Care sunt bancile din Romania in care nu mai poti intra fara Certificat verde

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Care sunt bancile din Romania in care nu mai poti intra fara Certificat verde
Care sunt bancile din Romania in care nu mai poti intra fara Certificat verde
de Vlad Strunescu la 28 Oct. 2021
Urmareste-ne pe Google News
certificat verde banciacces banci certificat verdeacces malluri

Cele mai restrictive norme de pana acum impuse ca masura de combatare a pandemiei afecteaza inclusiv activitatea bancilor. Daca, pentru filialele din mall-uri reglementarile sunt clare, majoritatea bancilor care au agentii si sucursale aflate in afara acestora au decis sa permita accesul si celor care nu au Certificat verde.


In conditiile in care, in Romania, desi cardurile sunt folosite tot mai mult, numerarul este inca la putere, si in care categorii largi ale populatiei nu folosesc serviciile on-line, restrangerea accesului la serviciile bancare poate avea efecte negative. 

Citeste si: Romanii strang cureaua: cati bani economisesc, de fapt, si unde ii pastreaza: la saltea sau la banca?

 
Daca Banca Transilvania, BCR, ING, Raiffeisen, CEC Bank, OPT Bank si Patria Bank permit accesul fara restrictii, BRD face nota discordanta, nepermitand accesul persoanelor nevaccinate chiar daca acestea prezinta un test covid negativ. 
 
Cei nevaccinati pot intra in sucursalele BRD, numai pentru servicii de urgenta, cum ar fi operatiuni de retragere sau depunere numerare sau de plata, cand acestea nu pot fi accesate utilizand bancomatele, finalizarea tranzactiilor in curs care necesita prezenta fizica.
 
Noile restrictii impun obligativitatea prezentarii certificatului verde la intrare in centrele comerciale si in institutii publice, dar bancile aplica aceste masuri in mod diferit. In cele mai multe unitati, clientii pot merge si daca nu s-au vaccinat impotriva COVID-19. 
 
Cu toate acestea, exista sucursale in care accesul nu se permite decat cu Certificatul verde. Este vorba despre unitatile dininteriorul mall-urilor si centrelor comerciale, unde oamenii sunt obligati sa prezinte Certificatul verde.
 

Regulile impuse de BANCA TRANSILVANIA

In unitatile celei mai mari banci din Romania accesul se face cu masca, iar, la Banca Transilvania, respectarea distantei minime este obligatorie. Certificatul verde nu este necesar pentru a intra in agentii, conform reglementarilor in vigoare. 
 

Regulile impuse de ING BANK 

ING, una dintre cele mai populare banci in randul tinerilor si printre primele care si-a digitalizat cea mai mare parte a serviciilor permite accesul in sucursale fara a solicita Certificatul verde, dar cu respectarea masurilor de protectie si siguranta, impuse de la inceputul pandemiei.
 

Regulile impuse de CEC BANK

Nici CEC Bank nu conditioneaza accesul clientilor in unitati de existenta unui Certificat verde. Banca si-a informat clientii, printr-un comunicat ca este constienta ca accesul la servicii financiare este esential pentru asigurarea nevoilor de baza. Drept pentru care, in contextul noilor masuri, vrea sa-si asigure clientii ca serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile in continuare atat in unitatile CEC Bank, cat si prin intermediul canalelor digitale (internet banking, mobile banking, CEC_IN etc), fara a fi nevoie sa prezinte un Certificat verde.
 
Bineinteles, vom respecta in continuare masurile de protectie si sigurana, ca si pana acum: distantare, purtarea mastii, dezinfectarea spatiilor, a transmis CEC Bank.
 

Regulile impuse de RAIFFEISEN BANK

In agentiile Raiffeisen se poate intra fara respectarea noilor restrictii de acces, deci fara Certificat verde. Numai in cazul in care o agentie opereaza intr-un spatiu comercial, accesul in interiorul acestuia va fi permis conform noilor norme legale. Raman in vigoare, in unitati, purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si pastrarea distantei minime de cel putin 1,5 m fata de celelalte persoane.
 

Regulile impuse de BANCA COMERCIALA ROMANA

BCR a fost prima banca din tara noastra care a anuntat, in primul an al pandemiei, ca va permite accesul in sucursale doar pe baza de programare. Aceasta masura ramane in vigoare, iar banca nu solicita Certificat verde la intrarea in unitati. Pentru operatiuni la echipamentele self service nu este nevoie de programare.
 
Banca a anuntat, intr-un comunicat, ieri, ca extinde sistemul de programari online, cu acces non-stop la tot orarul sucursalelor ca urmare a rezultatelor peste asteptari inregistrate in primul an de functionare. Astfel, programarile online vor putea fi facute pe tot orarul de operare al sucursalelor bancare, acestea fiind disponibile pe site-ul bcr.ro (www.bcr.ro/programare).

Citeste si: Nu doar facturile cresc, ci si ratele la banci: de la o luna la alta, tot mai multi romani regreta ca s-au imprumutat
 
Introdus la sfarsitul lui octombrie 2020, sistemul de programari s-a dovedit a fi de succes, atat din perspectiva accesabilitatii si a calitatii serviciilor de consiliere, cat si din cea a respectarii stricte a regulilor de protectie sanitara in contextul pandemiei.
 
In ultimul an, clientii BCR au efectuat aproape aproape 5 milioane de programari, atat prin telefon, cat si online, pentru realizarea unor operatiuni fizice in sucursale, cu o medie zilnica de aproximativ 20.000 de solicitari. In paralel cu aceste volume, BCR a inregistrat o noua crestere semnificativa a indexului de satisfactie in randul clientilor.
 
Conform bancii, programarile online se efectueaza in cel mult un minut, prin intermediul site-ului www.bcr.ro. Tot ce trebuie sa faca un client este sa selecteze tipul operatiunii dorite, sucursala BCR la care vrea sa ajunga, intervalul orar disponibil, apoi sa completeze datele personale si cele de contact, iar rezervarea va ajunge automat in mailul sau, precum si in cel al consilierului bancar, dublata de o confirmare prin SMS.
 
Exista, in continuare, si posibilitatea programarii telefonice. Fiecare agentie beneficiaza de un numar de telefon dedicat, unde clientii pot suna pentru o astfel de rezervare. Numerele de telefon sunt afisate la fiecare sucursala, pe pagina de web a bancii - www.bcr.ro si sunt disponibile, de asemenea, si la Contact Center BCR - *2227. Nu este necesara o programare pentru operatiunile efectuate la bancomate (ATM-uri) si masinile multifunctionale (MFM sau APT-uri), care ofera disponibilitaea unei game largi de operatiuni, de la schimb valutar, alimentari de conturi, pana la transferuri, plati de facturi sau achitarea ratelor.
 
In ultimii doi ani, BCR si-a extins accelerat serviciile si produsele care pot fi accesate, atat in mediul online, cat si telefonic. Prin George, platforma de mobile & internet banking, clientii au posibilitatea, inca de anul trecut, sa isi gestioneze complet relatia cu banca 100% online: vizualizare conturi, generare extrase, blocare si deblocare carduri, marire limita de acces la cash prin card, plata facturi de furnizori, accesare & obtinere credit de nevoi personale sau refinantare credite de la alte banci, carduri de credit si overdraft, asigurari si multe altele.
 
BCR asigura suport pentru clientii care nu sunt atat de familiarizati cu tehnologia, oferindu-le acces la o gama extinsa de operatiuni accesibile prin telefon, in Contact Center, serviciu disponibil in fiecare zi, 24 de ore din 24. in prezent, telefonic, se pot efectua urmatoarele operatiuni: Verificare cont curent; Asistenta de specialitate in utilizarea serviciilor de Internet si Mobile Banking; Asistenta de urgenta si suport utilizare pentru carduri; Preluare acord livrare carduri noi la domiciliu; Plata facturi (in limita unei singure facturi si a unei sume maxime de 300 de lei); Informatii personalizate si generale despre produsele ?i serviciile BCR; Transferuri bancare prin serviciul Alo24; Actualizare de date.
 
Contact Center-ul BCR este accesibil la urmatoarele numere de telefon: *2227 - numar cu tarif normal apelabil in retelele nationale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS - sau +4.021.407.42.00 - numar cu tarif normal, apelabil din strainatate.
 

Regulile impuse de OTP BANK

Banca a comunicat ca, in conformitate cu noile masuri adoptate prin Hotararea Guvernamentala 1130/22.10.2021 privind prelungirea starii de alerta si gestionarea riscului de sanatate publica urmare a ratei crescute de infectari cu SARS-CoV-2, consideram ca accesul clientilor in sucursalele bancii nu este conditionat de prezentarea certificatului de vaccinare. 
 
OTP vrea sa vina in sprijinul clientilor ca o banca responsabila si sa le ofere acces continuu la serviciile si produsele bancare, respectand, totodata, si noile restrictii. 
 
"Astfel, ne vom asigura atat pentru clientii nostri, cat si pentru angajati ca toate spatiile din unitatile OTP Bank respecta in continuare toate conditiile de siguranta si protectie sanitara, dezinfectarea spatiilor, purtarea mastii si distantarea sociala. Totodata, pentru o protectie suplimentara, incurajam clientii sa utilizeze pe cat posibil plata cu cardul si canalele noastre digitale - internet banking, mobile banking si OTPay", conform unui comunicat al bancii.
 

Regulile impuse de PATRIA BANK

Si aceasta banca ofera accesul fara Certificat verde, dar este conditionat de purtarea corecta a mastii, pastrarea unei distante de minimum 1,5 metri intre persoane si reducerea timpului de stationare in sucursale. De asemenea, la intrarea in unitati, este masurata tempera clientilor si se limiteaza numarul celor aflati simultan in interior. Si clientii Patria Bank au posibilitatea sa-si programeze on-line vizita. 
 
Pe 9 septembrie, banca a lansat Patria de Oriunde, noua sa platforma digitala, destinata persoanelor fizice, prin care orice nou client al bancii poate accesa produse si servicii bancare 100% online: conturi, depozite, pachete de cont curent, carduri si Internet & Mobile Banking. 
 
Noul canal digital se inscrie in strategia bancii de a oferi servicii simple si la indemana clientilor, oriunde s-ar afla ei, in mediul urban sau rural, acasa sau in vacanta, in tara sau in strainatate. Platforma Patria de Oriunde permite accesarea online, de la distanta, de pe orice dispozitiv (telefon mobil, calculator sau tableta) a urmatoarelor produse non-credit pentru persoane fizice: cont curent, card debit, depozit, servicii de Internet & Mobile Banking, inclusiv pachet de cont curent. in plus, platforma aduce o experienta digitala completa pentru clienti, aceasta incorporand semnatura electronica.
 
Platforma este gandita ca, in mai putin de 20 minute, orice utilizator de internet sa poata accesa un produs si sa devina client Patria, de oriunde s-ar afla, fara sa mearga la banca, totul doar cu actul de identitate, o conexiune buna la internet si o discutie video cu angajatii bancii. 
 

Regulile impuse de BANCA ROMANEASCA

Desi nu spune clar ca permite accesul fara Certificat verde, Banca Romaneasca si-a asigurat clientii ca le ramane, in continuare, la dispozitie, respectand masurile de protectie si de siguranta (dezinfectarea permanenta a spatiilor de lucru, distantarea sociala, purtarea mastii), astfel incat sa aiba accesul necesar la produsele si serviciile bancii.

Citeste si: Puneti bani deoparte: ratele la banci se scumpesc. Ce ne sfatuiesc economistii
 
De asemenea, banca a reamintit modalitatile alternative de accesare a resurselor proprii, respectiv prin call center tranzactional - la numarul 021.304.8004 (pentru confirmari/preluari operatiuni la distanta sau pentru informatii diverse), Internet Banking, ATM.
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x