10 motive pentru care o firma din Romania are nevoie de ERP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 motive pentru care o firma din Romania are nevoie de ERP
10 motive pentru care o firma din Romania are nevoie de ERP
de Redactia Manager la 17 Feb. 2023
Urmareste-ne pe Google News
erpsoftwareraportare saf-t

Intr-adevar, de ce ai nevoie de un sistem ERP? Cu siguranta, orice antreprenor de firma din Romania care a observat ca afacerea merge bine, inregistreaza o crestere in ciuda vremurilor dificile, obtine chiar si profit, isi adreseaza aceasta intrebare. Asadar, de ce sa faci pasul cel mare si sa cheltuiesti timp si bani pe un sistem nou?

Nu exista nicio indoiala ca sistemele ERP din Romania aduc multiple beneficii afacerilor, mai ales companiilor de dimensiune medie si mare. In timp ce unele companii inca rezista ideii de a integra un sistem ERP, invocand costuri, lipsa timpului, firma mica, majoritatea companiilor moderne care privesc catre viitor recunosc oportunitatile pe care un sistem ERP le poate oferi, indiferent de marimea acesteia.
 
Iata cele mai importante moduri prin care un sistem ERP poate ajuta o firma din Romania sa-si digitalizeze operatiunile de lucru si sa obtina si mai mult succes:
 
1.  Raportare financiara mai buna
 
Analizarea situatiei financiare este un factor important in determinarea succesului pentru orice firma din Romania. Dar, pe masura ce compania creste, complexitatea tranzactiilor poate parea coplesitoare fara un sistem centralizat eficient.
 
Majoritatea solutiilor ERP din Romania ofera un tablou de bord personalizabil, astfel incat utilizatorii sistemului sa poata vedea rapoartele atunci cand se conecteaza. Aceste rapoarte pot include totul, de la declaratii de venituri si cheltuieli pana la KPI-uri care ofera o perspectiva mai buna asupra anumitor functii. 
 
Abilitatea de a avea acces rapid la aceste rapoarte permite managerilor luarea unor decizii mai bune, intr-un timp mai rapid. Nu mai trebuie sa va bazati pe personalul IT pentru a genera rapoartele de care aveti nevoie. In cele din urma, rapoartele vin de obicei cu niveluri de acces, asigurandu-se ca numai personalul relevant va vedea datele valoroase ale companiei.
 
2. Operatiuni integrate
 
Investitia in software-ul Enterprise Resource Planning (ERP) poate ajuta organizatiile sa reuneasca operatiuni disparate intr-o singura aplicatie integrata, simplificand astfel procesele si sporind agilitatea. Introducerea manuala a datelor reduce semnificativ productivitatea, dar o aplicatie ERP integrata care tine de exemplu evidenta tranzactiilor poate anula nevoia de lucru repetitiv de introducere a datelor si poate creste vizibilitatea datelor operationale cruciale printr-o platforma centralizata.
 
Software-ul ERP utilizeaza o baza de date unificata care accelereaza foarte mult timpii de raspuns catre clienti, creste eficienta operationala si asigura succesul companiei.
 
3. Standardizarea sistemului
 
Un sistem ERP standardizeaza toate procesele dintr-o companie intr-o interfata usor de folosit, intuitiva. Acest lucru faciliteaza accesul utilizatorilor la informatii printr-un dashboard centralizat, avand optiune de control al accesului si securitatea crescuta a datelor.
 
Unul dintre cele mai mari beneficii ale standardizarii ERP este ca organizatiile sunt capabile sa se echipeze cu tehnologia de conectare si coordonare a proceselor lor interne. Folosind un sistem bazat pe cloud, ERP poate colecta si utiliza datele companiei de la distanta pentru a obtine informatii valoroase. Aceste informatii pot fi apoi utilizate pentru a produce un set de bune practici recomandate care pot ajuta compania sa castige.
 
4. Cresterea eficientei
 
Nicio companie din Romania nu vrea sa detina stocuri inutile atunci cand poate evita acest lucru. Un sistem ERP iti permite sa stii exact de ce stoc ai nevoie pentru fiecare produs si cand ai nevoie de el. 
Software-ul ERP iti permite, de asemenea, sa automatizezi multe dintre procesele companiei, astfel incat sa poti eficientiza intregul proces de productie. Acest lucru inseamna mai putina munca dubla, o programare mai buna a resurselor si timp folosit pentru actiuni mai importante.



5. Minimizarea erorilor
 
Un sistem ERP din Romania iti ofera posibilitatea de a reduce semnificativ erorile umane. In cazul in care departamentele isi folosesc propriile sisteme autonome, in fiecare sistem pot fi introduse date incorecte sau inconsecvente. Cu software-ul ERP, totul se reuneste, astfel incat informatiile trebuie introduse o singura data. 
 
Aceste informatii circula prin intregul sistem, fiecare departament accesand datele originale corecte. Si pentru ca sarcinile si activitatile sunt, de asemenea, gestionate intr-un singur program, este simplu si rapid sa se verifice starea acestora.
 
6. Timp de raspuns mai rapid
 
Pe masura ce incepi sa castigi notorietate pe piata si reputatia companiei creste, capacitatea de a imbunatati furnizarea de servicii ar putea actiona ca un diferentiator cheie fata de concurenta. Pentru a oferi un serviciu mai bun pentru clienti, managerii au nevoie de acces maxim la toate informatiile din toate departamentele, iar sistemele trebuie sa fie integrate intr-o singura unitate centralizata.
 
Desi majoritatea companiilor de astazi folosesc deja software de contabilitate, incapacitatea software-ului de a fi integrat cu succes si cu alte procese ale companiei face ca timpul de analiza si raspuns sa fie intarziat. Cele mai multe programe ERP de astazi au caracteristici de contabilitate incorporate care elimina nevoia de a efectua operatiuni duplicate si de a introduce manual datele.
 
7. Obligatii legislative si securitate
 
Software-ul ERP integrat poate ajuta o firma din Romania sa-si sincronizeze operatiunile din back-office cu regulile de reglementare ale industriei din care face parte. De exemplu, firmele care folosesc softurile NextUp pot face raportarea SAF-T, fara batai de cap datorita automatizarilor care simplifica depunerea electronica a declaratiei informative D406, conform reglementarilor fiscale.
 
Software-ul ERP nu numai ca simplifica procesarea datelor si eficientizeaza procesele interne, dar imbunatateste si securitatea cu functii precum accesul reglementat la date si sistemele de firewall incorporate. Integrarea mai multor procese intr-un sistem unificat faciliteaza, de asemenea, administratorilor de sistem controlul si monitorizarea securitatii software-ului.
 
8. Mobilitate si flexibilitate
 
Prin intermediul software-ului ERP, datele de la diferite departamente ale unei organizatii sunt simplificate intr-o platforma integrata. Solutiile ERP de astazi pot procesa mai multe functii prin folosirea unei baze de date centralizate pentru a oferi informatii precise oricarui utilizator, oriunde in lume, pe orice dispozitiv. Accesul de la distanta la baza de date si la informatiile esentiale economiseste timp si efort si asigura livrarea unei solutii, in termene limita.
 
9. Satisfactia clientilor
 
Gestionarea clientilor nu a fost niciodata atat de importanta ca in prezent. In era digitala, tot mai multi oameni apeleaza la internet pentru a primi sfaturi despre ce haine sa poarte, ce alimente sa manance si cum sa-si traiasca viata. Conform statisticilor, 84% dintre consumatori au incredere in recenziile online la fel de mult ca intr-un prieten, astfel opiniile clientilor care au cumparat anterior au mai mult impact ca niciodata.
 
Cea mai buna modalitate de a imbunatati satisfactia clientilor este de a oferi produse si servicii centrate pe client. ERP ofera acest lucru in cateva moduri diferite. In primul rand, majoritatea ERP-urilor sunt echipate cu un instrument de management al relatiilor cu clientii (CRM) sau pot fi usor integrate cu unul. Cu un ERP, CRM-ul tau are acces la date din toate zonele business-ului. Acest lucru permite echipei sa va vada clientii intr-un mod mai holistic pentru a obtine o mai buna intelegere a dorintelor si nevoilor acestora. 
 
10. Accesibilitate in cloud
 
Beneficiile majore ale cloud ERP includ pe langa multe altele sarcini reduse pentru personalul IT, securitatea datelor dedicate si mobilitatea. Utilizarea unei solutii ERP gazduite in cloud inseamna ca sistemul poate fi accesat de oriunde si oricand de pe dispozitivele mobile, atata timp cat exista o conexiune la internet. Acest lucru permite o actiune mai rapida, fara a fi nevoie ca membrii echipei sa fie impreuna.
 
Cate dintre aceste motive rezoneaza cu tine si compania ta? Daca te gandesti ca este posibil sa ai nevoie de un sistem ERP, atunci echipa NextUp e pregatita sa te ajute cu implementarea ei.
 
 
 
 

Ultimele NOUTATI

Care este cea mai sigura criptomoneda din lume? Am intrebat ChatGPT, iata ce raspuns a putut sa dea
Ultimele stiri economice

Care este cea mai sigura criptomoneda din lume? Am intrebat ChatGPT, iata ce raspuns a putut sa dea

today15 Apr. 2024
Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi
Tehnologie

Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi

today15 Apr. 2024
Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii
Economie

Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii

today15 Apr. 2024
Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana
Economie

Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana

today15 Apr. 2024
Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti
Economie

Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti

today15 Apr. 2024
Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare
Economie

Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare

today15 Apr. 2024
Soc in Lumea Criptomonedelor: Bitcoin si Ether se Prabusesc
Economie

Soc in Lumea Criptomonedelor: Bitcoin si Ether se Prabusesc

today15 Apr. 2024
Mediul privat romanesc, cu un picior in groapa: in doar doua luni am pierdut peste 4.300 de firme in toata tara
Companii

Mediul privat romanesc, cu un picior in groapa: in doar doua luni am pierdut peste 4.300 de firme in toata tara

today15 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii
Economie

Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii

today15 Apr. 2024
Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana
Economie

Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana

today15 Apr. 2024
Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti
Economie

Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti

today15 Apr. 2024
Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare
Economie

Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare

today15 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x