Increderea reciproca este unul dintre cele mai importante ingrediente ale unui parteneriat de succes. Aceasta se construieste insa odata cu trecerea timpului si proiectele realizate impreuna. La inceput insa – dar si pe parcurs – este important sa cunosti situatia financiara a firmei cu care inchei un parteneriat.
De la actionarii firmei, situatia financiara a companiei cu care inchei un parteneriat si pana la eventualele dosare in justitie sau restante pe care aceasta le are la ANAF, e important sa consulti toate aceste informatii inainte de a incheia un parteneriat, dar si pe parcursul derularii sale. Ele te vor ajuta sa intelegi in timp util care sunt eventualele vulnerabilitati ale partenerilor tai, care iti pot afecta business-ul.
Cum verifici situatia financiara a firmei cu care doresti sa inchei un parteneriat
Datele financiare ale firmei cu care vrei sa inchei un parteneriat de afaceri pot fi aflate simplu, direct online, prin intermediul unui raport complet InfoQuick. Ai mai jos cativa dintre indicatorii deosebit de importanti inclusi in rapoartele InfoQuick, care te vor ajuta sa intelegi care este capacitatea partenerului tau de a-si respecta angajamentele, dar si care sunt eventualele sale puncte slabe.
Profilul firmei analizate
Exista diverse informatii disponibile din surse publice, pe care iti va fi mai usor sa le consulti sub forma unui raport prietenos. In plus, in sectiunea de evaluare firma, ai o privire de ansamblu asupra clasei de risc in care se incadreaza organizatia analizata.
Principalii indicatori financiari ai firmei partenere
Vei putea face o analiza completa a indicatorilor economico-financiari ai firmei partenere, dar si sa ii compari cu mediana sectorului din care aceasta face parte.
Bilantul contabil, contul de profit si pierdere, indicatorii de lichiditate, de solvabilitate sau de profitabilitate dar si indicatorii de eficienta a activitatii iti vor arata cum evolueaza firma pe care o analizezi. Ai in acest fel o imagine a performantelor sale si le poti compara cu cele ale altor firme apartinand aceluiasi sector de activitate.
Prezenta in Centrala Incidentelor de Plati
Prezenta firmei in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) semnaleaza existenta unor incidente de plati produse de titularii de cont cu cecuri, cambii si bilete la ordin.
Credibilitatea unei firme prezente in CIP este mai mica, iar accesul la materii prime si marfa poate fi mai scazut. Implicit, dezvoltarea afacerii poate fi periclitata, iar un parteneriat cu o astfel de companie ti-ar putea aduce probleme.
Daca firma nu figureaza cu inregistrari la consultarea CIP, ai in fata un posibil partener cu bonitate buna, care nu a inregistrat asemenea incidente in ultimii 7 ani.
Datoriile la bugetul de stat, la ANAF
Avand in vedere contextul actual, in care specialistii sunt de acord ca parcurgem o criza medicala ce se va transforma intr-una economica, e esential pentru bunul mers al afacerii tale sa colaborezi cu firme solide, cu riscuri minime in ceea ce priveste capacitatea de plata.
Verificand datoriile la bugetul de stat ale firmelor partenere reduci riscul de a incheia parteneriate care iti aduc pierderi. Daca partenerii tai nu figureaza pe lista firmelor cu datorii la ANAF, vei avea mai multa incredere in succesul colaborarii voastre.
Alte informatii importante in legatura cu firmele partenere pe care le poti afla cu usurinta consultand rapoartele InfoQuick sunt datele despre dosarele in justitie ale firmelor, cele din Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI) al Oficiului National al Registrului Comertului sau situatia ipotecilor, prin consultarea Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare.
Consultand toate aceste rapoarte financiare ale firmelor partenere, iti vei face o imagine completa asupra solvabilitatii si capacitatii acesteia de a sustine un parteneriat profitabil, pe termen lung. In contextul perioadei pe care o parcurgem, in care multe dintre firme vor fi afectate de criza economica ce se contureaza deja, e esential sa cunosti cat mai multe detalii despre firmele cu care lucrezi.
Rapoartele InfoQuick disponibile pentru societati comerciale din Romania te vor ajuta sa iti faci o imagine completa asupra partenerilor tai de afaceri, lucru esential in mediul economic de astazi.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si