Caldura se poate dovedi extrem de periculoasa pentru soferi, specialistii sustinand ca o temperatura de peste 35 de grade Celsius in interiorul automobilului poate sa afecteze capacitatile acestora la volan la fel de mult ca si o alcoolemie de 0.5 la mie. Mai exact, un sofer va avea o viteza de reactie la volan la o temperatura de 35 de grade cu 20% mai mica decat atunci cand conduce la o temperatura de 25 de grade.
In aceste conditii, am putea spune ca pastrarea unei temperaturi rezonabile in masina nu este importanta doar pentru confortul pasagerilor, ci si pentru siguranta acestora. Cum ne aflam deja la mijlocul lunii iulie, perioada in care gradele din termometre au depasit cu mult limita suportabilitatii, vrem sa va oferim cateva sfaturi de luat in seama daca va doriti sa pastrati racoare in masina pe timpul verii!
Citeste si: TEST DRIVE. Hyundai Santa Fe 2021 – motor CRDi si mai mult de 4 motive pentru a o iubi
In primul si primul rand, umbra se va dovedi mereu a fi extrem de importanta. Asadar, este indicat sa faceti tot ce puteti pentru a parca masina la umbra. Daca acest lucru nu se poate, luati in calcul macar faptul ca masina trebuie pozitionata cu soarele in spate la orele dupa-amiezii. Astfel, scaunul soferului si volanul nu se vor incinge chiar atat de tare.
Desi multi soferi il ignora, parasolarul este destul de important atunci cand vine vorba despre pastrarea unei temperaturi rezonabile in habitaclul unei masini. Parasolarul va reflecta razele soarelui, ceea ce va pastra interiorul ceva mai rece. De asemenea, puteti lua in calcul si aplicarea unei folii solare pe geamurile laterale si pe luneta!
Dupa cateva ore petrecute in plin soare, orice masina se va transforma inevitabil intr-un veritabil cuptor. Ei bine, nu vei reusi mare lucru daca primul lucru pe care il vei face dupa ce te vei urca la volan va fi sa pornesti aerul conditionat la maximum! Cel mai bine ar fi sa nu te grabesti sa faci acest lucru si sa permiti mai intai aerului incins sa iasa din masina. Asadar, deschide larg toate usile masinii si asteapta ca aerul sa iasa din masina! Apoi, sistemul de climatizare se va dovedi mult mai eficient!
In cazul in care masina pe care o conduci este echipata cu un sistem Start-Stop, trebuie sa stii ca acesta nu se dovedi deloc util in cazul temperaturii de la interior, ba din contra. Si asta pentru ca va reduce eficienta sistmului de climatizare deoarece opreste motorul de fiecare data cand vei stationa la semafor. De asemenea, si modul de rulare “Eco” cu care vin echipate unele masini mai noi va reduce eficienta sistemului de aer conditionat, scopul lui fiind acela de a economisi carburant.
In cele din urma, sistemul de climatizare are nevoie de o intretinere corecta pentru a functiona optim si eficient. Asadar, asigura-te in primul rand ca vei schimba filtrul de habitaclu la termenele specificate de producator!
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori