CV de propuneri de guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
CV de propuneri de guvern
CV de propuneri de guvern
de Vlad Strunescu la 25 Oct. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
guvernul orbanministri cabinet orbanportofolii orbancabinet orban

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat, ieri, componenta Guvernului pe care il va supune votului Parlamentului Romaniei, bifand, totodata, indeplinirea primei promisiuni: reducerea numarului de ministere.

In ziua in care domnul Orban anunta numele celor care ar urma sa-i fie subordonati, "barometrul" Google consemna, pe primele trei locuri ale cautarilor din Romania, bilete Romania Suedia, subiectul Colectiv si plecarea lui George Buhnici de la ProTv.
 
La ore bune dupa anuntarea propunerilor pentru guvern, cazul Colectiv trecuse pe primul loc, cu 10.000 de cautari, aparuse in top Taxa Oxigen, un nume dintre cele propuse in noul guvern a ajuns pe trei, biletele au trecut pe patru, iar Guvernul Orban, in ansamblul sau, era abia pe 6, cu vreo 2.000 de cautari...
 
Ce il recomanda pe Ludovic Orban pentru functia de prim-ministru? Este absolvent al Facultatii de Tehnologia Constructiilor de Masini din cadrul Universitatii Brasov, a lucrat ca inginer stagiar la Izolatorul Targul Secuiesc si ca inginer tehnolog la Tractorul Brasov. A cochetat si cu presa din functie de redactor la cotidianul "Viitorul Romanesc", devenind, ulterior, director relatii publice la Agentia de Politici Energetice din Romania.

 
Orban a mai fost secretar general la Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap; secretar de stat, sef al Departamentului Informatiilor Publice al Guvernului, secretar de stat, presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, consilier local sector 3 Bucuresti; consilier local sector 1 si viceprimar general al capitalei. Pe 5 aprilie 2007, a devenit ministru al Transporturilor, in guvernul Tariceanu remaniat, incheindu-si mandatul la 22 decembrie 2008.
 
Ludovic Orban a candidat la sefia PNL in 2002, 2009 si in decembrie 2014, fiind invins de Theodor Stolojan, Crin Antonescu si Alina Gorghiu, dar, in cele din urma, a fost ales presedinte al PNL, pe 17 iunie 2017.
 
Daca Ludovic Orban si ministrul propus pentru Interne, Marcel Vela, sunt de-un leat, adica 1963, fiind cei mai in varsta membri ai Cabinetului, Florin Citu, propus ministru al Finantelor Publice, este unul dintre cei mai tineri, nascut in aprilie 1972. Citu a absolvit Grinnell College din SUA, are un masterat in economie la Iowa State University. Interesant este ca a fost economist in cadrul Bancii Nationale a Noii Zeelande si in cadrul Bancii Europene de Investitii, ulterior, devenind economist-sef al ING Bank Romania si sef al departamentului piete financiare.
 
Dupa cum se vede, experienta il recomanda pentru functia pentru care a fost propus. La fel si pe Bogdan Aurescu, propus pentru Ministerul de Externe, functie pe care a mai detinut-o, posesor al unui CV impresionant, figura importanta a diplomatiei romanesti.
 
Competenta pare a fi si Raluca Turcan, propusa pentru functia de vicepremier. Ea a absolvit, in 1999, Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti, si a devenit, in acelasi an, masterand in Comunicare si Relatii Publice in cadrul SNSPA Bucuresti. Interesant este si ca are diploma in rusa comerciala, obtinuta la Institutul Puskin din Moscova si co-oautor al unui dictionar englez-rus-roman de termeni economici, precum si cetatean de onoare al statului american Nebraska,
 
In Guvern este propus, la Ministerul Sanatatii, un fost membru al diasporei, Victor Sebastian Costache, specialist in chirurgie cardiovasculara, toracica si pulmonara, care, dupa ce a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, a absolvit Masteratul in Anatomie la Facultatea de Medicina "J. Fourier" din Grenoble. Ulterior, intre 2004 si 2006, a fost medic rezident la Serviciul de Chirurgie Cardiovasculara, la Serviciul de Chirurgie Vasculara si la Serviciul de Chirurgie Cardiaca, toate la CHU Grenoble, Franta. Din octombrie 2014, este conferentiar universitar doctor la Universitatea "Lucian Blaga", Facultatea de Medicina "Victor Papilian" din Sibiu.
 
In octombrie 2002, a fost admis la Concursul National de Rezidentiat (DES) de la Paris. Intre 2001 si 2003 a fost medic rezident la Serviciul de Chirurgie Toracica si Generala din Toulouse, iar in 2003 la Serviciul de Chirurgie Digestiva din Grenoble si la Serviciul de Traumatologie din Grenoble. In noiembrie 2006, a obtinut Diploma de medic specialist in Chirurgie Toracica, la Facultatea de Medicina Bucuresti. A revenit in Franta, unde a continuat ca medic rezident, medic specialist si sef de lucrari la Grenoble (2006-2010). Profeseaza apoi ca medic primar la CHRA Annecy in specialitatea Chirurgie Cardiovasculara si Toracica (2010-2013). In 2014, isi suspenda toata activitatea medicala din Franta si se stabileste impreuna cu familia in Romania, pentru a profesa la Sibiu.
 
A ocupat, din iunie 2014, functia de sef Sectie Cardiovasculara si Toracica la Clinica Polisano SRL din Sibiu, devenind apoi director medical la aceeasi unitate privata spitaliceasca. A realizat o serie de premiere medicale, iar Academy of World Records a atestat recordul mondial in interventia chirurgicala efectuata in 2014 la Sibiu, respectiv prima operatie complexa de disectie de aorta tratata endovascular.
 
Din fericire, la ministerul Educatiei si Cercetarii, este propusa o profesoara de limba romana, Monica-Cristina Anisie, absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti. Din 1994, este profesor de limba si literatura romana.
 
In acelasi timp, Bogdan Gheorghiu este propus ministru al Culturii. El este absolvent al Facultatii de Arte si Actorie la Universitatea Ecologica Bucuresti si al Facultatii de Actorie la Universitatea de Arte '"George Enescu", Iasi. Gheorghiu a infiintat un teatru, a fost realizator de emisiuni la Tele7ABC, la Radio AS Suceava si a deschis statia locala OTV Suceava. A mai fost manager la Radio Gold Radauti, a pus bazele postului TV Radauti si a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV.
 
De asemenea, Victoria-Violeta Alexandru a fost propusa la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Ea a absolvit Facultatea de Stiinte Politice (1999-2002) - Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si cursuri de master in Guvernanta si Dezvoltare Institutionala (2002-2004) si Afaceri Internationale si Managementul Conflictelor (2004-2006), tot in cadrul SNSPA. A mai fost ministru, dar, nu al Muncii, ci pentru Consultare Publica si Dialog Civic in Guvernul condus de Dacian Ciolos.
 
Cel mai tanar ministru propus este chiar al Tineretului si Sportului, Ionut-Marian Stroe, nascut pe 23 septembrie 1979. Stroe este absolvent al Colegiul National "Carol I" din Craiova si al Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova. Are mastererat in Finante si administrarea afacerilor, la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova. A mai absolvit Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Craiova (2013) si a obtinut un master in Drepturile Omului la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale, Universitatea din Craiova (2014). In actuala legislatura este membru in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa.
 
La Ministerul Justitiei, este propus Catalin Marian Predoiu, care a  mai fost ministru al Justitiei in cabinetul condus de Calin Popescu Tariceanu; in cabinetul condus de Emil Boc. A mai fost si ministru interimar al Justitiei, dupa ce Guvernul Boc a fost demis prin adoptarea unei motiuni de cenzura si ministru interimar al Afacerilor Externe; ministru al Justitiei in cabinetul Boc IV; ministru al Justitiei in Guvernul Ungureanu.
 
Ministerul Economiei urmeaza sa fie comasat cu cel al Energiei, cu cel al Mediului de afaceri si cu cel al Turismului. In frunte, ar urma sa fie Virgil-Daniel Popescu, absolvient al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. 
El mai are un doctorat in Management la Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Craiova si un master in Analiza, diagnostic si evaluarea afacerilor la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii din Craiova. Este si vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania - CNIPMMR.
 
Totodata, Lucian Nicolae Bode a fost propus la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor. El este absolvent al Facultatii de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic, la Universitatea din Oradea. Bode a mai fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in Guvernul Ungureanu.
 
Dupa audierea propunerilor de ministri in comisiile de specialitate ale Parlamentului si daca acestia vor trece cu bine de examen, cu lista completa a Cabinetului, Ludovic Orban se va prezenta in plenul celor doua Camere.
 
Ramane de vazut daca va si trece, in conditiile in care vestile legate de ce partide il voteaza si ce partide nu-l voteaza se schimba de la o zi la alta, si in care, mai mereu, Guvernarea arata ca o locuinta despre care fostii chiriasi spun ca au lasat-o luna, cand, de fapt, canalizarea a dat pe afara si a manjit peretii...

Foto: Facebook PNL
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor
Economie

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor

today03 Mai. 2024
Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri
Financiar-Bancar

Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri

today03 Mai. 2024
Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024
Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii
Travel

Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii

today30 Apr. 2024
Cum arata un aragaz de ultima generatie?
Afla...

Cum arata un aragaz de ultima generatie?

today30 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x