Se cauta antreprenori creativi. Inscrieri la competitia internationala Creative Business Cup

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se cauta antreprenori creativi. Inscrieri la competitia internationala Creative Business Cup Se cauta antreprenori creativi. Inscrieri la competitia internationala Creative Business Cup
de Manager.ro la 31 Iul. 2014
Urmareste-ne pe Google News
antreprenoriconcursnorvegiaisraelafaceritemperaturi

La Creative Business Cup 2014 intra in concurs cele mai bune idei din 60 de tari, inclusiv din Romania, in domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17 si 19 noiembrie 2014. Cei mai creativi anteprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri. Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari – fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii - sunt asteptate la editia de anul acesta. 

In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds (www.creativeseeds.ro), un promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania (www.creativebusinesscup.ro) au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs. 

Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie in ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.

Planul de afaceri, completat in limba engleza, trebuie trimis pana pe 20 septembrie 2014, inclusiv, pe adresa creativebusinesscupro@gmail.com.

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga. Cuvantul-cheie este creativitatea: poate fi vorba de un obiect sau de un serviciu inovator, de o nevoie noua creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor. 

In 2013, marele castigator al CBC a fost Teddy the Guardian (Croatia), un ursulet de plus care contine senzori ce monitorizeaza starea de sanatate a copilului, atunci cand este imbratisat. Datele sunt transmise catre o aplicatie web. In 2012, cupa a fost oferita pentru platforma online We Want Cinema (Olanda), unde spectatorii decid ce filme ruleaza in anumite cinematografe, creand evenimente in social media si invitandu-si prietenii. 

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Copenhaga de EFdeN - Casa solara inteligenta EFdeN (www.efden.org), care promite sa schimbe viitorul locuintelor din orase. EfdeN, initiat de Asociatia Solar Decatlon Bucuresti, este un program de locuinte solare inteligente, adaptabile la siturile dificile din mediul urban, modulare, eficiente energetic si cu un pret accesibil.

Juriul selectiei nationale a CBC 2014 este alcatuit din experti in industriile creative: Eugen Panescu (Planwerk, Cluj-Napoca), Ovidiu Hrin (Synopsis Media, Timisoara), Dragos Pislaru (GEA Strategy & Consulting, Bucuresti) si Alina Niculescu (fondator si director Creative Seeds).
Planul de afaceri trebuie completat dupa urmatorul model: http://creativebusinesscup.ro/wp-content/uploads/business_concept_template_-_cbc_2014.pdf 

Creative Seeds (www.creativeseeds.ro) este un promotor al comunitatii creative independente romanesti, iar in consiliul sau aduna unii dintre cei mai respectati si cunoscuti membri ai acestei comunitati. Organizatia desfasoara programe de training si mentorat, creeaza oportunitati de networking, organizeaza competitii si ateliere dedicate comunitatii creative, pentru a sprijini atat dezvoltarea nationala, cat si regionala a industriilor creative in Romania.

Idei castigatoare in competitia Creative Business Cup 

Creative Business Cup a fost initiat in 2010, ca o competitie destinata exclusiv antreprenorilor creativi din Danemarca. In 2012, concursul s-a extins la nivel international, angrenand in prezent 60 de tari. Romania se afla la a treia participare, selectia nationala pentru finala din 2014 (Copenhaga, 17-19 noiembrie) fiind organizata de Creative Seeds (www.creativeseeds.ro). Termenul-limita pentru inscrieri: 20 septembrie 2014.
Ideile de afaceri vizeaza domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Idei premiate la Creative Business Cup 2013:

Premiul I: Teddy the Guardian, Croatia (teddytheguardian.com)

Teddy the Guardian este un ursulet de plus care contine senzori ce monitorizeaza starea de sanatate a copilului, atunci cand este imbratisat. Acesta monitorizeaza indici precum pulsul, tensiunea, temperatura corpului sau saturatia oxigenului, ajutandu-i pe parinti si pe medici sa supravegheze cu usurinta starea acestuia. Datele sunt transmise pe smartphone, tableta sau pe o aplicatie web. 

Premiul al II-lea: Kinematics, Germania (www.kinematicblocks.com)

Kit-ul de constructie modulara, robotica Kinematics a fost inventat in 2009 de Leonhard Oschütz, student la Universitatea Bauhaus din Weimar, si a fost dezvoltat timp de mai multi ani. Folosind module kinetice si piese adaptabile si ajustabile, copiii si adolescentii pot asambla roboti si masini interactive pe care le pot invata sa se miste in felul in care doresc, folosind o functie integrata de inregistrare-si-redare a modului numit Power Brain.

Creative Business Cup 2012:

Premiul I: We Want Cinema, Olanda (wewantcinema.nl/en/)

We Want Cinema, initiata de distribuitorul Amstelfilm, este o platforma online unde spectatorii decid ce film vor vedea in cinematograful preferat. Cinematograful nu mai detine controlul programarii filmelor, ci platitorii de bilete. Platforma le permite utilizatorilor sa aleaga un anumit film, un cinematograf si o data la care ar dori ca acesta sa fie proiectat. Apoi, creand un eveniment pe retelele de socializare, isi pot invita prietenii si cunoscutii. Daca se cumpara suficiente bilete online, proiectia va avea loc.

Premiul al II-lea: Greenbo, Israel (www.greenbo.co)

Greenbo inseamna produse inovatoare pentru gradinaritul urban, fabricate din materiale reciclate, durabile. Design-ul original si atragator permite asezarea ghivecelor si a jardinierelor in locuri stramte, pe marginea balcoanelor, economisind mult spatiu.

Premiul al III-lea: Norwegian Rain, Norvegia (www.norwegianrain.no)

O linie de imbracaminte de ploaie unica. Inspirati de sensibilitatea japoneza si de viata cotidiana in cel mai ploios oras european, Bergen, designerii au gasit solutii inovatoare pentru a crea din materiale ecologice, reciclate, jachete si costume elegante impermeabile, ajustabile si potrivite pentru orice tip de vreme si orice temperaturi. 

Ideile inscrise de fiecare dintre cele 40 de tari participante, in 2013, pot fi consultate aici: http://www.creativebusinesscup.com/2013. 

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x