Factorii care contribuie la reducerea consumului de mancare fast food
iluminat scazutmancare fast foodteorii schimbatecomanda suplimantararestaurant jazz
Iluminatul scazut si jazzul in surdina din restaurantele fast food pot reduce aportul de calorii si creste gradul de satisfactie, potrivit cercetarilor. Acesti doi factori scad numarul caloriilor la 175 si te bucura mai mult timp de hrana.
Cercetatorii au schimbat designul unui restaurant si au aplicat cele doua teorii, cerand in acelasi timp participantilor sa manance mancare atat in partea schimbata, cat si in cea neschimbata a restaurantului. Ei au fost rugati sa isi noteze timpul petrecut mancand si cantitatea consumata.
Cercetatorii de la Universitatea Cornell au crezut ca atmosfera relaxanta provoaca acei clienti sa nu se grabeasca sa manance. Consuma mai putine alimente si sunt mai putini predispusi la a comanda suplimentar.
Tot studiile arata ca daca restaurantele vor ca toti consumatorii sa se bucure mai mult timp de mancarea lor ar trebuie sa creeze o atmoosfera mai relaxanta, in timp ce persoanele care vor sa manance mai putin ar trebui sa nu fie sub presiunea timpului. Oamenii mananca mult daca nu sunt distrasi de mediul inconjurator. Un mediu relaxant creste gradul de satisfactie si scade consumul.
Studiul este relevant pentru restaurantele de acest tip, de multe ori acuzate ca au o contributie majora la obezitate.