Flexibilitatea muncii si castigurile rapide sunt la mare cautare in ziua de astazi, meseria de livrator de mancare devenind o optiune atractiva pentru multi romani. Surprinzator, aceasta ocupatie poate aduce venituri considerabile, depasind in unele cazuri chiar si castigurile unui sofer de TIR. Totusi, cat de profitabila este cu adevarat aceasta meserie?
Un exemplu concret este cel al unui livrator care lucreaza in medie 10 ore pe zi. In perioadele aglomerate, acesta poate ajunge sa castige chiar si 3.000 de lei net pe saptamana. Astfel, in doar patru saptamani de munca intensa, venitul sau poate ajunge la 12.000 de lei net pe luna. Aceasta este o suma impresionanta, mai ales in comparatie cu veniturile medii din alte domenii de activitate.
„Daca lucrezi 10 ore pe zi, poti face 20-25 sau chiar 30 de livrari pe zi. Au fost zile cand am facut peste 30 de livrari pe zi, iar atunci se dau si bonusuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrari primim 300 de lei bonus. Fara sa pun cheltuielile pe benzina, ulei, frana si celelalte taxe si impozite, ca idee, intr-o saptamana am facut 3.600 de lei. Asta a fost la sfarsitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicatie, impozite. Hai sa zicem ca ramai cu 3.000 in mana”, spune pentru Romania TV un barbat care a renuntat la meseria de sofer pe TIR pentru a face livrari.
Pe langa veniturile zilnice obtinute din livrari, multi livratori beneficiaza si de bonusuri consistente. De exemplu, unele platforme ofera bonusuri de 300 de lei pentru realizarea a 60 de livrari intr-un anumit interval de timp. Aceste bonusuri nu doar ca motiveaza livratorii sa lucreze mai eficient, dar contribuie semnificativ si la cresterea veniturilor totale.
In comparatie cu meseria de sofer de TIR, care implica de multe ori deplasari pe distante lungi, timp indelungat petrecut departe de casa si un program de lucru neregulat, livrarea de mancare ofera o serie de avantaje. Desi munca de livrator poate fi solicitanta, veniturile atractive si flexibilitatea programului de lucru fac ca aceasta meserie sa fie preferata de multi tineri si nu numai.
Una dintre cele mai mari provocari este programul de lucru neregulat. Livratorii trebuie sa fie disponibili in orele de varf, care adesea coincid cu pranzul si cina. Aceasta inseamna lucrul in weekenduri, sarbatori si ore tarzii, perioade in care cererea este cea mai mare. Pe langa programul imprevizibil, livratorii lucreaza adesea ore lungi, de pana la 10 ore pe zi, ceea ce poate duce la oboseala si epuizare.
In plus, munca de livrator nu se opreste indiferent de vreme. Indiferent daca ploua, ninge sau este canicula, livratorii trebuie sa isi continue activitatea. Conditiile meteo nefavorabile nu doar ca ingreuneaza munca, dar pot si sa creasca riscul de accidente. In plus, echipamentele necesare pentru protectia impotriva vremii nefavorabile pot creste costurile personale.
Citeste si: Salariu minim obligatoriu de 4.000 de lei in Romania. De cand intra in plata, anunt de la Guvern
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori