Inainte de a face pasi concreti catre o cariera la inaltime, trebuie sa te pregatesti acasa. Pe scurt, un pilot trebuie sa aiba cunostinte solide de matematica si fizica, sa cunoasca foarte bine limba engleza, sa aiba atentie sporita si, in mod evident, sa treaca usor testul comunicarii.
Daca ai cel putin 18 ani, dupa Bacalaureat, te poti inscrie la o scoala de aviatie. Asa vei acumula toate notiunile de care ai nevoie pentru a-ti construi cariera la care ai visat. De regula, cursurile dureaza 2 ani, iar inscrierile se fac pe baza de dosar. Poti gasi mai multe detalii pe AviationAcademy.ro. Aici, cel mai bun sfat pe care il poti primi este sa-ti concentrezi intreaga atentie asupra modulelor pe care le parcurgi. Vei participial atat la cursuri teoretice, cat si la cursuri practice, iar la final vei acumula peste 200 de ore de zbor, la care se adauga orele de practica in simulator.
Dupa finalizarea cursului, pentru a deveni pilot de linie ai nevoie de acreditare. Poti sa obtii licenta de pilot de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Aici trebuie mentionat si faptul ca, multe companii aeriene ofera propriile programe de training, programe care vin in completarea cunostintelor pe care l-ai asimilat deja.
Secretul succesului sta in autodepasire si invatare continua. Odata ce ai obtinut licenta de pilot de line, va trebui sa te focusezi pe imbunatatirea tehnicilor de zbor. In plus, orele suplimentare de zbor vor fi necesare si pentru a te inscrie la examenul final. Conform Autoritatii Aeronautice Civile Romane, ai nevoie de 250 de ore de zbor teoretice si 1250 de ore practice, acestea din urma fiind impartite in 900 de ore de zbor cu instructor si 350 de ore de zbor solo.
Etapa in care aplici pentru locurile de munca trebuie sa te gaseasca pregatit, increzator in fortele proprii, dar si dispus sa fii la curent cu toate noutatile din domeniu. Daca tii ochii deschisi si esti suficient de curios, sigur vei gasi locul si momentul potrivit pentru a-ti incepe cu adevarat cariera. Poti urmari constant sectiunea de „cariere” de pe site-urile companiilor care te intereseaza. In aviatie, recrutarile sunt foarte transparente, dar implica o serie de cerinte riguroase.
Inainte de final, e important sa stii ca o cariera in aviatie vine la pachet cu seriozitate, cu responsabilitate, atentie, antrenament continuu, dar si cu numeroase avantaje, precum:
Asadar, drumul de la pasiune catre profesie este presarat cu responsabilitate, curaj si determinare. Pentru inceput, cei dornici sa urmeze acest drum, trebuie sa se asigure ca vorbesc la perfectie limba engleza si ca au bune cunostinte de matematica si fizica. Urmeaza inscrierea la scoala de aviatie si pregatirea intensa. In cele din urma, e nevoie de curaj si perseverenta pentru a aplica cu determinare la job-urile disponibile.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si