine din interior. Ecaterina Andronescu ii cere demisia lui Dragnea: "Sa nu dam foc PSD-ului si tarii".

Ecaterina Andronescu, am putea spune ca este deja un simbol al PSD. Am impresia ca este vesnicul ministru al Educatiei, dar in fine, iata ca da startul unei revolutii in imperiul lui Dragnea. "Fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la presedintele actual al PSD, domnul Liviu Dragnea, sa nu dam foc tarii si PSD-ului", se arata intr-o scrisoare deschisa, transmisa de senatorul Ecaterina Andronescu si obtinuta de Ziare.com.
 

"Pentru binele Romaniei si pentru binele PSD-ului, presedintele partidului trebuie sa faca un pas in spate, sa dea dovada de responsabilitate si maturitate si sa faca un act de mare curaj si demnitate politica si sa se retraga din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le stim cu totii si nu le voi expune acum", adauga Andronescu.

Senatorul aminteste despre situatia tensionata din tara si spune ca PSD nu poate da, mereu, vina pe altii. Mai mult, fostul ministru al Educatiei acuza slabul profesionalism al Guvernului actual.
 
"Componenta actualului guvern nu este expresia PSD-ului si nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partidul nostru.

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest Guvern cu guvernele Vacaroiu, Nastase sau Ponta? Nu, in niciun caz.
 
Acest guvern nu ma reprezinta nici pe mine, nici pe dumneavoastra, dragi colegi, nici PSD-ul, nici Romania. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este in regula", se arata in documentul citat.
 

Guvernul PSD by Adrian Nastase

 
Si doamna Andronescu are dreptate. Nici nu se poate compara Guvernul Dancila cu Executivul Nastare. Si bine ca e asa. Doar domnului Nastase ii apartine performanta istorica de a semna cel mai pagubos contract din infrastructura rutiera de dupa Revolutie, cunoscut si sub denumirea de "teapa de la Bechtel".
 
Si a fost atat de bine orchestrata aceasta teapa, incat din august 2013, sefii de la Transporturi cauta contractul original Bechtel. Documentul, insa nu a fost gasit pana acum. Statul roman a fost prejudiciat cu aproape 526 de milioane de euro, in urma contractului avut cu Bechtel pentru o perioada de 10 ani, se arata intr-un raport al Ministerului de Finante. In aceasta suma sunt cuprinse 40 de milioane de euro, reprezentand avansul care nu a fost recuperat, precum si 116.829.120 de euro - majorari de intarziere.
 
Contractul cu firma americana Bechtel a fost incredintat direct, fara procedura de licitatie, de catre CNADNR in noiembrie 2003, in baza unei ordonante de urgenta, cand in din fruntea Guvernului PSD zambea sugubat domnul Adrian Nastase. 
 
Acestea fiind spuse, nu cred ca si-ar dori nimeni ca Executivul Dancila sa se compare cu Guvernul Nastase, desi nici "performantele" lui nu sunt de trecut cu vederea. Astfel, trebuie sa mentionam, vorbind de domeniul infrastructurii rutiere, ca lucrile la cele cateva tronsoane de autostrada aflate in constructie acum, se misca cu viteza melcului.
 

Guvernul PSD by Victor Ponta, alintat "Viorel" de fostul presedinte al tarii

 
Cat despre guvernarea Ponta, nici Ion Iliescu nu mai retine cate Guverne Ponta au fost, pana la urma, parca vreo patru:
 
Guvernul Victor Ponta (1) (7 mai 2012 – 21 decembrie 2012)
Guvernul Victor Ponta (2) (21 decembrie 2012 – 5 martie 2014)
Guvernul Victor Ponta (3) (5 martie 2014 – 17 decembrie 2014)
Guvernul Victor Ponta (4) (17 decembrie 2014 – 4 noiembrie 2015)
 
Lui Victor Ponta ii apartine tentativa de demitere a lui Traian Basescu. Momentul in care USL (Uniunea Social Liberala, la acea vreme), a reusit sa transforme Romania intr-o arena de circ international. Dupa scandal, Traian Basescu se in­toar­ce in functia de presedinte, prin neprezentarea la vot a peste 50% plus 1 dintre cetatenii romani de pe listele electorale permanente, fapt de care a luat cunostinta CCR, invalidand scrutinul. Zeci de milioane de euro de la bugetul de stat, in plina recesiune eco­nomica, cheltuiti pentru nimic. Singurul rezultat notabil al USL, in urma acestui proces, este in­vers fata de cel dorit: scaderea in sondajele de opinie.
 
Tot semnatura lui Ponta o poarta si privatizarea ridicola a Oltchim. Unde se spune ca Dan Diaconescu apare venind cu sacii de bani, daca rostesti "Ponta" in fata portilor uzinei.
 
Sa spunem ceva despre faptul ca s-a demonstrat plagierea lucrarii de doctorat a domnului Ponta? Nu mai are rost. In ciuda atestarii acestei infractiuni, domnia sa inca neaga acest aspect. 
 

Guvernul PSD by Vacaroiu

Nicolae Vacaroiu a fost prim-ministru al Romaniei in perioada 1992-1996. Cabinetul Vacaroiu s-a instalat la Palatul Victoria pe 19 noiembrie 1992, dupa ce Frontul Democrat al Salvarii Nationale (FDSN), partid format de catre un grup de politicieni plecati din Frontul Salvarii Nationale (FSN), dupa alegerea lui Petre Roman ca presedinte al formatiunii, a castigat alegerile parlamentare, iar Ion Iliescu alegerile prezientiale.
 
Cea mai importanta realizare a cabinetului Vacaroiu a fost Legea 55/1995 privind accelerarea privatizarii, care a permis privatizari in masa. Cuvintele sunt de prisos, asa ca va prezentam doar declaratia domnului Vacaroiu: "Nu vrem sa recunoastem ca, din pacate, privatizarile au fost in proportie de 80% un esec. Dupa cum nu vrem sa recunoastem ca, iata, vindem actiuni la companii strategice, in perioada de criza, in contextul in care capital autohton nu exista", a declarat Vacaroiu, la un eveniment care a marcat aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Academiei de Studii Economice (ASE)".
 
In linii mari, Guvernul PSD, copilul dinastiei FSN-FDSN-PDSR, a dat la conducere Guverne care au schimbat definitiv fata Romaniei de astazi. Daca in bine sau in rau, dumneavoastra aveti dreptul de a trage concluzia, in cunostinta de cauza. 

Citeste si: Pentru a fi femeie de serviciu in Parlament ai nevoie de cazier curat, pentru a fi deputat sau senator, NU
 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare
Economie

Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x