Retetele Capitanului Gurmand: Salata indiana
salatasalatesalata indianalamaiemigdalesalata verde
A sosit primavara si frigul a inceput deja sa "ne lase". Dupa alimentatia mai bogata si mai calorica de iarna, parca ar merge niste salate - voi ce spuneti?
Fiindca totusi vremea frumoasa nu si-a intrat pe deplin in drepturi, reteta pe care v-o propun in continuare este a unei salate “de tranzitie” intre anotimpuri: hranitoare prin continutul ridicat de proteine si prin aportul de grasimi bune, dar si dietetica, datorita celorlalte ingrediente si in primul rand gratie condimentelor folosite.
Salata indiana: o salata exotica, ce ma duce cu gandul la vacanta...
Ingrediente (pentru 2 portii):
- un chefir (mare, la 400 – 500 ml);
- o salata verde mare;
- o jumatate dintr-un ardei rosu (din cel trecut pe la sala de forta);
- o jumatate de cutie de ananas;
- un piept de pui;
- 50 g migdale pisate;
- o lamaie;
- 2 linguri de ulei extravirgin de masline;
- 2 lingurite de mustar iute (atat cat sa-l puteti, totusi, prinde...)
- 2 lingurite de curry;
- sare si piper macinat, dupa gust.
Uitandu-ma mai bine peste lista de ingrediente, cred ca salata asta-i mai degraba indo-turco-mediterano-romaneasca...
Mod de preparare:
Fierbeti pieptul de pui in apa cu putina sare.
Intre timp pregatiti sosul din chefir, mustar, ulei, suc de lamaie, piper, sare si curry.
Taiati carnea fiarta si jumatatea de ardei in cubulete. Salata verde taiati-o in fasii. Pisati (la cap) migdalele.
A venit momentul sa amestecati toate ingredientele. Doar putina rabdare trebuie sa aveti, fiindca salata asta este buna mai rece. Salata indiana are o aroma elaborata si intensa.
Beneficii aduse sanatatii:
- este tonica, datorita condimentelor folosite, ananasului si migdalelor;
- topeste grasimile (tot multumita condimentelor si sucului de lamaie);
- ne ofera proteine suficiente si de buna calitate (prin carnea de pui si chefir);
- are bune proprietati antioxidante (oferite de ardei, lamaie, salata, migdale, uleiul de masline).
Pofta Buna!