Produsele fast-food favorizeaza depresia
depresiefast-foodstudiucercetatori
Produsele fast-food pot provoca starea de depresie, potrivit oamenilor de stiinta.
Cercetatorii de la Universitatile din Granada si Las Palmas au constatat ca persoanele care frecventeaza restaurantele de tip fast-food sunt mult mai expuse riscului de tulburari depresive.
Potrivit studiului realizat de specialistii spanioli, intre cele doua asocieri nu este o legatura de tip cauza-efect. Oamenii de stiinta subliniaza ca nu mancarea cauzeaza aceste tulburari, ci activitatea oamenilor care frecventeaza astfel de restaurante poate conduce catre depresie.
Oamenii care obisnuiesc sa consume produse fast-food au un mod de viata mai putin sanatos, sedentar, cei mai multi sunt fumatori si nu au un ritm bine structurat, este concluzia specialistilor, care explica legatura dintre acesti factor si tulburarile depresive.
Un al element care le justifica cercetatorilor constatarea se refera la nutrientii din alimentele naturale, care ar putea preveni depresia.
Depresia este o stare mentala de tristete, care persista pe o perioada indelungata. Cele mai predispuse depresiei sunt femeile cu varsta sub 40 de ani, persoanele care au avut tulburari depresive in familie, femeile care au nascut recent sau care sufera de boli precum Parkinson, diabet, cardiopatie, cancer.
Cele mai intalnite simptome ale persoanelor care sufera de astfel de tulburari sunt anxietatea, lipsa apetitului, insomnie, stare de plans facil, frica, oboseala fizica si mentala.