Serviciile secrete americane sustin ca primele cazuri de imbolnavire cu COVID-19 au aparut in noiembrie 2019, cu o luna inainte de primul caz recunoscut oficial de China
Prestigiosul ziar american The Wall Street Journal a publicat, in editia de duminica, 23 mai, o stire conform careia serviciile secrete americane au descoperit ca mai multi cercetatori chinezi de la institutul de virusologie din Wuhan s-au imbolnavit de COVID-19 inca din luna noiembrie a anului 2019.
Pana acum, prima mentiune cunoscuta care facea referire la imbolnavirea cu noul coronavirus apartinea medicului oftalmolog chinez Li Wenliang care, la 30 decembrie 2019, isi anunta confratii ca la spitalul din Wuhan, unde lucra, au fost internati pacienti care prezentau simptomele unei "gripe ciudate".
Imediat, medicul chinez a fost acuzat de autoritatile chineze ca raspandeste informatii false. Amenintat cu inchisoarea, Li Wenliang nu a mai postat nimic despre pacientii cu simptome de "gripa ciudata".
La doar cateva zile dupa ce a postat mesajul despre noul coronavirus, Li Wenliang a fost internat, prezentand aceleasi simptome ca si pacientii la care s-a referit in mesajul care era sa-l coste libertatea.
In scurt timp, la 7 februarie 2020, Li Wenliang a murit, la doar 34 de ani.
Dupa decesul medicului, autoritatile chineze si-au schimbat cu 180 de grade atitudinea fata de dezvaluirile pe care acesta le facuse si pentru care putin a lipsit sa fie aruncat in inchisoare.
Intre timp, la 11 ianuarie 2020, autoritatile chineze au difuzat informatia conform careia fusese inregistrat, la Wuhan, primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Decesul avusese loc pe 9 ianuarie.
Cum spuneam, dupa moartea medicului Li Wenliang, autoritatile comuniste chineze si-au schimbat radical atitudinea fata de acesta.
Sub presiunea internationala, autoritatile chineze, folosindu-se de trompeta presei comuniste, l-au prezentat pe Li Wenliang drept un erou national - primul om din lume care a atras atentia ca omenirea se gaseste in fata unui nou si necunoscut pericol.
Serviciile secrete americane au facut propria ancheta asupra aparitiei primelor cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus si au elaborat un raport pe aceasta tema, raport care a fost publicat in editia de duminica, 23 mai, a cotiduanului The Wall Street Journal.
Conform raportului, primele cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus ar fi fost inregistrate in China, la Wuhan, inca din noiembrie 2019, insa autoritatile chineze au ascuns acest lucru.
Statele Unite sunt in avangarda celor care sustin ca ancheta asupra aparitiei noului coronavirus trebuie sa continue.
La inceputul lunii mai, medicul imunolog Anthony Fauci, consilier al presedintelui Joe Biden in combaterea pandemiei de coronavirus, a declarat ca "ancheta asupra aparitiei noului coronavirus ar trebui sa continue", adaugand ca, personal, nu este convins de aparitia si raspandirea naturala a virusului.
Asta inseamna ca exista suspiciuni rezonabile ca noul coronavirus ar fi fost creat la laboratorul de virusologie din Wuhan, de unde a scapat de sub control.
Recent, un numar de 20 de oameni de stiinta americani, imunologi si virusologi, au publicat un articol in revista Science, prin care solicitau comunitatii internationale sa nu abandoneze ancheta asupra originii noului coronavirus pana cand aceasta nu se va incheia cu o concluzie de certitudine.
In fata acestui val de suspiciuni asupra onestitatii autoritatilor chineze, ministrul de externe al Chinei, citat de acelasi The Wall Street Journal, a declarant ca "americanii nu sunt interesati de originea noului coronavirus si nu vor decat sa distraga atentia opiniei publice internationale de la adevarata cauza a aparitiei acestuia."
Intre timp, numarul victimelor COVID-19 creste zi de zi: astazi a ajuns la aproape 3,5 milioane de oameni in intreaga lume.
Sursa foto: pexels.com