Cele mai competitive 35 de economii ale lumii (WEF)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele mai competitive 35 de economii ale lumii (WEF) Cele mai competitive 35 de economii ale lumii (WEF)
de Manager.ro la 05 Sep. 2013
Urmareste-ne pe Google News
economiicompetitivitatetarieducatieafaceripiata muncii

Forumul Economic Mondial a prezentat raportul annual al celor mai competitive economii ale lumii. Clasamentul cuprinde 148 de tari, in functie de cativa "piloni" economici: institutii, infrastructura, macroeconomie, sanatate si educatie primara, eficienta pietei de bunuri, educatia superioara si training-ul, eficienta de pe piata muncii, avans tehnologic/atractivitate tehnologica, dezvoltarea pietei financiare, dimensiunea pietei, complexitatea mediului de afaceri si inovatia.

Atat tarile mari, cat si cele mici, trebuie sa intreprinda reforme structurale “pentru a genera crestere economica”, arata raportul FEM. “Mai mult, asta inseamna ca diferneta traditionala intre tarile “dezvoltate” si cele “in curs de dezvoltare” trebuie sa devina mai putin relevanta si sa ne diferentiem in functie de “tarile inovatoare” si cele “mai putin inovatoare”.

Business Insider a realizat un top 35 al celor mai competitive tari din lume, in functie de pilonii mentionati.


35. Spania: Locul 10 la categoria Infrastructura, 14 la categoria Dimensiunea Pietei si 26 la categoria Educatie Superioara si Training.

34. Chile: Locul 17 la categoria Mediu Macroeconomic, 20 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare si 28 la categoria Institutii.

33. Oman: Locul 5 la categoria Mediu Macroeconomic, 13 la categoria Institutii si 18 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri.

32. Estonia: Locul 12 la categoria Eficienta Pietei Muncii, 23 la categoria Educatie Superioara si Training si 29 la categoria Avans Tehnologic.

31. Islanda: Locul 9 la categoria Sanatate si Educatie Primara, 10 la categoria Avans Tehnologic si 12 la categoria Educatie Superioara si Training.

30. Puerto Rico: Locul 18 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare, 19 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri si 26 la categoria Eficienta Pietei Bunurilor.

29. China: Locul 2 la categoria Dimensiunea Pietei, 10 la categoria Mediul Macroeconomic si 32 la categoria Inovatie.

28. Irlanda: Locul 6 la categoria Sanatate si Educatie Primara, 11 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri si 13 la categoria Avans Tehnologic.

27. Israel: Locul 3 la categoria Inovatie, 22 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare si 23 la categoria Avans Tehnologic.

26. Brunei: Locul 1 la categoria Mediu Macroeconomic, 10 la categoria Eficienta Pietei Muncii si 25 la categoria Institutii.

25. Coreea de Sud: Locul 9 la categoria Mediu Macroeconomic, 11 la categoria Infrastructura si 12 la categoria Dimensiunea Pietei.

24. Malaezia: Locul 6 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare, 10 la categoria Eficienta Pietei Bunurilor si 20 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri.

23. Franta: Locul 4 la categoria Infrastructura, 8 la categoria Dimensiunea Pietei si 17 la categoria Avans Tehnologic.

22. Luxemburg: Locul 2 la categoria Avans Tehnologic, 5 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri si 10 la categoria Institutii.

21. Australia: Locul 7 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare, 12 la categoria Avans Tehnologic si 15 la categoria Educatie Superioara si Training.

20. Arabia Saudita: Locul 4 la categoria Mediu Macroeconomic, 20 la categoria Institutii si 23 la categoria Dimensiunea Pietei.

19. Emiratele Arabe Unite: Locul 4 la categoria Eficienta Pietei Bunurilor, 5 la categoria Infrastructura si 7 la categoria Mediu Macroeconomic.

18. Noua Zeelanda: Locul 2 la categoria Institutii, 4 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare si 5 la categoria Sanatate si Educatie Primara.

17. Belgia: Locul 3 la categoria Sanatate si Educatie Primara, 5 la categoria Educatie Superioara si Training si 12 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri.

16. Austria: Locul 8 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri, 13 la categoria Educatie Superioara si Training si 16 la categoria Infrastructura.

15. Danemarca: Locul 5 la categoria Avans Tehnologic, 11 la categoria Inovatie si 13 la categoria Eficienta Pietei Muncii.

14. Canada: Locul 7 la categoria Sanatate si Educatie Primara, 7 la categoria Eficienta Pietei Muncii si 12 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare.

13. Qatar: Locul 3 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri, 4 la categoria Institutii si 6 la categoria Mediu Macroeconomic.

12. Taiwan: Locul 7 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri, 8 la categoria Inovatie si 11 la categoria Sanatate si Educatie Primara.

11. Norvegia: Locul 2 la categoria Mediu Macroeconomic, 3 la categoria Avans Tehnologic si 6 la categoria Institutii.

10. Regatul Unit: Locul 4 la categoria Avans Tehnologic, 6 la categoria Dimensiunea Pietei si 8 la categoria Infrastructura.

9. Japonia: Locul 1 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri, 4 la categoria Dimensiunea Pietei si 5 la categoria Inovatie.

8. Olanda: Locul 4 la categoria Sanatate si Educatie Primara, 4 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri si 6 la categoria Educatie Superioara si Training.

7. Hong Kong: Locul 1 la categoria Infrastructura, 1 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare si 2 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri.

6. Suedia: Locul 1 la categoria Avans Tehnologic, locul 5 la categoria Institutii si 6 la categoria Inovatie.

5. SUA: Locul 1 la categoria Dimensiunea Pietei, 4 la categoria Eficienta Pietei Muncii si 7 la categoria Educatie Superioara si Training.

4. Germania: Locul 3 la categoria Complexitatea Mediului de Afaceri, 3 la categoria Educatie Superioara si Training si 4 la categoria Inovatie.

3. Finlanda: Locul 1 la categoria Institutii, Sanatate si Educatie Primara si Inovatie.

2. Singapore: Locul 1 la categoria Eficienta Pietei de Bunuri si Eficienta Pietei Muncii si 2 la categoria Dezvoltarea Pietei Financiare.

1. Elvetia: Locul 1 la categoria Inovatie si Complexitatea Mediului de Business, 2 la categoria Eficienta Pietei Muncii si locul 1 la categoria generala pentru al treilea an consecutiv. 

Ultimele NOUTATI

Ce este „distrugerea creativa”?
Economie

Ce este „distrugerea creativa”?

today07 Iul. 2025
A doua mare criza economica a ultimelor doua decenii va veni din China? Probleme grave in businessul asiatic
Economie

A doua mare criza economica a ultimelor doua decenii va veni din China? Probleme grave in businessul asiatic

today07 Iul. 2025
Probleme in paradis: bogatii fug cu averile din paradisurile fiscale
Companii

Probleme in paradis: bogatii fug cu averile din paradisurile fiscale

today07 Iul. 2025
Liberalizarea pietei de energie. Ce se intampla cu cei 200.000 de prosumatori din Romania, ce trebuie sa stie
Ultimele stiri economice

Liberalizarea pietei de energie. Ce se intampla cu cei 200.000 de prosumatori din Romania, ce trebuie sa stie

today07 Iul. 2025
Guvernul trebuie sa adopte acum pachetul fiscal! Impact dublu si dezastruos in toamna, daca masurile fiscale nu erau luate acum – avertismentul ministrului Finantelor
Economie

Guvernul trebuie sa adopte acum pachetul fiscal! Impact dublu si dezastruos in toamna, daca masurile fiscale nu erau luate acum – avertismentul ministrului Finantelor

today07 Iul. 2025
Game over pentru industria jocurilor de noroc din Romania! Guvernul Bolojan anunta o furtuna fiscala inclusiv pentru cazinourile online.
Economie

Game over pentru industria jocurilor de noroc din Romania! Guvernul Bolojan anunta o furtuna fiscala inclusiv pentru cazinourile online. "Niciodata nu a existat atata curaj!"

today07 Iul. 2025
Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori
Economie

Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori

today07 Iul. 2025
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%,  impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor
Ultimele stiri economice

Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor

today07 Iul. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x