Grija fata de angajati figureaza pe agenda liderilor de business doar in masura in care aceasta contribuie la consolidarea si dezvoltarea companiei
Compania globala de audit si asistenta financiara KPMG, una dintre cele mai mari patru firme cu acest obiect de activitate la nivel global, a facut publica editia din acest an a studiului "KPMG CEO Outlook Pulse". Conform acestuia, 50% dintre liderii de business din intreaga lume considera ca anul viitor economia mondiala va reveni la normal.
Studiul "KPMG CEO Outlook Pulse" a fost efectuat in lunile februarie si martie si, in cadrul acestuia, au fost consemnate punctele de vedere exprimate de 500 de lideri ai unor mari afaceri din toata lumea.
In urma centralizarii raspunsurilor celor invitati sa participe la acest studiu a rezultat ca 45% dintre acestia sunt de parere ca revenirea la normalitate a economiei mondiale se va petrece candva in anul 2022.
31% dintre respondenti s-au dovedit a fi mai optimisti, estimand ca revenirea la normmalitate a mediului de business se va petrece inca in acest an.
Interesant de retinut este faptul ca 24% dintre liderii participanti la sondaj sunt de parere ca pandemia va schimba definitiv modelul de business traditional si ca afacerile globale se vor desfasura, chiar dupa eradicarea pandemiei, cu totul altfel decat pana acum.
In acelasi timp, 50% dintre respondenti au afirmat ca intentioneaza sa le solicite angajatilor informatii despre vaccinare (daca si cand s-au vaccinat) in incercarea de a pastra, in interiorul companiei, un mediu de lucru protejat de riscul imbolnavirii cu noul coronavirus.
Daca la jumatatea anului trecut 69% dintre liderii de business afirmau ca sunt decisi ca pe viitor sa reduca semnificativ prezenta fizica a angajatilor la locul de munca, acum se pare ca s-au razgandit: doar 17% dintre cei chestionati au spus ca iau in calcul reducerea prezentei fizice a angajatilor dupa eradicarea pandemiei si doar 30% iau in calcul sa implementeze, in viitor, un model de lucru hibrid (partial de acasa, partial la sediu).
Daca in 2020 73% dintre liderii de business declarau ca au intentia sa angajeze personal care sa lucreze predominant de acasa, acum procentul celor care au oferit acest raspuns a scazut la 21%.
Principalul motiv pentru care cei chestionati si-au schimbat parerea asupra lucrului de acasa il reprezinta vulnerabilitatea pe care o creeaza acest model de munca securitatii informatice a companiilor.
Din raspunsurile pe care le-au oferit cei 500 de lideri ai unor mari afaceri din intreaga lume se desprinde preocuparea acestora pentru sanatatea business-ului pe care il conduc si pentru asigurarea securitatii companiilor pe care le detin sau pentru care lucreaza.
Atitudinea fata de angajati devine pentru ei o preocupare doar in sensul in care felul in care este gestionata resursa umana ajuta la consolidarea si la dezvoltarea business-ului.
Sursa foto: pexels.com