Mituri uimitoare despre mancare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mituri uimitoare despre mancare Mituri uimitoare despre mancare
de Manager.ro la 01 Apr. 2013
Urmareste-ne pe Google News
mancaremituribacteriisfaturicafea

In intreaga lume exista foarte multe mituri despre mancare si bucatarie, pe care oamenii le-au luat ca atare si nu s-au straduit sa le verifice. Acestea sunt cel mai greu de daramat in mintea lor pentru ca se perpetueaza de la parinti si nu sunt verificate aproape niciodata.

Printre cele mai comune mituri se numara adaugarea de sare in apa in care fierbi pastele fainoase. Se spune ca sarea o face sa fiarba mai repede, insa nu este deloc asa, scrie FoxNews.
 
Altii pun cafeaua in frigider pentru ca au impresia ca ea isi va pastra mai mult aroma. Angela McKeller, autoarea cartii "Gluten-Free Made Easy as 1,2,3: Essentials for Living a Gluten-Free Life", ofera cateva sfaturi in aceasta privinta.

De exemplu, cei care adauga sare in apa care fierbe pentru a pune pastele in ea ulterior, trebuie sa stie ca acesta este doar un mit. De fapt, efectul creat este cel opus, caci temperatura la care apa va fierbe este crescuta cu cateva grade, iar pastele vor fi gata putin mai tarziu, sustine in cartea sa, Angela McKeller.


Cei care cred ca pot strica gustul prin clatirea repetata a ciupercilor nu au de ce sa se ingrijoreze, acesta fiind un alt mit, inregistrat in bucatarie. Ciupercile sunt poroase, iar apa care va patrunde in pori nu le va strica gustul. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija sa nu le tii prea mult timp in apa, caci ele isi vor pierde forma si gustul. 

Aceeasi autoare castigatoare a unor premii importante in domeniu mai sustine ca aroma cafelei nu se va pastra, daca o tinem in frigider. Cafeaua este si ea poroasa, deci poate absorbi umezeala si mirosurile din frigider, asa ca nu ar fi indicat sa procedezi asa.
 
Astfel, gustul cafelei se va combina cu ceea ce se gaseste in frigider. Angela McKeller spune ca un loc uscat si rece este cel mai bun pentru a o pastra asa cum trebuie. Sfatul expertei: frigiderul ar trebui sa fie evitat.

Mai mult, cei care se feresc sa taie carne pe un capac de lemn trebuie sa stie ca pericolul nu este chiar atat de mare. Important este ca aceasta suprafata sa fie curatata bine, iar ea va fi lipsita de bacteriile daunatoare. Autoarea cartii spune ca o solutie obtinuta din apa si otet te va ajuta sa o cureti foarte bine si sa iti duci la indeplinire planurile culinare. 
 

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x