Retelele de socializare se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari, numarul postarilor care incalca regulile crescand semnificativ in acest an. Potrivit unui raport publicat recent de cei de la Meta, numai pe platforma Facebook au fost gasite si sterse in primele trei luni ale anului aproximativ 21.7 milioane de postari care incalcau regulile cu privire la violenta si incitarea la violenta. In comparatie cu primul trimestru al anului precedent, numarul de postari sterse de Facebook aproape s-a dublat in acest an.
Acelasi fenomen a putut fi remarcat si pe Instagram, cealalta platforma de socializare din ograda Meta. Mai exact, compania condusa de Mark Zuckerberg anunta ca in primele trei luni ale anului au fost sterse 2.7 milioane de postari de pe Instagram, marea majoritate a acestora incurajand violenta si incalcand astfel regulile platformei. Cresterea fata de aceeasi perioada din 2021 este mult mai redusa atunci cand vine vorba despre aceasta platforma, raportul aducand in discutie in jur de 100.000 de postari in plus fata de anul precedent.
Situatia de pe cele doua platforme social media este insa mult mai complicata, identificarea si stergerea acestor postari care incalca regulile fiind facuta in mare parte prin intermediul unui algoritm. Astfel, peste 98% dintre postarile eliminate de pe platforme au fost depistate ca fiind neconforme cu regulamentul inainte ca acestea sa fie raportate de utilizatori, gratie inteligentei artificiale din spatele algoritmului recent mentionat.
Moderatorii angajati de cei de la Meta pentru a se ocupa de verificarea postarilor sunt depasiti de situatie, numarul postarilor raportate fiind unul urias in acest an. In aceste conditii, exista si aproximativ 750.000 de postari care au fost sterse in mod eronat de pe platforme. Totusi, important de precizat este faptul ca in urma solicitarilor venite din partea celor ce s-au simtit nedreptatiti, postarile au fost republicate.
Raportul prezentat recent vine in contextul in care atat Mark Zuckerberg, cat si compania pe care acesta o conduce, au fost tintele unor atacuri ce vizau retelele de socializare. Prin publicarea acestor date, cei de la Meta isi doresc sa scoata in evidenta eforturile pe care compania le face pentru a modera cat se poate de mult si de corect continutul postat de utilizatori pe platformele sale. Sigur, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate, insa discutiile deschise pe acest subiect pot fi privite drept un pas inainte facut in aceasta directie!
Citeste si: Razboiul miliardarilor tech: de ce nu mai are Gates incredere in Musk, desi il considera uimitor inainte
Ultimele NOUTATI
Vouchere sociale de 3.000 de lei pentru acesti romani: cine e pe lista de beneficiari si ce poti cumpara cu tichetele
Clarificarile Guvernului privind majorarea salariala a profesorilor: E vorba despre un avans
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Ce riscuri iti asumi daca nu inchei un contract cu un constructor
Mentiuni cu privire la transmiterea in Revisal in cazul modificarilor salariale - PROCEDURA
Nicoleta Carciumaru, propusa pentru functia de presedinte interimar al ANAF
Ce este capitalul social si cum se face majorarea sau reducerea acestuia
Scapa de erorile din procesele de payroll cu un soft salarizare
Amenzi GDPR in valoare de 71.900 de euro in primele 4 luni ale anului 2023
Politia Locala va da amenzi si conducatorilor de trotinete electrice, daca nu respecta regulile
Te-ar putea interesa si
Cat costa sa-ti faci minivacanta de Rusalii pe litoral in Romania si in ce conditii stai de acesti bani
Ajutor gratis, de 250 de lei de la stat, pentru milioane de romani. Banii intra pe card