Construirea de la zero a unei case nu este deloc ieftina, stie toata lumea asta. Foarte costisitoare se dovedeste insa de multe ori a fi si achizitionarea terenului pe care urmeaza sa fie construita casa. Primaria unui oras din Romania a luat decizia de a oferi tinerilor parcele gratuite de teren. Sigur, exista si cateva conditii importante pe care acestia trebuie sa le indeplineasca daca isi doresc sa primeasca terenul.
Aceasta initiativa a fost implementata in orasul Cugir, situat in judetul Alba. Asa cum spuneam, exista mai multe criterii si conditii care trebuie indeplinite pentru a beneficia de acest program. Printre acestea, se specifica ca procesul de constructie al casei trebuie sa inceapa intr-un interval de cel mult un an de la semnarea contractului.
De asemenea, cei care au depasit varsta de 35 de ani nu sunt eligibili pentru a primi aceasta facilitate din partea administratiei locale. Astfel, tinerii cu varste de sub 35 de ani, rezidenti in orasul Cugir, judetul Alba, au posibilitatea sa depuna cereri pentru a primi gratuit terenuri destinate construirii unei case.
Alocarea acestor terenuri se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003, republicata, referitoare la sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte in orasul Cugir. Potrivit prevederilor legale, tinerii sunt obligati sa finalizeze constructia casei intr-un interval de maxim trei ani de la obtinerea autorizatiei de construire, respectand normele urbanistice impuse prin autorizare. Data finalizarii constructiei este stabilita in functie de procesul-verbal de receptie a lucrarilor, eliberat de Compartimentul Urbanism.
Indeplinesti conditiile mentionate in randurile anterioare si te gandesti la o casa in orasul Cugir? Pentru inceput, trebuie sa completezi o cerere in acest sens. Alaturi de cerere, mai trebuie sa depui urmatoarele documente: o copie a certificatului de nastere al solicitantului si, in cazul in care este relevant, ale sotului/sotiei/copiilor; daca solicitantul este un parinte singur, care are copii in intretinere, este obligatoriu sa depuna o declaratie sub propria raspundere care sa ateste ca minorii sunt sub ingrijirea sa.
De asemenea, la dosar mai trebuie sa pui o copie a actului de identitate al solicitantului si, daca este cazul, al sotului/sotiei. Este necesara si o copie a certificatului de casatorie, daca se aplica. De asemenea, trebuie sa prezinti dovada calitatii de salariat cu contract individual de munca.
Cererea solicitantului, respectiv a sotului/sotiei, dupa caz, trebuie autentificata de notarul public si sa contina o declaratie pe propria raspundere ca nu detin si nu au detinut in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte, atat in orasul Cugir, cat si in alte localitati.
Documentele suplimentare necesare includ dovada calitatii de asociat sau administrator al unei societati comerciale (certificat constatator eliberat de Registrul Comertului), dovada calitatii de persoana fizica autorizata in conformitate cu O.U.G. nr. 44/2008 (certificat fiscal de la Administratia Financiara, copie a certificatului de inmatriculare), o copie a actului de studii (diploma) si o adeverinta de la locul de munca care sa ateste venitul net realizat de solicitant si, dupa caz, de sot/sotie.
Citeste si: Chiria pentru un apartament normal de 2 camere in Bucuresti e mai mare ca salariul minim: peste 500 de euro cer proprietarii
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Fondatorul TikTok a ajuns cel mai bogat om din China, intr-o perioada in care numarul miliardarilor este in declin
Gata cu camataria IFN-urilor. S-a dat legea care te protejeaza de dobanzile colosale la imprumuturi
Invata sa iti gestionezi banii in 2025: ce ar trebui sa stii despre investitii si economii
Educatia financiara in 2025: pasii esentiali pentru o gestionare mai buna a banilor
Cat te costa sa traiesti in Brasov, daca platesti chirie? Utilitati + costuri personale + o iesire la restaurant
Partenerii nostri
STUDIU - toate companiile au declarat majorari salariale in 2024
Conduita la locul de munca - ce reprezinta un comportament periculos pentru sine sau pentru colegi?
Noul regim al amenzilor in sistemul e-TVA
Ce aspecte sa aveti in vedere despre activele corporale si necorporale