Motive pentru care sa alegi o masina la mana a doua

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Motive pentru care sa alegi o masina la mana a doua
Motive pentru care sa alegi o masina la mana a doua
de Redactia Manager la 03 Mai. 2023
Urmareste-ne pe Google News
masinimasini second handautoturisme

Achizitionarea unei masini poate fi o investitie importanta si presupune mult timp alocat cercetarii. Cu toate acestea, pentru multi dintre proprietari, cumpararea unui autoturism nou nu este o optiune financiara viabila. Acest lucru face ca atentia sa se indrepte catre masinile second hand, care ofera o multime de avantaje pe care multi le-ar putea sari cu vederea.

Desi majoritatea dintre noi ar alege intotdeauna sa cumpere un autoturism nou, realitatea este ca trebuie sa gasim un echilibru intre dorintele noastre, bugetul disponibil si performantele tehnice ale masinii. Acest echilibru poate fi gasit in piata masinilor second hand, unde exista o varietate de optiuni pentru cumparatori.
 
In acest articol, ne vom concentra asupra argumentelor solide si a informatiilor suplimentare care sustin ideea ca achizitionarea unei masini second hand este o decizie potrivita.
De ce sa alegi o masina second hand in locul uneia noi?
 
Costul
 
Daca ai un buget limitat, achizitionarea unei masini second hand poate fi o solutie excelenta pentru a economisi bani. Este bine cunoscut faptul ca masinile noi isi pierd rapid din valoare dupa ce parasesc uzina, ceea ce poate insemna ca investitia pe care o poti sustine poate limita optiunile tale cand vine vorba de caracteristici si dotari. In schimb, cu acelasi buget, poti achizitiona o masina second hand, cu un nivel de lux si dotari superioare, care este inca in stare excelenta.
 
Achizitionarea unei masini second hand iti poate oferi posibilitatea de a avea acces la un brand pe care il apreciezi, fara a fi nevoit sa platesti pretul premium asociat cu lansarea unui model nou. De asemenea, poti achizitiona o masina second hand cu pana la jumatate din pretul pe care l-ar fi avut daca ar fi fost cumparata noua. Prin urmare, achizitionarea unei masini second hand poate fi o solutie inteligenta pentru a obtine mai multa valoare pentru banii tai.
 
Deprecierea
 
Deprecierea vehiculelor este un fenomen cunoscut si regretat de multi dintre soferi. De fapt, cea mai mare depreciere se produce in momentul in care vehiculul este achizitionat direct din fabrica. Asa numita "depreciere a drumului spre casa" poate reduce valoarea unei masini noi cu 11% in numai cateva minute. Aceasta inseamna ca o masina care costa mii de euro poate fi mai putin valoroasa de indata ce paraseste reprezentanta.
 
Deprecierea continua sa se produca in timp, pe masura ce vehiculul imbatraneste si se uzeaza. Dar, in cazul masinilor second hand, cea mai mare parte a deprecierii s-a produs deja. Unele modele de masini rulate pot chiar sa creasca in valoare, daca sunt bine intretinute si au un istoric de kilometri si service transparent.
 
Diversitate
 
Potentialii cumparatori au la dispozitie o gama variata de autoturisme second-hand, oferite pe piata. Brandurile continua sa lanseze modele noi, astfel ca modelele mai vechi devin accesibile prin intermediul pietei auto second-hand. Daca iti doresti un model care nu mai este produs in serie, cu siguranta il poti gasi printre zecile de anunturi cu masini second-hand. Avand acces la internet, este simplu sa gasesti mii de anunturi de vanzare, doar prin intermediul unei cautari rapide.
 
Dealeri auto
 
Daca esti interesat sa cumperi o masina second hand, nu trebuie sa te mai bazezi pe intalnirile cu diferiti samsari, care pot incerca sa te pacaleasca. In schimb, poti apela cu incredere la dealeri auto specializati in masini second hand. Acestia au vehicule verificate, care au fost inspectate in detaliu pentru a se asigura ca sunt in stare buna si pregatite pentru a fi vandute. De asemenea, exista diverse optiuni de finantare pe care acestia ti le pun la dispozitie pentru a-ti face achizitia mai accesibila. Asadar, nu mai e nevoie sa te ingrijorezi ca ai putea fi inselat sau ca iti pierzi banii, pentru ca vremea in care samsarii faceau legea in piata auto nu mai este de actualitate.
 
CASCO mai ieftin
 
Daca esti una dintre persoanele care prefera sa fie protejate prin intermediul unei asigurari CASCO, este important sa stii ca valoarea politei tale depinde, printre altele, si de anul fabricatiei masinii tale.
 
In general, valoarea unei polite pentru o masina noua este mai mare decat valoarea unei polite pentru o masina mai veche. Astfel, fie vei putea sa iti achizitionezi o asigurare mai completa, fie vei putea sa economisesti la costul politei, astfel incat sa iti poti administra mai bine bugetul.
 
Istoricul masinii
 
Cand achizitionezi o masina second hand, ai acces la istoricul masinii, ceea ce inseamna ca poti vedea cat de mult a fost folosita, daca a avut accidente sau alte probleme si daca a fost bine intretinuta. Acest lucru poate fi extrem de important, deoarece iti poate oferi o imagine mai clara asupra starii tehnice reale a masinii si te poate ajuta sa iei o decizie informata in ceea ce priveste daca merita sau nu sa o cumperi.
 
Costuri reduse de inmatriculare si impozite
 
In Romania, taxele de inmatriculare si impozitele auto sunt calculate in functie de anul fabricatiei, capacitatea cilindrica si emisiile de CO2 ale masinii. In general, masinile mai vechi au taxe si impozite mai mici, comparativ cu cele noi. Prin achizitionarea unei masini second hand, poti beneficia de aceste costuri reduse si poti economisi bani in acest sens.
 
Flexibilitate in finantare si garantie
 
In cazul masinilor second hand, exista o varietate de optiuni de finantare, precum leasingul auto sau creditele auto, care iti permit sa alegi cea mai potrivita solutie pentru tine. Mai mult, multi dealeri de masini second hand ofera garantii extinse sau posibilitatea de a adauga o garantie suplimentara la pretul de achizitie. Astfel, beneficiezi de protectie in cazul unor probleme mecanice sau electrice aparute dupa cumparare.

Masini second hand rare sau editii limitate
 
Achizitionarea unei masini second hand iti ofera posibilitatea de a gasi autoturisme rare sau editii limitate, care nu mai sunt disponibile pe piata masinilor noi. Astfel, daca esti pasionat de automobile clasice, de colectie sau vrei sa ai un model special, piata masinilor second hand este locul ideal pentru a gasi aceste comori.
 
Indiferent cum privim lucrurile, daca ne bazam pe fapte si ne dorim sa avem o perspectiva realista, nu putem nega avantajele pe care le obtinem prin achizitionarea unei masini second-hand. Acest tip de achizitie poate fi mai accesibil din punct de vedere financiar, mai ales daca comparam pretul cu cel al unei masini noi. De asemenea, o masina second-hand poate fi mai fiabila, deoarece au existat mai multe oportunitati de a fi testata in diverse situatii de conducere. In plus, majoritatea problemelor tehnice au fost deja identificate si rezolvate, astfel incat posesorul auto nu va mai fi nevoit sa faca fata unor costuri suplimentare. Achizitia unei masini second-hand poate fi o optiune inteligenta pentru cei care doresc sa economiseasca bani si sa aiba o masina care sa functioneze fara probleme.
 
Pe scurt, achizitionarea unei masini second hand in Romania prezinta o serie de beneficii, care pot fi valorificate in functie de nevoile, preferintele si bugetul fiecarui cumparator.
 

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x