Asigura-te ca pasaportul tau este valabil cel putin sase luni de la data intrarii in Egipt. Majoritatea turistilor au nevoie de viza pentru a intra in Egipt. Poti obtine o viza la sosire, in aeroporturile principale sau poti aplica online pentru o viza electronica (e-visa).
Rezerva din timp biletele de calatorie. Acceseaza site-uri de travelling, agentii de turism online, touroperatori si gaseste zboruri ieftine din Bucuresti catre Hurghada sau alte statiuni si resorturi egiptene: El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Safaga, Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba, Taba s.a. Este recomandat sa ai o copie a biletului de intoarcere sau a itinerarului de calatorie. Uneori, autoritatile pot solicita dovada cazarii pe durata sederii (rezervare la hotel, invitatie din partea unei persoane din Egipt etc.).
Este recomandat sa ai o asigurare medicala de calatorie care sa acopere eventualele cheltuieli medicale in strainatate. Autoritatile de frontiera pot solicita dovada ca ai fonduri suficiente pentru a te intretine pe perioada sederii tale in Egipt. Inainte de a pleca in calatorie, vezi care sunt cele mai recente cerinte si restrictii de calatorie, deoarece acestea se pot schimba. De asemenea, este bine sa consulti site-ul oficial al ambasadei sau consulatului Egiptului din Romania pentru informatii actualizate.
Este recomandat sa ai o asigurare medicala de calatorie care sa acopere eventualele cheltuieli medicale in strainatate. Verifica daca ai nevoie de vaccinuri suplimentare. De obicei, vaccinurile pentru hepatita A, B si tifoida sunt recomandate. Evita sa bei apa de la robinet. Consumul de apa imbuteliata este recomandat, pentru siguranta si confortul tau, pe durata vacantei.
Informeaza-te despre starea actuala de siguranta din regiune si evita zonele instabile. Urmeaza sfaturile autoritatilor locale si evita adunarile de oameni de la demonstratii publice, deoarece pot deveni imprevizibile si periculoase. Pastreaza obiectele de valoare si documentele importante in seifurile oferite de hoteluri.
Foloseste taxiurile oficiale si serviciile de transport recunoscute. Evita taxiurile neoficiale si negociaza tariful inainte de a te urca in masina. Informeaza-te despre zonele care ar trebui evitate, in special in orele tarzii sau pe timpul noptii. Alege ghizi turistici autorizati si evita sa accepti oferte de excursii de la persoane neautorizate.
Respecta cultura locala si imbraca-te modest, in special atunci cand vizitezi locuri religioase. Pentru femei, se recomanda acoperirea umerilor si a genunchilor la vizitarea lacasurilor de cult si a obiectivelor turistice (muzee, situri arheologice s.a.). Fotografiaza persoane si grupuri de oameni doar cu permisiunea lor, mai ales in locurile sacre sau private.
Realizeaza o lista cu monumentele pe care sa le admiri in timpul unui sejur in Tara Faraonilor. Piramidele din Giza, Sfinxul, Muzeul de arheologie din Cairo, Templul din Luxor si Valea Regilor sunt printre cele mai importante atractii turistice din Egipt. Completeaza zilele de concediu cu relaxarea la Marea Rosie, unde te poti distra la snorkeling si scuba diving, yachting si plimbari prin locuri pitoresti.
Obiceiurile egiptene sunt un amestec fascinant de vechi si nou. Vei descoperi o traditie culinara bogata, cu preparate precum falafel, koshari si molokhia, pe care le poti savura in acordurile muzicii tarab. Te vor fascina pietele locale, bazarurile de mirodenii, magazinele cu matasuri si podoabe. Pregateste-te pentru o revelatie la portile Orientului, intr-o tara de legenda, cu stralucire si mister. Tine seama de recomandarile prezentate si bucura-te de vacanta in Egipt, alaturi de cei dragi!
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"