Retelele de socializare se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari, numarul postarilor care incalca regulile crescand semnificativ in acest an. Potrivit unui raport publicat recent de cei de la Meta, numai pe platforma Facebook au fost gasite si sterse in primele trei luni ale anului aproximativ 21.7 milioane de postari care incalcau regulile cu privire la violenta si incitarea la violenta. In comparatie cu primul trimestru al anului precedent, numarul de postari sterse de Facebook aproape s-a dublat in acest an.
Acelasi fenomen a putut fi remarcat si pe Instagram, cealalta platforma de socializare din ograda Meta. Mai exact, compania condusa de Mark Zuckerberg anunta ca in primele trei luni ale anului au fost sterse 2.7 milioane de postari de pe Instagram, marea majoritate a acestora incurajand violenta si incalcand astfel regulile platformei. Cresterea fata de aceeasi perioada din 2021 este mult mai redusa atunci cand vine vorba despre aceasta platforma, raportul aducand in discutie in jur de 100.000 de postari in plus fata de anul precedent.
Situatia de pe cele doua platforme social media este insa mult mai complicata, identificarea si stergerea acestor postari care incalca regulile fiind facuta in mare parte prin intermediul unui algoritm. Astfel, peste 98% dintre postarile eliminate de pe platforme au fost depistate ca fiind neconforme cu regulamentul inainte ca acestea sa fie raportate de utilizatori, gratie inteligentei artificiale din spatele algoritmului recent mentionat.
Moderatorii angajati de cei de la Meta pentru a se ocupa de verificarea postarilor sunt depasiti de situatie, numarul postarilor raportate fiind unul urias in acest an. In aceste conditii, exista si aproximativ 750.000 de postari care au fost sterse in mod eronat de pe platforme. Totusi, important de precizat este faptul ca in urma solicitarilor venite din partea celor ce s-au simtit nedreptatiti, postarile au fost republicate.
Raportul prezentat recent vine in contextul in care atat Mark Zuckerberg, cat si compania pe care acesta o conduce, au fost tintele unor atacuri ce vizau retelele de socializare. Prin publicarea acestor date, cei de la Meta isi doresc sa scoata in evidenta eforturile pe care compania le face pentru a modera cat se poate de mult si de corect continutul postat de utilizatori pe platformele sale. Sigur, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate, insa discutiile deschise pe acest subiect pot fi privite drept un pas inainte facut in aceasta directie!
Citeste si: Razboiul miliardarilor tech: de ce nu mai are Gates incredere in Musk, desi il considera uimitor inainte
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?