Cand facem referire la sisteme de alarma, vom constata ca, de fapt, ele acopera partial ambele necesitati.
Unele persoane sunt direct interesate de a primi o alerta instant in cazul declansarii alarmei in casa. In aceasta situatie un sistem de alarma wireless sau cablat poate fi solutia potrivita. Cu atat mai mult daca va include si un apelator GSM care sa va informeze prin telefon sau SMS asupra zonei declasante.
Pe de alta parte, exista o categorie de utilizatori care vizeaza noutatile tehnologice, doresc sa fie la curent si sa detina in acelasi timp tot ce este modern. Pentru acestia au fost lansate pe piata sistemele inteligente. In afara de mentinerea sigurantei, alarmele inteligente au rolul de a facilita transmiterea unor comenzi directe catre anumite dispozitive electronice aflate acasa, fara a fi necesara prezenta in respectivul loc.
De cele mai multe ori sistemele de alarma, in special alarmele wireless, se vand sub forma de kituri, ceea ce favorizeaza compatibilitatea totala dintre componente. O alarma wireless contine, de regula, o unitate centrala cu rol de hub, un contact magnetic, un senzor de miscare, doua telecomenzi. Unitatea centrala functioneaza wireless in cazul unui sistem de alarma wireless sau cablat pentru variantele ce necesita cablu pentru conectarea senzorilor. Unitatea centrala reprezinta creierul intregului sistem. Are incorporata sirena ce suna la declansarea unui senzor. Include tastatura pentru operatiunile zilnice de armare/dezarmare, precum si pentru configurarea sistemului. Pentru situatii de criza, este prevazuta si cu baterie de back-up, asigurand functionarea continua, chiar si la intreruperea sursei de curent.
Senzorul de miscare va detecta orice miscare petrecuta in campul sau de actiune. Cand sunteti in casa si doriti un plus de securitate, optati pentru armarea partiala, care va proteja casa, dar va ignora mesajele venite de la senzorul de miscare. Prin armarea totala toti senzorii vor deveni activi si orice miscare simtita de oricare detector va declansa alarma.
Contactul magnetic include doua elemente ce se lipesc de usa sau geam. O parte are un magnet, iar cealalta o bucata mica de metal. Prin deschiderea usii sau a geamului, cele doua componente sunt separate, iar senzorul trimite semnal catre unitatea centrala.
Majoritatea sistemelor de alarma suporta inrolarea mai multor senzori, prin urmare calculati numarul necesar de senzori de care aveti nevoie pentru a acoperi intreaga suprafata dorita. Aditional detectorilor oferiti intr-un kit, mai pot si conectate si alte tipuri de senzori precum senzor de gaz, de geam spart, de inundatie.
Notificarile transmise de alarme pot fi atat telefonic, prin SMS, cat si prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil. Cautati informatii cu privire la modelele de alarme ce permit aceste faciltati. Daca sunteti interesat de un sistem care sa includa si functii inteligente, aveti de ales intre modele ce suporta intrerupator, termostat, priza sau bec inteligent, precum si alte tipuri de dispozitive smart.
Tendinta generala este de a ne transforma viata intr-una cat mai digitala, tot ceea ce ne inconjoara avanseaza in aceasta directie, iar noi suntem nevoiti sa urmam acest trend. Pentru multi utilizatori aceste informatii pot genera confuzii, facand decizia de cumparare tot mai dificila. De aceea, va recomandam sa apelati cu incredere la magazinul online www.1CCTV.ro. Aici veti gasi o gama completa de echipamente de securitate, alarme, sisteme de supraveghere. Alegerea potrivita a sistemului adecvat cerintelor dumneavoastra va spori siguranta casei.
Teste rezolvate pentru examenul de definitivare Educatie fizica si sport Editie noua
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare - Educatie Fizica si Sport Editie actualizata si adaugita
Ultimele NOUTATI
Guvernul trebuie sa adopte acum pachetul fiscal! Impact dublu si dezastruos in toamna, daca masurile fiscale nu erau luate acum – avertismentul ministrului Finantelor
Game over pentru industria jocurilor de noroc din Romania! Guvernul Bolojan anunta o furtuna fiscala inclusiv pentru cazinourile online. "Niciodata nu a existat atata curaj!"
Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor
Surpriza pe pietele internationale: Dobanzile coboara, iar Romania respira usurata, ne indepartam de riscul de retrogradare la categoria Junk, nerecomandata investitiilor
Programul Startup Nation 4 primeste unda verde: 22.000 de antreprenori, mai aproape de finantare. Inscrierile se redeschid, iar regulile se schimba
Partenerii nostri
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iulie 2025
Plata fara document justificativ: Cum se inregistreaza in contabilitate
Cum sa va organizati corect documentatia contabila si sa evitati sanctiunile si intarzierile
Constructii fara autorizatie in 2025: ce prevede OUG 31 si cum se modifica Legea 50/1991
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor