Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - 6 destinatii GOT pe care le poti vizita in viata reala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - 6 destinatii GOT pe care le poti vizita in viata reala
Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - 6 destinatii GOT pe care le poti vizita in viata reala
de Magda Florea la 16 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
game of thronesurzeala tronurilorfilmetimp liber

Game of Thrones -Urzeala Tronurilor- este mai mult decat un serial. Este un adevarat fenomen care a captivat cinefilii din intreaga lume. Si nici nu putea fi altfel, din moment ce vorbim despre cel mai vizionat, cel mai piratat, cel mai premiat si cel mai scump serial realizat vreodata.

Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - Primul episod din ultimul sezon

Milioane de oameni din intreaga lume au stat cu sufletul la gura sa urmareasca turnura pe care o iau evenimentele in lumea medievala fascinanta transpusa pe micile ecrane ca o adaptare dupa seria de carti "Cantec de foc si gheata" a lui George R. R. Martin. Pe 15 aprilie a aparut primul episod al ultimului sezon din Game of Thrones si, dupa cum era de asteptat, audienta a fost extrem de mare.
 
Si romanii au fost captivati in fata ecranelor de primul episod al GOT din sezonul cu numarul 8. Debutul ultimului sezon al serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, al optulea, a fost urmarit, duminica noapte, de 17,4 milioane de utilizatori ai platformelor HBO GO si HBO NOW.
 
Potrivit HBO, utilizatorilor care au urmarit episodul pe cele doua platforme li se adauga 11,8 milioane de telespectatori americani care au urmarit productia duminica noapte.
 
Debutul sezonului al saptelea a fost urmarit, in medie, de 16,1 milioane de persoane, inclusiv 10,1 milioane de persoane care au urmarit episodul pe canalul de televiziune.
 
Dincolo de Atlantic, episoadele precedentului sezon difuzat au fost vizionate, in medie, de peste 30 de milioane de persoane, potrivit HBO.
 
Pentru sezonul al saselea, a fost inregistrata o medie de 25,7 milioane, pentru sezonul al cincilea, de 20,2 milioane, pentru al patrulea, de 19,1 milioane, pentru al treilea, de 14,4 milioane, pentru al doilea, de 11,6 milioane, si pentru primul, de 9,3 milioane.

Cifre exceptionale sunt inregistrate oriunde este difuzat acest serial. La succesul "Game of Thrones" contribuie si pirateria online, estimandu-se ca peste 1 miliard de persoane au urmarit in mod ilegal sezonul al saptelea, stabilind astfel un nou record.

Mai multe posturi de televiziune, precum OCS in Franta si Sky Atlantic in Regatul Unit, au decis sa il difuzeze simultan cu difuzarea sa in Statele Unite, adica la miezul noptii.

Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - Trailer sezon 8 si buget



Cel de al optulea sezon este anuntat drept cel mai scump din istoria serialelor TV, cu un buget de 15 milioane de dolari pe episod, respectiv 90 de milioane de dolari pentru cele sase episoade.
 
Pe langa efectele speciale, provocarile generate de amenajarea decorurilor naturale si onorariile actorilor (peste 1,1 milioane de dolari pe episod pentru cei mai importanti cinci actori principali), valoarea facturilor a crescut vertiginos, cu atat mai mult cu cat episoadele acestui ultim sezon sunt mai lungi - o ora si douazeci de minute pentru ultimele trei, durate similare celor ale unor filme de lungmetraj. Doar episodul pilot a costat aproape 10 milioane de dolari in conditiile in care cel mai scump sezon difuzat, al saptelea, a costat 100 de milioane de dolari.
 
Investitia este rentabila, potrivit The New York Times, intrucat franciza "Game of Thrones" a adus anual postului HBO incasari de 1 miliard de dolari.
 
Este, de asemenea, serialul recompensat cu cele mai multe premii Emmy - 47 in total.

Dupa ce patru episoade din sezonul al cincilea au ajuns fraudulos pe internet inainte de difuzarea lor oficiala, postul HBO si-a inasprit procedurile de comunicare. Cei doi producatori principali, David Benioff si D.B Weiss, care vor regiza ultimul episod, au turnat mai multe variante de final pentru a evita scurgerile de informatii, o tehnica utilizata anterior si in cazul serialelor ''The Sopranos'' si ''Breaking Bad''.
 
Actrita Sophie Turner (interpreta personajului Sansa Stark) a marturisit ca a mers in mai multe spatii de filmare false. De asemenea, un dispozitiv antidrona a fost folosit in timpul filmarilor.

Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - Povestea


Lansat in 2011, serialul 'Game of Thrones', GoT pentru cunoscatori, a sedus de la un sezon la altul din ce in ce mai multi telespectatori. In 2014, a devenit serialul HBO cu cea mai mare audienta, detronand renumita productie 'The Sopranos'.

Inspirat din celebra serie de romane Cantec de gheata si foc de George R. R. Martin, serialul de aventuri Urzeala tronurilor se invarte in jurul Tronului de Fier si al celor sapte regate si familii, printre care proeminente, Stark, Lannister, si Baratheon, pentru Westeros.
 
Robert Baratheon, rege al tinutului Westeros, ii propune vechiului sau prieten, Eddard Stark, sa-i fie sfetnic in problemele cele mai delicate. Eddard, suspectand ca predecesorul sau a fost asasinat, accepta aceasta provocare, tocmai pentru a putea sa-i investigheze moartea.
 
Familia Lannister, pe de alta parte, doreste tronul si nu se sfieste de la nimic pentru a-l obtine.
 
De cealalta parte a marii, Viserys si Daenerys Targaryen sunt ultimii din linia Targaryen, dupa moartea lui Aerys cel Nebun, ucis de Jaime Lannister si al fratelui lor Rhaegar de catre Robert Baratheon, sotia si copii sai ucisi de Gregor Clegane zis si Muntele.

Avand loc pe continentele fictionale, Westeros si Essos, Urzeala Tronurilor are mai multe povesti si multiple personaje principale, dar urmareste trei fire narative importante. 
 
Primul fir narativ este cel al Tronului de Fier al celor Sapte Regate, si urmareste o serie de aliante si conflicte intre nobilele dinastii, fie pentru a castiga Tronul, fie pentru a fi independente de acesta. 
 
Al doilea fir narativ se bazeaza pe povestea descendentului taramurilor, care a fost exilat si care planuieste reintoarcerea la tron. 
 
Al treilea fir se axeaza pe Rondul de Noapte, o fratie straveche care asigura apararea taramului impotriva vechilor amenintari ale fiorosilor oameni si ale creaturilor legendare de Dincolo de Zid, si de o iarna grea care ameninta taramul.
 

Game of Thrones - Urzeala Tronurilor - 6 destinatii GOT pe care le poti vizita in viata reala


Un fan infocat al serialului GOT nu poate sa nu isi doreasca sa faca parte macar pentru cateva momente din povestea serialului fascinant. Cine nu vrea sa paseasca pe acele taramuri mistice, sa atinga zidurile templelor fascinante si sa se "teleporteze" in perioada medievala?

Din moment ce inca nu s-a inventat o masina a timpului si chiar daca s-ar inventa, serialul este unul de tip fictiune, singura noastra sansa de a "gusta" putin din farmecul serialului dincolo de micile ecrane, este sa vizitam cateva locuri unde s-au filmat scene memorabile din film.

Iata cele mai impresionante 6 destinatii care te vor face sa te simtiti ca un personaj din Game of Thrones:


1. Game of Thrones Scotia


Daca ajungi in Scotia si esti fan GOT, Castelul Doune de langa Stirling este destinatia ideala pentru tine.
 
Castelul nu este strain de actiunea de pe ecran, dupa ce a aparut in Monty Python si in seria TV Outlander.
 
Vei recunoaste castelul din episodul in care regele Robert Baratheon si co. sunt vazuti venind la fortareata pentru o sarbatoare Winterfell.

2. Game of Thrones Malta

 
Locuri fascinante din intreaga Malta au fost folosite ca fundal pentru Westeros in prima serie. 
 
Mdina, fosta capitala a Maltei, a asigurat aterizarea regelui, in timp ce Mdina Gate, intrarea principala a orasului vechi, a aparut in episodul doi, la fel ca Podul Mdina, Pjazza Mesquita si Palatul Verdala.

3. Game of Thrones Croatia


Pentru seria a doua, producatorii si-au luat ramas bun de la Malta, mutand toate scenele lui King's Landing spre Dubrovnik. 
 
Nu departe de oras, au reinterpretat istoricul Arboretum Trsteno drept Gardens of King’s Landing Palace.

O serie de alte locatii din Croatia au fost alese, nu doar pentru Landing King's, ci pentru scene situate in Golful Qarth si Slaver's. Parcul National Krka a fost folosit pentru scenele impadurite din timpul sezonului al cincilea, in timp ce satul de pe litoral Kastel Gomilica, a aparut ca portul Braavos.
 
Coasta Dalmata nu trebuie ratata de fanii GOT mai ales pentru frumosul oras Zadar, cu amestecul sau de arhitectura veche si acoperisuri de teracota, evoca cu siguranta aspectul medieval al Qarth.

4. Game of Thrones Maroc

 
Unele dintre scenele de pe King's Landing au fost filmate in Medina listata de UNESCO.
 
Nu departe de aceasta, raul Ounila si cetatea rosie din Ait-Ben-Haddon au inspirat orasul Yunkai.


5. Game of Thrones Spania

 
Sevilla: Pentru cea de-a cincea serie, istoricul Royal Alcazar din Sevilia a fost transformat in Palatul Dorne, in casa lui Martell, in timp ce arcurile din Curtea Alcazar a Maidens au fost folosite ca locatie pentru Gradinile de apa ale Casei Martell din Sunspear.
 
Una dintre cele mai memorabile scene din aceeasi serie a fost filmata la doar o mica distanta in orasul andaluz Osuna. Mai exact, este vorba despre Plaza de Toros, pentru scena dramatica de lupta Meereen.

 Cea de-a sasea serie vede Girona inlocuind Dubrovnik ca locatie pentru King's Landing, in timp ce catedrala si alte situri istorice ocupa fundalul pentru orasele fictive Oldtown si Braavos.

6.  Game of Thrones Irlanda de Nord

 
Castelul Ward Gardens din County Down si Larne's Cairncastle au oferit fundalul pentru fotografiile exterioare ale Winterfell din seria 1.
 
Co Antrim, bulevardul asemanator cu tunelul de fagi cunoscut sub numele de Hedges intunecat, de asemenea, a aparut in prima serie. Apoi, exista Parcul forestier Tollymore al Co Down, folosit pentru a ilustra majoritatea scenelor Westeros care au loc in zonele impadurite.
 
Parcul este situat nu departe de Castle Ward, dar excursii locale includ opriri la ambele.
 
Derry: Downhill Strand este locul unde Melisandre si Stannis Baratheon ard statuile celor Sapte in primul episod din seria a doua.



Cu siguranta, ultimul sezon al GOT va fi unul cel putin la fel de exceptional, iar regizorii ne vor surpinde cu si mai multe destinatii pe care sa le putem lua la pas in viata reala. Asteptam cu nerabdare sa vedem ce se intampla in urmatoarele episoade fiindca acesta este, fara indoiala, serialul deceniului.
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x