Noua Politica Comerciala a Indiei 2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noua Politica Comerciala a Indiei 2023
Noua Politica Comerciala a Indiei 2023
de Redactia Manager la 04 Mai. 2023
Urmareste-ne pe Google News
India a dezvaluit noua politica de comert exterior si a rupt traditia unei politici care dureaza de cinci ani si va adopta o noua politica comerciala „pe termen lung”. Politica nu are o data de incheiere si va fi actualizata atunci cand este necesar, a spus Ministerul Comertului. Avand in vedere dimensiunea economiei indiene si a bazei sectorului de productie si servicii, potentialul de crestere a tarii este variat, iar aceasta viziune se afla in centrul politicii.

Incurajati de succesul din ultimii ani, India a marit obiectivele de export si a dublat eforturile pentru a le atinge noi obiective. Efortul colectiv al tuturor este foarte necesar pentru a atinge acest nou obiectiv. Dezvoltarea afacerilor, identificarea de noi piete si fabricarea de produse dupa identificarea nevoilor acestora este foarte importanta pentru progresul tarii - prim-ministrul Modi

Politica de comert exterior existenta (2015-2020) a ramas in vigoare pana la 31 martie 2023, ultima prelungire fiind in vigoare de la 1 octombrie 2022 pentru o perioada de sase luni. Politica a fost extinsa de mai multe ori – initial din cauza intarzierilor cauzate de opririle din cauza pandemiei de COVID-19 – si pentru a se asigura ca toate partile interesate sunt suficient de adaptate. Conflictul in curs dintre Rusia si Ucraina si intreruperile lantului de aprovizionare au afectat negativ comertul Indiei.

Noua politica include masuri de promovare a exporturilor care sunt conforme cu reglementarile OMC. Abordarea cheie a politicii se bazeaza pe 4 piloni: (I) stimulent pentru remitere, (II) promovarea exporturilor prin colaborare - exportatori, state, districte, misiuni indiene, (III) usurinta in afaceri, reducerea costurilor de tranzactie si e-initiative si (IV) Zone emergente – Districtele in dezvoltare de comert electronic ca centre de export si eficientizarea politicii SCOMET.

Am avut o serie record de ISD in ultimul deceniu, cu un maxim istoric in fiecare an pana in martie 2022. Exporturile de aproximativ 500 de miliarde de dolari in 2021 au inregistrat o crestere fenomenala de 35% la 676 de miliarde de dolari anul trecut. Astazi am depasit 750 de miliarde de dolari in exporturi, cu o crestere atat a bunurilor, cat si a serviciilor exportate. Sunt sigur ca putem obtine 2 trilioane de dolari – cate un trilion de bunuri si, respectiv, servicii. – Piyush Goyal, ministrul comertului

Politica de comert exterior (FTP 2023) este un document de politica care se bazeaza pe continuitatea schemelor testate in timp care faciliteaza exporturile, precum si un document care este agil si receptiv la cerintele comertului. Se bazeaza pe principiile „increderii” si „parteneriatului” cu exportatorii. Revizuirile FTP-ului vor fi facute dupa cum este necesar. Incorporarea feedback-ului din comert si industrie ar fi, de asemenea, continua pentru a eficientiza procesele si pentru a actualiza FTP, din cand in cand.

FTP 2023 vizeaza reproiectarea proceselor si automatizarea pentru a facilita exportatorilor sa faca afaceri. De asemenea, se concentreaza pe domenii emergente, cum ar fi articolele de tehnologie de varf cu dubla utilizare in cadrul SCOMET, facilitarea exportului de comert electronic, colaborarea cu statele si districtele pentru promovarea exporturilor. Accentul principal al acestei politici comerciale actualizate este pe digitalizarea si aprobarile rapide, globalizarea rupiei, extinderea beneficiilor industriei comertului electronic sunt initiative anticipate ale Ministerului Comertului si vor sprijini industria pe termen lung.

Politica urmareste sa incurajeze exporturile de comert electronic, care se asteapta sa creasca la 200-300 de miliarde de dolari pana in 2023. A fost, de asemenea, introdusa o schema de amnistie pentru solutionarea unica a obligatiilor de export. In plus, Faridabad, Moradabad, Mirzapur si Varanasi au fost declarate orase de excelenta la export. FTP 2023 incurajeaza recunoasterea noilor orase prin „Towns of Export Excellence Scheme” si a exportatorilor prin „Status Holder Scheme”. FTP 2023 faciliteaza exporturile prin eficientizarea schemelor populare de autorizare prealabila si EPCG si permitand comertul comercial din India.

"Ambitia Indiei de a atinge exporturi de 2.000 de miliarde de dolari pana in 2030 va fi urmarita in mod continuu” – DGFT Santosh Sarangi









Cele mai importante aspecte ale politicii:

1) Guvernul a reiterat tintele specifice sectorului pentru a atinge obiectivul de exporturi de marfuri de 1 trilion de dolari si exporturi de servicii de 1 trilion de dolari pana in 2030.

2) Conform noii politici, Faridabad, Moradabad, Mirzapur si Varanasi au fost declarate orase de excelenta la export pentru articole de imbracaminte, artizanat, covoare si dari lucrate manual si, respectiv, categorii de tesut manual si, respectiv, artizanat. Acestea se adauga celor 39 de orase existente din aceasta categorie.

3) Modificari pentru decontarea comertului in rupii introduse in FTP pentru acordarea de avantaje la export, a spus DGFT. Prevederi pentru comertul comercial urmeaza sa fie introduse in cadrul FTP.

4) DGFT a spus ca FTP 2023 va incuraja exportul de comert electronic, care este de asteptat sa creasca la 200-300 de miliarde de dolari pana in 2023. Politica de comert exterior 2023-28 a introdus o schema de amnistie pentru solutionarea unica a obligatiei de export. .

5) In cadrul noii politici, sectorul lactatelor a fost scutit de la mentinerea obligatiei medii de export. O schema speciala de autorizare in avans a fost extinsa la imbracaminte si imbracaminte.

6) Conform noii politici, limita valorii pentru exporturi prin servicii de curierat a crescut la 10 lakh Rs (12.000 USD) de la 5 lakh Rs (6000 USD) per transport.

7) Ministerul a rationalizat si pragul de performanta la export pentru recunoasterea exportatorilor prin detinatorii de statut. Acest lucru va permite mai multor beneficiari sa obtina o recunoastere mai mare si sa reduca costurile de tranzactie pentru exporturi.

8.) FTP 2023 va incuraja exporturile de comert electronic, care se asteapta sa creasca la 200-300 de miliarde de dolari pana in 2023. In cadrul noului FTP 2023, va fi creata o zona desemnata cu facilitate de depozitare. Acestea vor fi concepute pentru a ajuta agregatorii de comert electronic pentru stocare usoara, vamuire si procesare a returnarilor. Facilitatea de procesare trebuie sa fie permisa pentru activitatile de ultimul kilometru, cum ar fi etichetarea, testarea, reambalarea etc.

9) FTP 2023 vizeaza, de asemenea, eficientizarea politicii SCOMET, care acopera substante chimice speciale, organisme, materiale, echipamente si tehnologii. Politica de export de articole cu dubla utilizare in cadrul Substantelor chimice, organismelor, materialelor, echipamentelor si tehnologiilor speciale (SCOMET) a fost consolidata intr-un singur loc pentru a fi usor de inteles si de conformare de catre industrie.

 
Sectoarele care vor beneficia de noul FTP
 
• Schema suplimentara PM Mega Integrated Textile Region si Apparel Parks pentru a solicita beneficii conform CSP.
• Sectorul laptelui primeste beneficii si va fi scutit de mentinerea obligatiei medii de export.
• Produsului cu tehnologie ecologica se adauga vehicule electrice cu baterie, echipamente agricole verticale.
• Tratarea si reciclarea apelor uzate, sistem de colectare a apelor pluviale adaugat la produsele cu tehnologie ecologica.
• Filtre de apa de ploaie si hidrogen verde adaugate produselor cu tehnologie ecologica.
• Produse cu tehnologie ecologica eligibile pentru obligatia de export redusa in cadrul schemei EPCG.
Ambasada Indiei la Bucuresti ofera suport companiilor in dezvoltarea relatiilor comerciale cu India si promoveaza, de asemenea, comertul, tehnologia si turismul in India.
 
 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x