Protestele, in contextul actual si sub forma in care s-au desfasurat, sunt niste atentate la siguranta nationala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Protestele, in contextul actual si sub forma in care s-au desfasurat, sunt niste atentate la siguranta nationala
Protestele, in contextul actual si sub forma in care s-au desfasurat, sunt niste atentate la siguranta nationala
de Magda Florea la 30 Mar. 2021 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
pandemiecovid 19

Desigur ca, indiferent de situatie, protestul este un drept al cetateanului. E dreptul lui de a-si manifesta nemultumirea. Insa, orice drept se intinde pana acolo unde incepe sa lezeze dreptul celuilalt. Or, protestele din zilele noastre impotriva pandemiei sfideaza dreptul societatii generale de a se proteja impotriva unei amenintari directe, imprevizibile si din ce in ce mai severe, prin urmare, sunt un atentat la siguranta nationala.
 

In momentul in care, prin manifestatia in strada, oamenii care participa acolo refuza sa se conformeze oricaror norme sanitare care sunt litera de lege inca de la pandemia trecuta, de gripa spaniola, din urma cu un secol, ei risca sa dea nastere de noi focare.
 
Acele noi focare afecteaza restul societatii in trei modalitati (cel putin):
 
1. pun presiune pe sistemul medical, pentru ca multi dintre cei infectati pot ajunge cu forme grave in spitale, pentru a fi asistati de medici si de aparatura pentru oxigen.
2. amplifica raspandirea comuniatara, agravand situatia epidemiologica, crescand numarul infectiilor si posibil a deceselor. In functie de rata de infectare, autoritatile iau decizii privind restrictiile. Prin urmare, efectul dorit prin proteste poate sa fie total invers fata de cel scontat. 
3. instiga la anarhie
 

Generatia tanara ca masa de manevra

Ultimul aspect ar trebui sa il avem cu totii in vedere, cu predilectie fata de celelalte, pentru ca stirile si reportajele televizate abunda de cazuri in care tineri elevi protestau si ardeau masti in strada. Generatia tanara, fie din teribilism, inconstienta, lipsa de pregatire, lipsa de experienta de viata, lipsa de educatie si pe fondul acesta social sensibil al restrictiilor care ii priveaza de activitatile lor obisnuite, tind sa se manifeste radical.
 
Tind sa cada in capcana unor manipulatori cu vorbele la ei, care le promit libertate gratuita si tot ce vor ei sa auda. Si, pana pe la 25 de ani, cam asta vrea toata lumea sa auda: ca e liber si ca poate face ce vrea.
 
Insa acest tineri sunt vulnerabilizati atat medical, cat si psihologic, emotional si social, de persoanele care orchestreaza astfel de manifestatii intr-o maniera extrema si care spun orice, fara nici macar o dovada sau un argument palpabil.

O societate cu risc in fata dezinformarii e usor de manipulat, in ansamblul ei

 
De altfel, societatea in sine, cu maturii si seniorii, ei tinde sa fie manipulata de astfel de manifestari, in contextul in care ne numaram printre popoarele cele mai expuse la fenomenul dezinformarii. Nivelul de alfabetizare din tara noastra e mai mult decat limitat si, prin urmare, multi vad, aud, dar putini pricep si mult mai putini sunt capabili sa disece o informatie, sa extrada din ea adevarul, daca el exista. Vezi aici: Romanii sunt printre cei mai predispusi europeni la fenomenul fake-news
 
De asemenea, pe langa educatia precara, oamenilor le-a fost amplificat in aceasta perioada portretul de victima si din cauza ca au obosit. Au obosit din punct de vedere psihoilogic si adevarul ca traim o perioada atat de dificila e mult mai greu de digerat, mai bine achiesam la niste teorii fantasmagorice, conspirationiste, ale caror solutii ne-ar fi mai la indemana. Decat sa realizam ca traversam o criza atat de grava si imprevizibila, reala si acuta, mai bine credem ca totul e o manarie a vreunui Bill "Gheit", iesim in strada si rezolvam problema.
 
Am auzis scandandu-se "Jos covidul", "Jos pandemia". Pai, tocmai asta incercam cu totii, sa le dam "jos" punandu-ne "sus" masca. Ce ar vrea sa insemne, altfel, aceste sloganuri?!
 
Nu poti da jos Covidul protestand in Piata Victoriei. Nu a plecat el Dragnea dupa OUG 13 si sute de mii de oameni in strada, de ce ar face-o un virus?
 
A, pentru ca "nu exista"? Aici e capcana. Vin acesti pseudo-salvatori de neam si ne spun ca nu exista. Nu ne arata nimic in baza caruia isi justifica afirmatiile, iar oamenii cred orbeste pentru ca suna mai frumos decat realitatea, pentru ca au obosit, pentru ca sunt superficiali, pentru ca sunt usor de dus de nas.
 
Problema e ca oamenii nu constientizeaza ca, pe acelasi sistem, oricine poate iesi public sa spuna practic orice. Asta nu inseamna ca spune ceva adevarat. Problema e ca trebuie sa dam crezare celor cu probe si dovezi. Si, pana una alta, in afara de niste simple afirmatii izolate, lansate de diverse personaje, toate dovezile arata ca exista si, mai mult decat atat, exista la un nivel atat de acut, incat incepem sa nu prea mai existam multi dintre noi.
 
Un alt aspect la care nu se gandesc cei care dau crezare la fel si fel de teorii e acela ca, in mod straniu, persoanele acestea vehemente impotriva existentei pandemiei, au realizat ascensiunea vietii de cand au adoptat aceasta pozitie.
 
Practic, erau niste ilustri anonimi insignifianti in societate, pana sa apara oportunitatea de a se erija in salvatorii patriei. Vedem cu totii ce au de castigat acesti oameni: fotolii in Parlament. Deci, daca o gandim politieneste, mobilul pentru care ei orchestreaza astfel de manifestatii si pentru care adopta astfel de atitudini exista. Au interesul de a se propulsa cat mai sus din punct de vedere politic, si observam cu totii ca reteta functioneaza. Cu cat sunt mai radicali, cu cat au declaratii mai bombastice, mai nebunesti, cu atat aduna in jurul lor mai multi oameni, pentru ca acum societatea e vulnerabila.

Nu vedem, insa, ce au de pierdut. In contextul in care nimeni nu ii sanctioneaza pentru lipsa de dovezi si afirmatii defaimatoare, pentru instigarea la haos, pentru ca pun in pericol prin atitudinile lor sanatatea celor din jur, pot spune linistiti si ca sunt trimisii lui Dumnezeu pe Pamant. 

Cum sa nu continui in a le spune oamenilor ceea ce te-a propulsat, din anonimat, in demnitar, chit ca e adevar, chit ca e minciuna, chit ca e ce ai visat peste noapte? Evident ca ai gasit reteta succesului personal si o exploatezi in continuare cu orice pret. Din pacate, de data asta, pretul e prea scump!

In fata acestor fenomene periculoase pentru noi toti, ne intrebam legitim:
 
Daca oamenii cred ca medicii ucid, la cine suna in caz ca sufera un accident rutier si au nevoie de ingrijire medicala? Nu apeleaza 112?
 
Daca vaccinul impotriva Covid-19 e menit sa ne faca rau, pentru ca "asa vrea industria farma", de ce suntem printre cei mai mari consumatori de medicamente de orice fel din Europa?
 
Daca virusul nu exista, oamenii internati in sectiile ATI sunt acolo in sejur la bai?
 
Daca pandemia e o pacaleala globala, ce specie de extraterestri are de castigat de pe urma ei, pentru ca, pe Pamant, toate economiile lumii au doar de suferit, toate popoarele, de asemenea, la unison, sunt ingradite.
 
Daca ne revoltam impotriva restrictiilor, care ar fi alta solutie minune prin care sa evitam transmiterea virusului fara sa limitam contactul interuman?
 
Daca virusul nu exista, si "se incaseaza bani pentru numarul mortilor de Covid", de ce nu se dau cadavrele fara restrictii acasa, pentru ca banii tot i-ar incasa cine ar trebui, fie ca i se pupa mana mortului, fie ca nu. Sau sunt inclusi in pret si sacii aia de plastic si sigilarea sicriului? 
 
Daca tot ce traim azi ar fi o mare mare ducere de nas, orchestrata planetar, cu implicatii atat de majore, chiar si-ar da seama de traba asta niste indivizi care, in mare parte, sunt incapabili macar sa se exprime corect in limba romana?
 
Cine ar fi organizat toata povestea asta, chiar era atat de naiv, incat sa ne permita sa il descoperim?
 
Daca cineva controleaza totul si doreste "sa ne inchida in case", cum se face ca oamenii mai pot sa protesteze cu miile in strada si nimeni nu le ingradeste acest lucru?
 
Cum se face ca, desi oamenii cred ca se doreste sa fie inrobiti, redusi la tacere, astazi oricine poate scrie orice in spatiul public, pe retelele sociale? Exista o libertate de exprimare si o putere de propagare a cuvantului fara precedent in istoria umanitatii. Care control? Care ingradire a libertatii?

Daca virusul a fost creat in laborator, ca sa ne ucida cu vaccinul, nu era mai simplu sa creeze din start un virus mai letal?

Daca masurile sanitare sunt inutile, ce alte solutii propun cei care militeaza pentru renuntarea la ele? 

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli

today19 Apr. 2024
Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x