Tariq Farid: Am invatat tot ce stiu pe vremea cand lucram la McDonald's
tariq faridmcdonald'sfructefast-foodsuccestraining
"McDonald's a fost cel mai bun loc in care am lucrat", a declarat Tariq Farid, fondatorul si CEO-ul Edible Arrangements, care in 2009 a fost recunoscut ca Antreprenorul Anului de catre IFA (International Franchise Association).
"Am inceput sa lucrez la McDonald's la varsta de 15 ani. Este un concept fenomenal, copiii sunt pusi sa gateasca in bucatarie, invata diverse sisteme, pe care le respecta. Imi place sistemul McDonald's, l-am urmat si reprezinta un factor pe care chiar trebuie sa il concurezi", a declarat antreprenorul Tariq Farid.
Farid, care detine 1.100 francize ale companiei sale in SUA si alte 50 de tari, a transplantat toate cunostintele despre sisteme, training si customer service intr-un proiect - la varsta de 17 ani a deschis o florarie.
Sistemele deprinse pe vremea cand lucra la McDonald's stau la baza succesului companiei sale, Edible Arrangements. "Investim mult in produs", a declarat Tarid Fariq. "Fiecare franciza de aranjamente cu fructe beneficiaza de training. Pentru noi, cel mai important lucru este consistenta".
Cat despre primul sau job, ceea ce a fost bun pentru tata, va fi bun si pentru copiii sai. "Nu imi pasa cat de mult ne vom extinde sau ne vom imbogati, copiii mei vor traversa toate etapele vietii si vor lucra", a explicat Farid. "Vor lucra la McDonald's, la un fast-food, pentru a invata meserie, deoarece McDonald's a definit sistemele excelente de angajare, care functioneaza, in cazul lor si se bucura de mare succes".
Mai exact, daca odraslele vor sa calce pe urmele tatalui lor, trebuie sa inceapa "de la zero", fara "relatii si pile".