A inceput Campionatul Mondial 2018. Programul meciurilor, care sunt favoritele si detaliile competitiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
A inceput Campionatul Mondial 2018. Programul meciurilor, care sunt favoritele si detaliile competitiei
A inceput Campionatul Mondial 2018. Programul meciurilor, care sunt favoritele si detaliile competitiei
de Adrian Somai la 14 Iun. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
campionatul mondialcupa mondialaworld cup 2018braziliagermaniaspania

Campionatul Mondial de Fotbal debuteaza in doar cateva ore, la Moscova, acolo unde echipa gazda, Rusia, va da piept cu Arabia Saudita in meciul inaugural al celei de-a 21-a editii. Campionatul Mondial este una dintre cele mai urmarite competitii sportive din lume, fiind transmis in direct in peste 100 de tari. Este cea de-a 11-a editie organizata in Europa, ultima dintre acestea fiind cea din 2006. Cupa Mondiala se va desfasura in perioada 14 iunie – 15 iulie, timp in care zeci de milioane de suporteri din intreaga lume vor putea vedea la treaba cele mai bune 32 de echipe nationale.

Meciurile Cupei Mondiale din 2018 se vor juca la Moscova, Sankt Petersburg, Soci, Kazan sau Ekaterinburg, dar si în alte sase orase care nu sunt atat de cunoscute: Kaliningrad, Nijni-Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don ÅŸi Volgograd. Organizatorii au ales aceste orase enuntate deoarece toate se regasesc in partea europeana a Rusiei, evitand astfel deplasarile extrem de lungi ale echipelor. Rusii si-au luat masuri de siguranta fara precedent pentru aceasta competitie, dorind sa ofere lumii un spectacol sportiv de neuitat! 
 
Editia din acest an a Cupei Mondiale le are ca favorite principale pe Brazilia, respectiv Germania. Bineinteles, nationale puternice precum Portugalia, Spania, Franta, Anglia sau Uruguay pot da oricand aceste calcule peste cap! In cadrul grupelor din acest an avem si cateva nationale ceva mai mici, dar care au impresionat lumea in ultimii ani. Vorbim despre nationale precum Islanda sau Belgia, doua echipe in care multi isi pun sperantele! Analizam in randurile urmatoare cele mai importante echipe care participa la aceasta Cupa Mondiala si incercam sa ne dam seama care sunt sansele ca ele sa ajunga pe podium! 
 
 

Rusia – reuseste Akinfeev sa duca nationala mai departe de grupe?

 
Orice am vrea sa spunem despre Rusia, trebuie sa recunoastem ca primul nume care ne vine in minte este Igor Akinfeev, capitanul si portarul tarii gazde. Akinfeev este un portar de clasa, iar experienta lui poate conta serios mai ales in aceasta grupa a Rusiei, unde nici Egipt si nici Arabia Saudita nu au o experienta ofensiva prea mare. 
 
Selectionata Rusiei este oarecum improvizata pe alocuri, dupa ce Cherchesov s-a vazut nevoit sa inlocuiasca doi oameni de baza: Vasin, respectiv Dzhikiya. Desi nu au castigat decat 6 din ultimele 19 partide disputate, Rusia ramane cea de-a doua favorita a grupei A. Cel mai probabil, meciul dintre Rusia si Egipt va fi cel care decide cea de-a doua clasata a acestei grupe
 

Uruguay – marea favorita a grupei A 

 
Cavani si Suarez sunt doua nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare! Cu trei adversare in grupa care nu stau deloc bine in segmentul defensiv, misiunea Uruguay-ului in prima faza a competitiei este destul de usoara. Ramane de vazut cat de mare va fi pofta de goluri a celor doi atacanti! 
 
Nationala sud-americana sta foarte bine si pe celelalte paliere. Spre exemplu, in aparare ii avem in centru pe Gimenez si Godin, doi fundasi cu experienta de la Atletico Madrid. Singurul adversar important pe care il va intalni apararea Uruguay-ului in grupe este Mohamed Salah, atacantul egiptenilor. Insa, desi partida se va desfasura in cursul zilei de maine, egiptenii nu stiu inca daca vor putea conta pe starul celor de la Liverpool. 
 

Portugalia – isi poate duce Cristiano Ronaldo nationala pana in finala?

 
Portugalia si Spania fac parte dintr-o grupa destul de dezechilibrata, acestea batandu-se pentru calificarea in optimi cu nationalele Marocului, respectiv Iranului. Neexistand discutii legate de calificarea mai departe, mai ramane de vazut care dintre ele va reusi sa se califice de pe primul loc.
 
Este interesant de urmarit si evolutia lui Cristiano Ronaldo la acest turneu final, acesta dorindu-si la acest moment sa castige Balonul de Aur. Ar putea fi un an extraordinar pentru el, mai ales in conditiile in care tocmai ce a castigat trofeul Ligii Campionilor alaturi de Real Madrid. 
 

Spania – nationala care si-a dat afara antrenorul cu numai o zi inainte de debutul Campionatului Mondial 

 
Lumea fotbalului a fost zguduita ieri la auzul vestii ca cei din Federatia Spaniola de Fotbal si-au concediat antrenorul la numai o zi distanta de fluierul de start al editiei din acest an a Campionatului Mondial. Asadar, Julen Lopetegui a fost inlocuit aseara cu Fernando Hierro, fost capitan al Realului si actual director sportiv in Federatie. 
 
Indiferent de aceasta situatie, Spania ramane o candidata serioasa la cucerirea trofeului. Un portar precum De Gea sau jucatori precum Iniesta, Silva sau Koke pot face oricand diferenta. Ramane de vazut cat de bine se va descurca Diego Costa si daca acesta isi va regasi pofta de gol dupa un sezon nu tocmai bun. 
 

Franta – o nationala de la care se asteapta mult 

 
Franta nu poate fi scoasa din niciun calcul cu privire la castigarea trofeului din acest an. Cu adversari precum Australia, Danemarca si Peru in grupa, drumul spre optimi este destul de liber. Se asteapta mult de la jucatorii lui Deschamps, in special de la Kante si de la Griezmann. Ramane de vazut daca sau cat de mult ii va speria aceasta presiune pe „cocosii” din Hexagon. 
 

Argentina – reuseste Messi sa castige un trofeu si la nationala?

 
Argentinienii beneficiaza de avantajul unei echipe solide, unite, care joaca de ceva timp impreuna. Jucatori precum Messi, Aguero sau Di Maria sunt imprevizibili, putand face mereu diferenta. Un amical pierdut recent impotriva Spaniei cu 1-6 le da totusi emotii suporterilor de acasa! 
 

Islanda si Croatia – bataie pentru calificare in optimi 

 
Cum Argentina se va impune destul de usor in fruntea acestei grupe, ramane ca pentru locul secund sa se bata Islanda si Croatia. Si, de ce nu, poate chiar si Nigeria, o nationala care le poate incurca pe cele doua. Islanda are un lot destul de modest, insa, asa cum stiti probabil, a fost una dintre revelatiile Europeanului din 2016. Cu un joc entuziast si cu multa determinare, islandezii pot reusi o surpriza si de aceasta data. 
 
Croatia lui Luka Modrici este o alta echipa care se poate impune prin unitatea si determinarea grupului. La fel ca si in alte cazuri, jucatori precum Rakitici, Modrici sau Mandzukici pot face diferenta in orice moment in favoarea nationalei lor. Desi nu au avut parte de o misiune foarte usoara in grupa de calificare, baietii lui Zlatko Dalici spera ca pot face o figura frumoasa in Rusia.  
 

Brazilia – una dintre marile favorite ale Mondialului din Rusia 

 
Brazilia a inceput prost preliminariile pentru acest mondial, fapt ce a dus la plecarea lui Dunga de la carma echipei. Pe banca a urmat mai apoi Tite, antrenor care pare ca a schimbat complet echipa. Asa cum spuneam, Brazilia este una dintre marile favorite la trofeul din acest an, fiind o echipa cu o pofta ofensiva de invidiat. 
 
Brazilia este si marea favorita a caselor de pariuri, nationala sud-americana fiind cotata cu 5.25 pentru castigarea trofeului. Jucatori precum Neymar, Coutinho, Casemiro, Willian sau Paulinho pot face oricand diferenta in favoarea echipei lor. 
 

Germania – eterna mare favorita a oricarei editii a Campionatului Mondial 

 
Campioana mondiala en-titre, Germania porneste si in acest an cu sanse mari de a se impune. Nemtii se prezinta in Rusia dupa ce au defilat in grupa lor preliminara, obtinand maximum de puncte. Si nu numai atat, nemtii au marcat de nu mai putin de 43 de ori, primind doar 4 goluri. Germania a castigat chiar si Cupa Confederatiilor in 2017, chiar daca nu s-a prezentat cu cei mai buni jucatori. Casele de pariuri o dau pe Germania ca a doua favorita, dupa Brazilia, cu o cota de 5.75. In orice caz, multi prevad la acest mondial o finala disputata intre Germania si Brazilia. 
 
Singura problema a nemtilor la acest mondial pare ca sta pe umerii lui Neuer, capitanul nationalei si al lui Bayern Munchen, care nu a mai aparat de cateva luni bune. Toni Kroos este cel care are insa potentialul de a schimba totul in jurul sau, fiind un jucator care domina de fiecare data centrul terenului si nu numai. 
 

Belgia – posibila mare surpriza a Campionatului Mondial 

 
Diavolii rosii au trecut de preliminarii fluierand practic, nefiind invinsi de nimeni. Mai mult decat atat, si belgienii au inscris tot 43 de goluri in aceste preliminarii, egalandu-i pe germani la acest capitol. Desi nu este una dintre marile favorite, multi isi pun sperante in nationala Belgiei. Si, de ce nu, trebuie sa recunoastem ca Belgia poate fi marea surpriza a acestei editii de Cupa Mondiala. Unii dintre specialisti o vad chiar in finala! 
 
Nationala Belgiei este formata in acest an din unii dintre cei mai apreciati jucatori ai campionatelor importante ale Europei. Cu o linie de fund formata din jucatori precum Curtois, Kompany, Meunier, Vertonghen sau Alderweireld, belgienii se pot gandi serios la un parcurs bun. Unde mai pui ca echipa mai contine si jucatori precum Kevin de Bruyne, Hazard, Mertens sau Lukaku, oameni care pot face diferenta oricand. 
 

Anglia – sperante mari ca intotdeauna 

 
Anglia este una dintre acele echipe care mereu porneste cu sanse mari la fiecare turneu final la care participa, dar care aproape mereu dezamageste. De data aceasta se pare insa ca Anglia vine in Rusia cu o echipa puternica. In primul rand vorbim despre doar 3 goluri luate in cele 10 meciuri ale grupei preliminare, ceea ce inseamna ca vom avea in fata o defensiva puternica. In atac il avem pe Harry Kane, jucator al celor de la Tottenham, considerat a fi unul dintre cele mai bune varfuri ale Europei. 
 
Asa cum spuneam si mai devreme, Anglia s-a descurcat foarte bine in grupa din preliminarii din care a facut parte, nefiind invinsa niciodata. Nici in cele 5 amicale care au urmat nu a fost invinsa, asa ca ne putem gandi la o forma buna pentru Mondial. 


 

Programul complet al Campionatului Mondial de fotbal 2018:

 
Joi 14 iunie
18,00  Rusia - Arabia Saudita, Grupa A
 
Vineri 15 iunie
15,00 Egipt - Uruguay, Grupa A
18,00 Maroc – Iran, Grupa B
21,00 Portugalia - Spania, Grupa B
 
Sambata 16 iunie
13,00 Franta - Australia, Grupa C
16,00 Argentina - Islanda,  Grupa D
19,00 Peru - Danemarca, Grupa C
22,00 Croatia - Nigeria, Grupa D
 
Duminica 17 iunie
15,00 Costa Rica - Serbia, Grupa E
18,00 Germania - Mexic, Grupa F
21,00 Brazilia - Elvetia, Grupa E
 
Luni 18 iunie
15,00 Suedia - Coree de Sud, Grupa F
18,00 Belgia - Panama, Grupa G
21,00 Tunisia - Anglia, Grupa G
 
Marti 19 iunie
15,00 Columbia - Japonia, Grupa H
18,00 Polonia - Senegal, Grupa H
21,00 Rusia - Egipt, Grupa A
 
Miercuri 20 iunie
15,00 Portugalia - Maroc, Grupa B
18,00 Uruguay - Arabia Saudita, Grupa A
21,00 Iran - Spania, Grupa B
 
Joi 21 iunie
15,00 Danemarca - Australia, Grupa C
18,00 Franta - Peru, Grupa C
21,00 Argentina - Croatia, Grupa D
 
Vineri 22 iunie
15,00 Brazilia - Costa Rica, Grupa E
18,00 Nigeria - Islanda, Grupa D
21,00 Serbia - Elvetia, în Grupa E
 
Sambata 23 iunie
15,00 Belgia - Tunisia, Grupa G
18,00 Coreea de Sud - Mexic, Grupa F
21,00 Germania - Suedia, Grupa F
 
Duminica 24 iunie
15,00 Anglia - Panama, Grupa G
18,00 Japonia - Senegal, Grupa H
21,00 Polonia – Columbia, Grupa H
 
Luni 25 iunie
17,00 Arabia Saudita - Egipt, Grupa A
17,00 Uruguay - Rusia, Grupa A
21,00 Spania - Maroc, Grupa B
21,00 Iran - Portugalia,Grupa B
 
Marti 26 iunie
17,00 Danemarca - Franta, Grupa C
17,00 Australia - Peru, Grupa C
21,00 Nigeria - Argentina, Grupa D
21,00 Islanda - Croatia, Grupa D
 
Miercuri 27 iunie
17,00 Coreea de Sud - Germania, Grupa F
17,00 Mexic - Suedia, Grupa F
21,00 Serbia - Brazilia, Grupa E
21,00 Elvetia - Costa Rica, Grupa E
 
Joi 28 iunie
17,00 Japonia - Polonia, Grupa H
17,00 Senegal - Columbia, Grupa H
21,00 Anglia - Belgia, Grupa G
21,00 Panama - Tunisia, Grupa G
 
OPTIMILE DE FINALA
Sambata 30 iunie
17,00 primul loc în Grupa C - locul 2 în Grupa D - OF1
21,00 primul loc în Grupa A - locul 2 în Grupa B - OF2
 
Duminica 1 iulie
17,00 primul loc în Grupa B - locul 2 în Grupa A - OF5
21,00 primul loc în Grupa D - locul 2 în Grupa C - OF6
 
Luni 2 iulie
17,00 primul loc în Grupa E - locul 2 în Grupa F - OF3
21,00 primul loc în Grupa G - locul 2 în Grupa H - OF4
 
Marti 3 iulie
17,00 primul loc în Grupa F - locul 2 în Grupa E - OF7
21,00 primul loc în Grupa H - locul 2 în Grupa G - OF8
 
SFERTURI DE FINALA
Vineri 6 iulie
17,00 castigatoarea OF1 - castigatoarea OF2 – S1
21,00 castigatoarea OF3 - castigatoarea OF4 – S2
 
Sambata 7 iulie
17,00 castigatoarea OF7 - castigatoarea OF8 – S3
21,00 castigatoarea OF5 - castigatoarea OF6 – S4
 
SEMIFINALE
MarTi 10 iulie
21,00 castigatoarea sfertului 1 - castigatoarea sfertului 2  
 
Miercuri 11 iulie
21,00 castigatoarea sfertului 3 - castigatoarea sfertului 4 
 
FINALA MICA
Sambata 14 iulie
17,00 la Sankt Petersburg 
 
FINALA
Duminică 15 iulie
18,00, la Moscova 
 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x