Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend
Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend
de Magda Florea la 11 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
top filmefilmeweekendtop 10relaxaredivertisment

Se anunta un weekend ploios si innorat, vreme tocmai buna de vizionat filme pe canapea, alaturi de prieteni sau, de ce nu, singur. Pregateste popcornul, pentru ca iti vom prezenta o lista de filme care sigur te vor inspira in urmatoarele zile.

Indiferent de genul tau preferat, sigur lista de mai jos te va inspira si vei gasi unui film care sa iti placa. Stai linistit, nu vom include si filme de groaza, pentru ca, daca nu ai prieteni care sa vina pe la tine sa iti tina companie, ar fi bine sa te orientezi catre alte genuri. Nu de alta, dar e destul de infricosator sa le vezi singur, mai ales pe fundalul sonor de tunete si fulgere de afara.

Iata top 10 filme pe care nu trebuie sa le ratezi weekendul asta:


1. Unstoppable

 
Inspirata dintr-o poveste reala, drama "Unstoppable" relateaza modul in care o companie de cale ferata se straduieste sa evite o catastrofa feroviara ce ar putea afecta un oras extrem de populat din Statele Unite ale Americii. 
 
O garnitura de tren lunga de o jumatate de mila, incarcata la capacitate maxima cu substante toxice si combustibil lichid, se desprinde in mod accidental de locomotiva si goneste in cea mai mare viteza spre un oras din vecinatate, fara ca vreun om sa aiba control asupra ei. Un inginer feroviar cu experienta, pe nume Frank Barnes, care este pe punctul de a-si pierde locul de munca din cauza restructurarilor pe care le planuieste compania angajatoare, face echipa cu un tanar conductor pe nume Will Gordon cu scopul de a impiedica deraierea intr-o curba a trenului.




Citeste si: De la agonie la extaz. Cum si-a construit Bill Gates imperiul, plecand de la un ... faliment
 

2. The Legend of Hercules 

 
Unul dintre cele mai mari mituri ale omenirii isi dezvaluie toate misterele intr-o aventura epica despre iubire si curaj - Legenda lui Hercule, din ianuarie, pe marile ecrane.
 
Tanarul Hercule este fiul unei regine din Grecia antica si a lui Zeus, produsul unui pact realizat din dorinta de a indeparta de la domnie un rege despot si de a aduce pacea in regat. Fara sa-si cunoasca originile, curajosul print se lasa condus doar de dorinta de a obtine iubirea lui Hebe, printesa Cretei, logodita cu propriul lui frate. 
 
Cand afla care este adevarata sa menire, legendarul personaj trebuie sa aleaga intre a deveni eroul unei natiuni sau a fugi cu femeia iubita. 

 

3. Prometheus 

 
Cu Prometheus, Ridley Scott, regizorul seriei Alien si a filmului Blade Runner, a creat o noua mitologie in care o echipa de exploratori descopera indicii despre originile omenirii, care ii conduc intr-o calatorie tulburatoare la bordul navei Prometheus, spre cele mai intunecate colturi ale Universului. 
 
Acolo, ei trebuie sa duca o lupta inspaimantatoare pentru a salva viitorul rasei umane.

 

4. Taken

 
Un film lansat in 2008, pe care, desi l-ai vazut, merita sa ii mai acorzi doua ore din timpul tau, pentru ca este o adevarata capodopera cinematografica.
 
Ce poate fi mai rau pentru un tata decat sa asiste neputincios, prin telefon, la rapirea fiicei sale? Acesta este cosmarul trait de Bryan, fost agent secret, care are la dispozitie doar cateva ore pentru a o salva pe fiica sa, Kim, din mainile unei bande de infractori specializati in trafic de carne vie. Panica creste datorita unui obstacol fundamental: Bryan se afla in Los Angeles, iar Kim in Paris...

 

5. Let's Be Cops

 
Daca vrei sa vezi o comedie in weekend, Let's Be Cops este alegerea ideala.
 
Este cea mai tare comedie cu politisti, doar ca... eroii sunt impostori! Doi prieteni la catarama (Damon Wayans Jr. si Jake Johnson) se gandesc serios sa lase metropola pentru oraselul de bastina si, ca sa mai uite de probleme, se duc la cea mai tare petrecere cu costume. 
 
Imbracati in uniforme de politisti, cei doi amici devin senzatia cartierului, dar vor ajunge cat ai clipi din ochi sa aiba probleme nu doar cu gansteri in toata regula, ci si cu detectivi vanduti mafiei. Vor face ei fata provocarilor?
 
 

6. Se7en 

 
Daca vrei ceva mai "infricosator", alege Se7en. Filmul ilustreaza o poveste incredibila, a unui criminal in serie cu o minte sclipitoare.
 
Acesta incepe un joc de-a soarecele si pisica cu doi detectivi criminalisti. Cel mai varstnic dintre ei urmeaza sa iasa la pensie intr-o saptamana, asa ca vrea sa-l prinda pe criminal cat mai repede cu putinta. Celalalt este un tanar energic, care priveste cu un usor dispret resemnarea si plafonarea partenerului sau. 
 
Actiunea se petrece intr-un oras fara nume, inecat de ploaie si apasat permanent de un cer plumburiu. Sirul crimelor continua, ucigasul parand a pedepsi victimele pentru comiterea cate unuia dintre cele sapte pacate capitale. Singurul element luminos, care contrasteaza cu sumbra atmosfera a filmului e sotia tanarului politist, interpretata de Gwyneth Paltrow.
 
In timpul filmarilor, intre blonda actrita si Brad Pitt s-a infiripat o relatie amoroasa care a durat doi ani si s-a sfarsit cand Gwyneth a facut presiuni prea mari asupra iubitului ei ca sa o ia de sotie.
 

7. The Shining 

 
Ingenioasa ecranizare de catre Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faima durabila atat scriitorului, cat si regizorului si l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului. 
 
Racnetul sau rau prevestitor 'Heeeeeeeeere's Johnny!' a devenit una dintre cele mai faimoase scene din istoria cinematografului, una care ne ingheata sangele in vine. Jack Torrance (Jack Nicholson), un alcoolic care vrea sa se lase de bautura, ii ia cu sine pe sotia sa Wendy (Shelley Duvall) si pe fiul lor Danny (Danny Lloyd) in hotelul Overlook, o cladire luxoasa din Muntii Stancosi de care a fost angajat sa aiba grija in afara sezonului turistic.
 
Pe masura ce saptamanile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinatii terifiante. Danny, inzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care isi da seama ca hotelul a fost scena unor crime sangeroase cu multi ani inainte. Apoi, Jack incepe sa se afunde tot mai adanc in nebunie. Desi nu-si recunoaste crizele, cu fiecare halucinatie, comportamentul devine din ce in ce mai instabil, mai violent si mai brutal. Derutata de atitudinea interiorizata a lui Danny si de purtarea irationala a lui Jack, Wendy este ultima care rezista. In final ea devine dureros de constienta de pericolul care il ameninta si, in ciuda spaimei sale isterice, reuseste sa supravietuiasca impreuna cu copilul. 
 
In cuvintele lui King, cartea este 'doar o mica povestire despre pana de inspiratie a scriitorului'. Colaborand la elaborarea scenariului cu romanciera Diane Johnson, Kubrick insista asupra temei comunicarii/iluziei, pe care o amplifica prin numeroase simboluri. Tema aceasta apare recurent in film, partial in capacitatea psihica a lui Danny de a 'straluci' dar si prin motivul nebuniei galopante a lui Jack.
 
Un film intunecat, nelinistitor si claustrofob. Kubrick isi etaleaza maiestria, creand o atmosfera de groaza profunda. Alegandu-si cu atentie unghiurile de filmare si ritmul, regizorul ne starneste spaima. Ca orice capodopera, 'The Shining' isi depaseste statutul de ecranizare, devenind nu doar un film Kubrick clasic - imagini aeriene spectaculoase, manuirea fenomenala a culorilor in maniera simbolica, o multime de oglinzi si labirinturi, toate amplificate de o coloana sonora memorabila si inegalabila scenografie a lui Roy Walker -, ci un film clasic al genului horror modern.
 
In mod ciudat, Stephen King nu a fost tocmai fericit de felul in care Kubrick i-a interpretat povestea despre deteriorarea simtului realitatii si al nebuniei. In 1997 el a scris, impreuna cu Mick Garris, scenariul unui miniserial de televiziune care respecta cu fidelitate romanul.
 

8. Shutter Island 

 
Executor al agentiei federale de aplicare a legii - US Marshals, Teddy Daniels ajunge impreuna cu partenerul sau Chuck pe mica insula Shutter, unde se afla un ospiciu pentru tratarea condamnatilor cu tulburari mentale. Cei doi investigheaza evadarea unei criminale, dar nimic in acest ospiciu nu este ceea ce pare. Si nici Teddy Daniels nu este. Se afla acolo pentru a gasi o pacienta disparuta?
 
 Sau a fost trimis pentru a investiga zvonurile care denunta practici extreme de tratare a bolnavilor? Pe masura ce Teddy si Chuck se apropie de adevar, acesta este din ce in ce mai greu de surprins, iar cei doi incep sa se teama ca nu vor mai parasi niciodata Shutter Island. Pentru ca cineva incearca sa-i faca sa-si piarda mintile...

 
 

9. The Imaginarium of Doctor Parnassus

 
In zilele noastre, doctorul Parnassus, un barbat care pe vremuri a castigat un pariu cu insusi Diavolul, are darul de a controla imaginatia altora. Dupa ce s-a jucat o data cu soarta, doctorul are curajul de a-si incerca inca o data norocul si tot cu fortele intunecate. Intr-o intelegere cu misteriosul domn Nick, Parnassus obtine nemurirea, dar pretul e mare: primul sau nascut va fi luat de Nick in ziua aniversarii a 16 ani. Timpul a trecut, iar fiica lui Parnassus, Valentina, se afla acum intr-un pericol de moarte, doar ca doctorul are o solutie: il provoaca pe Nick la o intrecere pe care acesta n-o poate refuza...
 
O poveste fantastica, situata la limita inimaginabilului, DR. PARNASSUS te invita intr-o captivanta si exploziva cursa impotriva timpului alaturi de Heath Ledger, Johhny Depp, Jude Law, Colin Farrel si Christopher Plumer.
 
Infrunta-ti imaginatia si accepta noua provocare a celebrului regizor Terry Gilliam: DR. PARNASSUS, o capodopera moderna.
 

10. California Dreamin'

 
1999, in timpul razboiului din Iugoslavia. Intr-o mica asezare romaneasca, Doiaru (Razvan Vasilescu), un sef de gara si in acelasi timp baron local, opreste un tren NATO cu echipament militar pazit de soldati americani, care traverseaza Romania fara acte de transport, dar avand aprobarea verbala a guvernului roman. Sosirea americanilor scoate din amorteala mica asezare, care tine sa le dovedeasca musafirilor proverbiala ospitalitate romaneasca.
 
Trenul, care trebuie sa ajunga in Kosovo pentru o interventie strategica este blocat pentru cinci zile in satul romanesc, in asteptarea unor aprobari oficiale solicitate de seful garii, un mafiot local cuprins de un curios exces de zel. Intamplarea reactiveaza o obsesie romaneasca veche din 1944, cand toata suflarea astepta venirea americanilor. 
 
Primarul satului se da peste cap pentru a le face sederea soldatilor americani cat mai placuta, organizandu-le chefuri campenesti si programe artistice, dar incercand de fapt sa-i castige de partea lui pentru a-si regla socotelile cu seful garii. Fata acestuia din urma se indragosteste de unul dintre soldati, dar pentru ca nu stie engleza de fel, il ia pe unul dintre colegii ei de scoala, indragostit in secret de ea, sa-i traduca ce simte pentru american.




Ai gasit filmul pe care il cautai? Noi speram ca da. Nu uita ca orice film ai alege, important este sa inveti ceva din el. Un film e mai mult decat o insiruire de imagini si o relatare a unor evenimente, el iti poate schimba felul in care vezi viata si in care te raportezi la cei din jurul tau, asa ca ...
 
Vizionare placuta!

Citeste si: Rasturnare de situatie la candidatura lui Kovesi pentru sefia EPPO: Franta isi abandoneaza propriul candidat pentru fosta sefa DNA

Sursa foto: pexels.com
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x