Bucurestiul este una dintre primele zece 10 destinatii mondiale pentru workation, un concept care imbina telemunca si relaxarea
cost telemunca bucurestitelemunca romaniainchirieri romania
In intreaga lume, tot mai multi angajati opteaza pentru munca de la distanta, adica de acasa sau chiar din locuri mai mult sau mai putin exotice in care utilul poate fi imbinat foarte usor cu placutul. Insa, unele orase sunt mai prietenoase cu telemunca, altele mai putin.
Tocmai de aceea, Holidu, un site britanic de rezervari online de
apartamente pentru vacanta a intocmit un clasament al locurilor in care va puteti stabili cartierul general si munci de la distanta fara ca angajatorul sa dea un ban pe echipamente, energie electrica, utilitati, chirii.
De altfel, tocmai costul vietii dintr-o locatie este unul dintre criteriile luate in calcul de website-ul respectiv.
Holidu a introdus termenul workation, adica o combinatie intre work (munca) si vacation (vacanta) si a tinut seama in realizare clasamentului, de viteza conexiunii la internet, de numarul de ore insorite, numarul de atractii turistice (listate pe Tripadvisor), numarul de spatii de co-working, costul lunar al inchirierii unei garsoniere, pretul unei cafele, pretul pe kilometru parcurs cu taxiul, numarul de fotografii publicate pe Instagram.
Vesti bune: capitala Romaniei ocupa locul 9 din cele 147 de orase luate in calscul.
Pe primele locuri, sunt Bangkok (Thailanda), New Delhi (India) si Lisabona (Portugalia).
Ele sunt urmate de Barcelona (Spania), Buenos Aires (Argentina), Budapesta (Ungaria), Mumbai (India), Istanbul (Turcia), Bucuresti (Romania) si, la egaliate, ambele pe locul 10, Phuket si Chiang Mai, ambele din Thailanda.
Ieftin ca braga
Desi este pe locul noua, capitala Romaniei asigura cea mai buna conexiune la internet din top 10: 54 Mbps/secunda.
Tot in Bucuresti, exista si 46 de locuri de co-working, pretul mediul al unei cafele este de 1,78 lire sterline, iar un kilometru parcurs cu taxiul costa numai 0,35 lire.
De asemenea, pretul pentru doua beri baute intr-un bar este de 2,78 lire, iar chiria pentru o garsoniera 352,35 lire, iar un pranz in oras la un restaurant de categorie medie costa, in medie, numai 6,07 lire.
Bucurestiul apare pe Instagram cu peste 3,376 milioane de fotografii, are, pe Tripadvisor, 726 de atractii turistice si, in medie, peste 2.000 de ore de soare.
Pe ultimele trei locuri in clasamentul de 147, sunt unele dintre cele mai scumpe orase din lume sau care nu sunt prea sigure, din punct de vedere politic: Oslo (Norvegia), Glasgow (Scotia), Belfast (Irlanda de Nord), Kuwait City (Kuwait), Salzburg (Austria), Beirut (Libia), Zurich (Elvetia), Geneva (Elvetia), Valletta (Malta), Reykjavik (Islanda).