Revolut incepe primavara cu o veste buna pentru utilizatorii sai din Romania, oficialii aplicatiei financiare anuntand in cursul zilei de astazi ca a primit licenta bancara in tara noastra. In aceste conditii, depozitele clientilor romani vor intra sub protectia Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, in limita a 100.000 de euro. Totodata, utilizatorii Revolut din Romania vor avea posibilitatea incepand de acum sa opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de mai multe servicii aditionale prin intermediul aplicatiei. Potrivit oficialilor Revolut, procesul de transfer este foarte usor si nu dureaza mai mult de cateva minute.
In toamna anului trecut, la inceputul lunii noiembrie, oficialii Revolut anuntau lansarea conturilor curente locale pentru clientii romani, oferite in parteneriat cu Libra Internet Bank. Practic, in ultimele luni, utilizatorii Revolut din tara noastra puteau incasa bani in RON din orice cont local si puteau alimenta contul Revolut doar printr-un transfer bancar simplu si rapid si fara comisioane. Vestea a fost primita cu mare bucurie de utilizatorii Revolut din tara noastra, IBAN-urile locale reprezentand una dintre cele mai cerute functionalitati.
Virgilijus Mirkes, Chief Executive Officer in cadrul Revolut Bank, sustine cu aceasta ocazie ca lansarea operatiunilor bancare in tara noastra “va aduce un nivel ridicat de siguranta si incredere clientilor”. In plus, acest lucru “va permite Revolut sa adauge o suita de produse si servicii noi”, acestea urmand sa fie prezentate in viitorul nu foarte indepartat. Romania nu este prima tara in care Revolut a obtinut licenta bancara, fintech-ul britanic lansandu-si operatiunile bancare anul trecut atat in Polonia, cat si in Lituania.
Lasand la o parte faptul ca banii utilizatorilor vor fi protejati acum conform legislatiei europene in domeniu, obtinerea licentei bancare vine la pachet cu inca o serie de avantaje importante. Spre exemplu, asa cum se intampla deja atat in Polonia, cat si in Lituania, fintech-ul britanic ar putea incepe sa ofere solutii de creditare competitive si pe piata din tara noastra. De asemenea, aceasta licenta ar putea permite Revolut sa lanseze conturi business si sa prezinte in fata companiilor cu o oferta potrivita.
Transferul catre Revolut Bank este optional pentru moment, utilizatorii Revolut din tara noastra urmand sa fie intrebati daca isi doresc sa faca acest pas. Transferul se poate face simplu si rapid prin intermediul aplicatiei, intreg procesul urmand sa dureze numai cateva minute.
Fintech-ul britanic se bucura de un succes din ce in ce mai mare in Romania, anul trecut fiind depasit pragul de un milion de utilizatori in tara noastra. Cea mai mare crestere a numarului de utilizatori din Romania pentru Revolut a venit insa in a doua jumatate a anului 2019, atunci cand a fost raportata o crestere de 400% la acest capitol. In prezent, aplicatia financiara britanica are peste 1.3 milioane de utilizatori in Romania. In aceste conditii, Romania reprezinta la aceasta ora una dintre cele mai importante piete pentru Revolut din intreaga lume.
La nivel global, lucrurile stau si mai bine pentru fintech-ul britanic, oficialii Revolut aducand in discutie o cifra de peste 15 milioane de utilizatori. Grupul Revolut a obtinut pana in prezent investitii in valoare de aproape 1 miliard de dolari. Compania britanica a fost evaluata recent la nu mai putin de 5.5 miliarde de dolari.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si