Opt giganti din IT&C, banking si consultanta isi muta angajatii in birouri noi. Au inchiriat deja 100.000 mp de birouri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Opt giganti din IT&C, banking si consultanta isi muta angajatii in birouri noi. Au inchiriat deja 100.000 mp de birouri
Opt giganti din IT&C, banking si consultanta isi muta angajatii in birouri noi. Au inchiriat deja 100.000 mp de birouri
de Magda Florea la 09 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
renaulting bankdeloitteupcwppbnp paribasmedicoversynevobirouri bucurestiangajati

Opt mari companii prezente si pe piata din Romania isi muta angajatii in cladiri noi de birouri. Renault, ING, Deloitte, Enel, UPC, WPP, BNP Paribas si Medicover au semnat contracte pentru 100.000 mp de birouri si au de gand sa mute peste 10.000 de angajati in acest an.

Cele opt companii amintite anterior fac parte din trei domenii diferite de activitate. Vorbim despre IT&C, banking si consultanta, trei domenii care au o pondere semnificativa in profilul chiriasilor de birouri din Bucuresti, sunt si printre cei mai activi in ceea ce priveste tranzactiile de schimbare a sediului.
 
"Anul trecut dezvoltatorii au finalizat proiecte de birouri noi care au totalizat 145.000 de metri patrati, in conditiile in care suprafata inchiriata prin intermediul consultantilor imobiliari a fost de 335.000 de metri patrati, din care 45% (150.000 mp) reprezinta cerere noua (preinchirieri, contracte noi, extinderi de suprafete existente si relocari din alte imobile decat cladiri de clasa A si B)“, a spus Marius Scuta, Head of Office Department & Tenant Representation in cadrul companiei de consultanta imobiliara JLL. 
 
Daca sunt luate in considerare si tranzactiile directe intre chiriasi si proprietari, suprafata inchiriata depaseste cu mult mai mult oferta noua pusa pe piata de catre dezvoltatori. 
 
"In plus, parte din spatiile livrate in 2018 erau deja contractate din anii anteriori. Pentru finele anului estimam un grad de neocupare de 8,9%“, adauga Scuta.
 
Potrivit datelor JLL, gradul de neocupare a atins la finele anului trecut un minim istoric de 6,6%, pe fondul livrarilor reduse de noi spatii si al mentinerii unui nivel semnificativ al cererii.
 
Printre proiectele ce urmeaza a fi livrate in de­cursul acestui an se numara Business Garden Bucharest dezvoltat de Vastint pe Calea Plevnei (aprox. 41.000 mp), Expo Business Park langa Romexpo dezvoltat de Portland Trust (38.000 mp), Anchor Plaza Metropol proiect ce urmeaza a fi finalizat de Anchor Group pe b-dul Timisoara (25.000 mp), Oregon Park C construit de Portland Trust si vandut catre Lion’s Head (25.000 mp), Equilibrium - faza I (20.000 mp), Globalworth Campus III la Dimitrie Pompeiu (30.000 mp) si Timpuri Noi Square, dezvoltat tot de Vastint - faza III (20.000 mp).
 
"Daca toate aceste proiecte sunt livrate la timp, stocul total al spatiilor de birouri de clasa A si B va depasi pragul de 3 milioane de metri patrati la sfarsitul anului 2019“, explica Horatiu Florescu, Chairman & CEO al companiei de consultanta imobiliara Knight Frank Romania.
 
Prima mare mutare din acest an va fi cea a birourilor Renault, care incepe luna aceasta si se va incheia la jumatatea anului. In noul sediu Renault Bucharest Connected dezvoltat de Globalworth vizavi de West Gate pe str. Preciziei grupul francez va muta actualele birouri ale Group Renault Romania alaturi de cele ale Renault Technologie Roumanie si ale centrului de design.
 

Cine sunt, mai exact, companiile care se muta in spatii noi?

 

1. Renault

 
Renault S.A este un producator francez de autovehicule. Compania este cunoscuta pentru designul revolutionar, pentru numeroasele progrese tehnologice (inclusiv cele ce privesc siguranta pasagerilor si a pietonilor) si pentru motoarele folosite in competitiile sportive. In urma aliantei cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.
 
Corporatia Renault a fost fondata in anul 1898 de cei trei frati Renault, Louis, Marcel si Fernand, dar si prin contributia prietenilor lui Louis, Thomas Evert si Julian Wyer. Louis a fost cel care a avut ideea de a proiecta si construi cateva modele inainte de a-i coopta in echipa si pe fratii lui, renuntand sa mai lucreze la afacerea cu textile a parintilor lor.
 
Constructorul de automobile Groupe Renault este prezent in 127 de tari si a vandut aproape 3,2 milioane de vehicule in 2016. In 2016, Groupe Renault Romania a depasit 5 miliarde de euro cifra de afaceri, fiind unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata auto autohtona.
 

2. ING Bank

 
Grupul ING este un grup bancar din Olanda prezent la nivel mondial, cu peste 60 milioane clienti individuali, 115,000 angajati si subsidiare in 50 tari. Grupul ING a fost creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group. Noul nume al companiei dupa fuziune a devenit Internationale Nationale Nederlanden fiind prescurtat I-N-G, dupa care s-a decis schimbarea numelui in ING Groep N.V.
 
Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii. 
 
ING a fost prima banca internationala care a deschis o sucursala in Romania dupa 1989, oferind intreaga gama de servicii. In septembrie 2006, ING Romania avea un numar de peste 1.100 de angajati, carora li se adauga o retea de 2.000 de consultanti de asigurari.
 
In noiembrie 2017, ING anunta ca a "castigat" in ultimul an aproximativ 120.000 de clienti pe toate segmentele de business, ajungand astfel la circa 1,1 milioane de clienti activi. Dintre acestia, 665.000 sunt clienti cu venituri recurente, atrasi in principal datorita ofertei ING Card Complet care are zero costuri. Aproximativ 11% dintre salariatii romani isi ruleaza veniturile lunare prin ING.
 

3. Deloitte

 
Deloitte Touche Tohmatsu este unul dintre cei mai mari jucatori de consultanta fiscala si audit la nivel global. Bazele companiei au fost puse in anul 1845 cand William Welch Deloitte si-a deschis biroul de contabilitate in Basinghall Street, Londra.
 
Deloitte este parte a grupului international de profil Big Four, care reuneste cele mai mari patru firme de consultanta, alaturi de KPMG, Ernst & Young si PricewaterhouseCoopers.
 
"Deloitte" este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii clientilor in urmatoarele domenii - audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie.
 
In Romania, compania este prezenta din anul 1992 si are 350 angajati in doua birouri din Bucuresti si Cluj-Napoca.
 
In Romania, serviciile sunt prestate sau sustinute de catre Deloitte Audit SRL, Deloitte Tax SRL, Deloitte Consultanta SRL, Deloitte Fiscal Representative SRL, Deloitte Tehnologie SRL, Deloitte GES Support Services SRL si Deloitte Shared Services SRL.
 
 Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe piata din Romania si presteaza, in cooperare cu Reff & Asociatii SCA, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala, servicii juridice, servicii de consultanta si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii externalizate si consultanta in tehnologie si alte servicii adiacente prin intermediul a peste 1100 profesionisti. 
 
Prin intermediul celor peste 263, 900 de profesionisti din cadrul firmelor membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai servicii in urmatoarele domenii: audit si servicii conexe, consultanta fiscala, consultanta financiara, managementul riscului. Veniturile realizate de Deloitte in anul fiscal 2017 au fost in valoare de 38,8 miliarde USD. Pentru mai multe informati, va rugam sa accesati raportul global Deloitte Touche Tohmatsu Limited 2017. 
 

4. Enel

 
Enel este o companie italiana implicata in productia si furnizarea energiei electrice. Enel este cea mai mare companie energetica din Italia, este cotata pe pietele din Milano si New York si are o capitalizare bursiera de circa 41 miliarde de euro. La nivel european, Enel este pe locul 4 in topul companiilor energetice.
 
Statul italian controleaza direct o participatie de 20,9% din capital si indirect circa 10% din titlurile grupului, restul actiunilor fiind tranzactionate la bursa.
 
Centralele detinute de Enel au o capacitate totala de 50.776 MW din care 19.000 MW in centrale care utilizeaza surse regenerabile.
 
Compania a cumparat in anul 2005 pachetul de 51% din actiunile Electrica Banat si Electrica Dobrogea de la Statul Roman pentru suma de 69,1 milioane Euro respectiv 42,7 milioane Euro. In anul 2007, compania a castigat licitatia pentru achizitia unei participatii de 67,5% la Electrica Muntenia Sud, intr-o tranzactie de 820 de milioane Euro.
 
In iulie 2011, Enel avea in Romania 2,6 milioane de clienti si 4.700 de angajati.
 
In 2013, statul roman a cerut la Curtea de Arbitraj de la Paris penalitati de aproape un miliard de euro de la grupul Enel pentru nerespectarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud semnat in iunie 2007, dar a pierdut procesul in iulie 2016.
 

5. UPC

 
UPC Romania este al doilea operator de televiziune prin cablu din Romania, (dupa RCS & RDS). Operatorul ofera servicii de Internet de mare viteza, televiziune prin cablu si satelit, si telefonie fixa.  La inceputul anului 2003, UPC a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte companii de televiziune din Romania. 
 
Companiile absorbite au fost Aparatura Electronica Seltron Cluj-Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti.
 
Upc are aproximativ 1,29 milioane de clienti, prezenta in peste 300 de orase medii si mari. UPC Romania are peste 1.200 de angajati, fiind unul dintre principalii investitori + nivelul investitiilor pe piata locala este de aproximativ un miliard de Euro.
 
UPC Romania este afiliata la grupul american Liberty Global plc, cea mai mare companie internationala de comunicatii prin cablu din lume. La sfarsitul lunii decembrie 2014, Liberty Global avea un numar total de 27,3 milioane clienti. 
 
Grupul american are aproximativ 36.000 de angajati si opereaza in Europa (UPC, Unitymedia, Kabel BW, Telenet, Virgin Media) si America de Sud (VTR, Liberty Puerto Rico). UPC Romania face parte din grupul UPC Liberty Global Europe care opereaza in 12 tari europene si are aproximativ 27 milioane de clienti.
 
In cei peste 20 ani de activitate pe piata locala, compania a investit aproximativ un miliard de euro, devenind astfel cea mai mare investitie americana directa din tara. 
 

6. WPP

 
WPP Group plc este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii din lume, axandu-se pe activitati de publicitate, relatii publice si lobby prin intermediul a numeroase subsidiare. Grupul este listat pe London Stock Exchange, fiind o componenta a indicelui FTSE 100.
 
WPP detine in Romania grupul Ogilvy, agentia de media Mediaedge:cia, agentia full-service Grey Romania si agentia de media MindShare.
 
WPP Group detine companiile Ogilvy & Mather, JWT, TNS, Grey Global Group si o parte din Real Media.
 
Gigantul WPP are peste 3.000 de birouri in 112 tari si mai bine de 200.000 de angajati. 
 

7. BNP Paribas


BNP Paribas este cea mai mare banca din Franta, cea mai mare banca din zona Euro, una dintre cele mai mari companii franceze, si se afla pe locul 5 in lume in industria bancara dupa capitalizarea bursiera si pe locul 8 dupa beneficiul net in 2007, conform listei Forbes Global 2000.
 
BNP Paribas este cea mai importanta banca din zona Euro dupa valoarea activelor si cea de-a doua dupa capitalizarea bursiera (dupa Banco Santander). In Franta BNP detine 2200 de filiale, peste 6 milioane de clienti particulari si peste 60.000 de clienti corporate. Banca este de asemenea foarte prezenta in Statele Unite (unde detine BancWest) precum si in Asia.
 
BNP Paribas opereaza in 87 de tari si are 162.700 angajati din care 126.600 in Europa, 15.000 in America de Nord si 8.800 in Asia (iunie 2008).
 
Domeniile de activitate cele mai importante sunt banca de detaliu (circa 63% din produsul bancar net), banca de finantare si investitii (aproximativ 30% din PBN), banca privata, activitati de gestiune de active (asset management), asigurari, gestiune de patrimoniu, leasing etc.
 
BNP Paribas detine pe piata romaneasca compania de leasing operational Arval, divizia de credite de consum Cetelem, o divizie de imobiliara - BNP Paribas Real Estate, iar pe segmentul de asigurari de viata este reprezentat prin BNP Paribas Cardif.
 

8. Medicover


Medicover este cea mai mare firma de servicii medicale din Europa Centrala si de Est.
 
Grupul Medicover  asigura servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari europene: Romania, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia. 
 
In Romania, Medicover a luat fiinta in octombrie 1997, prin preluarea companiilor bucurestene Rombel Medical, cu cele doua laboratoare din Bucuresti si Cluj si Brimax International Medical Center.
 
Divizia de laborator a companiei, Synevo, care detine in prezent, 90 de centre de recoltare analize la nivel national, o retea de 16 laboratoare si un centru regional de analize in Bucuresti. Compania este urmasa fostei Rombel, infiintata in Romania in 1995 in urma unei investitii cu capital belgian, care a fost achizitionata in 1997 de grupul suedez Medicover
 
Portofoliul Synevo cuprinde aproximativ 2.000 de teste diferite de laborator din specialitatile: hematologie, microbiologie, imunologie, biochimie, toxicologie, citologie & histopatologie si genetica. 
 
In 2013, Synevo a realizat peste 10,4 milioane de teste si a avut aproximativ 7.000 pacienti pe zi. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, cifra de afaceri a Synevo Romania a crescut constant, anul trecut aceasta cifrindu-se la 139 milioane lei (31,3 milioane euro), in crestere cu 8% comparativ cu 2013, si un profit net de 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro), similar celui din 2013. Synevo Romania are aproape 700 de angajati.
 
Compania concureaza pe piata de profil cu Romar, Medlife, Centrul Medical Unirea si Medsana.

Citeste si: De 8 Martie, BVB si alte 64 de burse de valori din lume suna clopotelele pentru egalitatea de gen
 
 
 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x