Te confrunti cu problema aparitiei fumului atunci cand deschizi usa sobei sau a semineului pentru alimentarea cu lemne? Este o problema des intalnita printre posesorii de seminee pe lemne. Mai grav, in unele situatii, fumul patrunde in interior chiar si atunci cand usa este inchisa, din cauza unor focare care nu sunt complet etanse.
Aceasta problema poate compromite bucuria unei atmosfere placute pe care ar trebui sa o ofere focul, chiar si dupa investitii semnificative in materiale de calitate. Exista mai multe motive din cauza carora poate aparea aceasta problema. Intelegandu-le, iti vei da seama cum sa eviti aparitia fumului de acum incolo!
Dimensiunile cosului de evacuare a fumului se dovedesc a fi extrem de importante in functie de tipul, puterea si dimensiunile semineului. Verificarea compatibilitatii intre semineu si cos este esentiala la achizitionarea unui nou sistem sau la instalarea pe un cos existent. Astfel, recomandarea ar fi sa consulti un specialist pentru a evita neconcordantele.
Utilizarea materialelor gresite in constructia cosului poate afecta tirajul si performanta acestuia. Se recomanda o atentie sporita la selectia materialelor, deoarece acestea pot influenta nu doar tirajul, ci si durabilitatea si siguranta sistemului.
Instalarea unui element terminal inadecvat, cu diametru mai mic decat cel al cosului de fum, poate restrictiona fluxul de aer si evacuarea gazelor de ardere. Aceasta problema poate duce la acumularea de fum in interior sau la o ardere incompleta a combustibilului.
Aparitia aerului fals poate fi determinata si de neetanseitatea usii de vizitare a cosului de fum, perturband tirajul si afectand procesul de ardere. Verificarile regulate ale etanseitatii usii sunt esentiale pentru prevenirea unor astfel de situatii.
Neglijarea curatarii poate duce la acumularea de depuneri nocive in interiorul cosului, reducand eficienta procesului de ardere si creand riscuri de incendiu. Curatarea regulata a cosului de fum este esentiala pentru siguranta si durabilitatea sistemului.
Legatura gresita dintre focar si cosul de fum poate ingreuna evacuarea gazelor de ardere, crescand riscul de patrundere a fumului in incapere. Planificarea corespunzatoare si consultarea unui specialist sunt importante, asadar, pentru instalarea sistemului.
Te-ar putea interesa si: Motivul ciudat pentru care ai condens pe geamuri in fiecare dimineata: iata unde gresesti
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
NIS2 – O schimbare esentiala in peisajul securitatii cibernetice europene – ghid ESET
Preturile apartamentelor urca vertiginos. Cat a ajuns sa coste o garsoniera de 40 mp in Bucuresti?
Alt val de scumpiri loveste buzunarul romanilor, fix inainte de Sarbatori. Anunt oficial
Statul te taie de la portie, de la 1 ianuarie 2025. Iata cine pierde bani si ce beneficii dispar
Coalitia pro-europeana se pregateste sa preia fraiele Puterii. Ce planuri au liderii PNL, PSD, USR si UDMR
Partenerii nostri
CALCUL pentru sporul de vechime in munca, activitate prestata inainte de anul 2000
SURPRIZA de proportii in legislatia muncii, chiar inainte de sarbatori! Ce se petrece?
Distribuire dividende in numerar: Atentie la platile fragmentate!
Declaratia unica 2025: Salariul minim folosit la stabilirea plafoanelor pentru CAS si CASS
Reguli noi la inregistrarea contractului de inchiriere la ANAF, de la 1 ianuarie 2025
Alegerile prezidentiale 2024 au fost ANULATE de Curtea Constitutionala