10 destinatii de vis din Europa pentru minivacanta de 1 mai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 destinatii de vis din Europa pentru minivacanta de 1 mai
10 destinatii de vis din Europa pentru minivacanta de 1 mai
de Magda Florea la 24 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
minivacanta 1 maivacantaconcediudestinatii turisticeturismzile liberetimp libercalatorii

Europa are oportunitati nelimitate atunci cand vine vorba despre turism. Batranul continet are insule cu plaje insorite, ape cristaline, munti, dealuri, podisuri si peisaje care iti taie rasuflarea. E imposibil sa nu iti placa macar o anumita destinatie din Europa, dar cel mai probabil, te vei indragosti iremediabil de toate. Daca nu te-ai hotarat inca unde iti petreci vacanta de 1 mai, arunca o privire pe topul de mai jos, unde sigur vei gasi locul potrivit pentru concediul din acest an.

Sezonul cald este la doar un pas departare de noi si, cu siguranta, aceasta perioada din an este si preferata ta. Cui nu ii place sa stea la Soare, pe un sezlong, cu un cocktail in mana, bucurandu-se se apele cristaline ale Greciei sau, de ce nu, explorand muntii si padurile Europei in cautarea aventurii?

Europa este locul unde orice turist gaseste o activitate interesanta, in functie de preferintele sale. Batranul Continent are o incarcatura istorica si culturala fascinanta, de aici a pornit candva Renasterea, iar orase precum Venetia sau Roma nu trebuie ratate de pasionatii de arta sau moda.

Ei bine, sunt de toate pentru toti.


Daca iti doresti o vacanta extravaganta, Elvetia este tara potrivita. Aici, cadrele naturale unice si luxul sunt cuvintele de ordine care definesc tabloul clasic elvetian, insa si zonele rurale si "salbatice" merita vizitate, fiindca au un aer aparte, de poveste, pitoresc si fascinant.

Deci, sa vedem, concret, 10 destinatii europene perfecte pentru minivacanta de 1 mai, dar nu atat de populare. Aici vei avea parte de relaxare si liniste, fiind mult mai putin cunoscute decat marile orase europene, insa cel putin la fel de interesante si inedite.

1. Braga, Portugalia

 

Braga este denumita "Roma Portugaliei" si nu intamplator. Toata faima se datoareaza arhitecturii sale, ticsite cu catedrale incredibile, ce includ frumoasa amintire a secolului 12 – Sé de Braga si Capela Arborele Vietii (alcatuita intru totul din lemn). 
 
De fapt, nu doar arhitectura, dar si pietele, si aleile pietonale si tot ce-a fost ridicat aici de mana de om, iti invaluie mintea si-ti alimenteaza pana la refuz nevoia de frumos.
 
Braga este considerat ca fiind orasul reprezentativ al regiunii omonime din nord-vestul Portugaliei. Desi are o istorie bogata, Braga este un oras modern si cosmopolitan.
 
Din Romania, probabil cea mai buna varianta de a ajunge in Braga este cu un zbor spre Porto, fie prin Lisabona, fie prin alte orase europene.










2.  Valencia, Spania

O vacanta in Spania? De ce nu? Una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Spania este Valencia. Orasul, desi nu foarte popular, ofera o experienta turistica similara Barcelonei, de exemplu, sau mullt mai buna. Aici, gasesti arhitectura si peisaje rupte parca din Rai.
 
Situat printre portocali si campuri de orez, Valencia are reputatia unei destinatii romantice, lucru ce poate fi justificat daca privim trecutul glorios al orasului. Astazi, vestigiile istorice sunt ascunse printre cladiri moderne sau monotone. Cu toate acestea, orasul natal al scriitorului Vicente Blasco Ibañez si-a pastrat valorile culturale. 
 
Centrul istoric este foarte pitoresc, cu strazi inguste si biserici cu domuri albastre, iar cartierul nou impresioneaza prin bulevardele late strajuite de copaci inalti. Viata de noapte valenciana este renumita - barurile si cluburile boeme sunt concentrate in cartierul Carmen, iar viata studenteasca se desfasoara in zonele Blasco Ibañez si Benimaclet, pentru noptile de weekend fiind preferate Canovas si Joan Llorens. 
 
Valencia | Valencia se afla pe coasta de est a Spaniei, pe malul drept raului Turia, la 351 km sud-est de Madrid si 361 km sud-vest de Barcelona. Al treilea oras ca marime din tara, Valencia este si un important centru universitar, industrial, comercial si turistic
 







 

3.  Zagreb, Croatia

 

Aceasta metropola situata pe raul Sava si imbracata in acoperisuri rosiatice, aduna intre aceleasi granite strazile pietruite de Ev Mediu, buticurile-atelier si cafenelele sarmante de unde muzica se rostogoleste afara pe strazi.
 
Este destinatia ideala pentru sezonul cald, pentru turistii dornici de distractie.
 
Zagrebul este cunoscut ca orasul cu cel mai mare "living public”?  Asa este cunoscuta capitala croata printre localnici, din cauza faptului ca este ”foarte confortabila”, atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Mai exact, cand afara incepe sa se faca frumos, oamenii ies din casele lor si locurile publice devin astfel aglomerate.
 
 Da, oamenii petrec mai mult timp acolo decat in propriul living. Strazile, pietele si terasele sunt considerate cele mai bune locuri pentru a petrece timpul liber, pentru a bea ceva si a interactiona cu oamenii. O senzatie care il face pe turist sa se simta ca un localnic autentic.





4. Torino, Italia

 
Torino este un important centru industrial, cunoscut in mod deosebit in industria automobilistica, ca sediu al companiei Fiat. In oras se afla faimoasa cladire Lingotto, la un moment dat cea mai mare fabrica de automobile din lume, care in prezent gazduieste un centru de conferinte, o sala de concerte, o galerie de arta, un centru comercial si un hotel. 
 
De cativa ani, orasul Torino si-a descoperit o noua vocatie, ca loc de distractie pentru tineri si nu numai. 
 
Malul raului Po (Murazzi) este locul preferat pentru o plimbare estivala. Aici se gasesc numeroase localuri: restaurante, discoteci, cluburi, librarii, care ofera oportunitati de distractie pana tarziu noaptea.
 
In Quadrilatero Romano (Cadrilaterul Roman), zona centrala si veche a orasului, se afla numeroase taverne, vinerii si restaurante care ofera cele mai bune specialitati gastronomice din oras. 
 
O alta zona cunoscuta ca loc de recreare este Borgo Dora. Zona este plina de restaurante si locuri de destindere, si exprima totodata multiculturalitatea torineza. Pe durata festivalului Notte Bianca (care se desfasoara de doua ori pe an), Borgo devine centrul distractiei in oras: magazinele si barurile raman deschise, si sunt organizate concerte si diferite spectacole. Totul pana dimineata. 
 
Daca nu stiati, Torino este patria celebrelor Martini. Asa ca, daca degustati un martini cu pofta de cate ori aveti ocazia, aceasta este destinatia perfecta pentru voi.





5. Valletta, Malta

 
Valleta, capitala Maltei, a fost denumita in 2018 Capitala Europeana a Culturii. Cu o istorie intensa si fascinanta, intregul oras este listat ca un sit de patrimoniu UNESCO. Iata doar 10 dintre cele mai bune lucruri de vazut si de facut intr-unul dintre cele mai mici capitale ale Europei.
 
Muzeul Jucariilor
 
. Muzeul a fost deschis in 1998 de catre fondatorul Vincent Brown. Pasiunea lui Vincent pentru pastrarea jucariilor vechi a inceput cand a decis sa pastreze o cutie de jucarii pe care un prieten o aruncase. Jucariile nu erau la standardele de sanatate si de siguranta, asa ca, in loc sa le daruiasca propriilor lor copii asa cum intentionase initial, Vincent le-a restaurat si a inceput o colectie proprie. 
 
Dragostea sa pentru jucariile de epoca a crescut rapid, iar dupa ce a vizitat un muzeu similar din Anglia, a decis sa deschida Muzeul jucariilor din Valletta. Colectiile includ masini de epoca Dinky, Corgi si Matchbox, papusi, seturi de trenuri si animale de ferma. O experienta nostalgica pentru parinti si bunici si un adevarat deschizator de ochi pentru copiii de astazi.

 
Muzeul Postei
 
Incepand cu istoria postala a Maltei, datand de la domnia Ordinului Sf. Ioan in secolul al XVI-lea, acest muzeu cu patru etaje este o casa convertita din Valletta, cu un stil in stil baroc, in conformitate cu cele mai vechi exponate. Deschis pana in 2016, cu sprijinul finantarii UE, muzeul marcheaza punctele de varf din istoria malteza cu privire la importanta sistemului postal, in special datorita pozitiei strategice a Maltei in timpul razboiului. 
 
Potrivit pentru toata familia, muzeul are o zona interactiva pentru copii, insotita de materiale si activitati educationale. Zonele din cadrul galeriei sunt alocate si expozitiilor temporare, care prezinta o gama larga de arta pe tot parcursul anului.

6. Bergen, Norvegia

 
ergen este al doilea cel mai mare oras al Norvegiei si cel mai bun loc de acces spre fiordurile din partea de vest a acestei tari spectaculoase. Metropola este renumita in intreaga lume pentru capodoperele sale naturale, oferind oportunitati excelente de explorare a imprejurimilor.
 
Gratia tipic nordica a vechiului oras Bryggen, cu aleile sale pavate cu lemn si randuri de cladiri care se sustin amical una pe cealalta, este intrecuta doar de peisajele superbe ale muntilor salbatici si ale vailor ametitoare care il incojoara. Natura de aici este absolut splendinda. Este locul ideal pentru minivacanta de 1 mai, unde vei reusi sa te deconectezi complet de la agitatia din marile orase.







7.  Utrecht, Olanda

 
La doar 30 de minute distanta de Amsterdam, intesat de studenti (datorita preturilor mici) si tipic olandez, vechiul oras Utrecht este cel mai bine pastrat secret din Olanda, iar atmosfera sa proaspata, relaxata si progresista este un mare plus.
 
Aici poti face plimbari cu vaporasul, poti merge cu bicicleta pe aleile din parcuri si te poti rasfata u crochete langa Oudegrach, vechiul canal cu apa ce strabate orasul, inainte sa urci cele 465 de trepte a Turnului Dom pentru privelisti panoramice.





8. Anvers, Belgia

 
Conform mitului, orasul a primit numele de la o legenda care are legatura cu un urias numit Antigoon si care a trait in apropierea raului Scheldt. El pretindea o taxa de trecere a raului, iar pentru cei care refuzau, le taia una din maini si le-o arunca in raul Scheldt. In cele din urma, uriasul a fost ucis de un tanar erou pe nume Brabo (un soldat roman), care i-a taiat mana uriasului si i-a arunct-o in rau. De aici provine originea numelui orasului, care pe vremuri se numea "Hantwerpen" (Hand throwing = aruncarea mainii) 
 
Orasul este in prezent unul din cele mai prospere din lume, prin comertul de dimante, petrol, industria usoara, si are unul din cele mai agitate porturi din lume si de asemenea este si una din capitalele modei, un oras al culturii si al evenimentelor sociale. 
 
Asa ca, aici ai ce sa vizitezi, indiferent de pasiunile tale.





9. Bratislava, Slovacia

 
Inconjurata de podgorii si munti cu paduri dese, situata la rascrucea drumurilor dintre Viena, Praga si Budapesta, capitala Slovaciei este in acelasi timp un oras rural tihnit din trecut si un oras european care paseste sigur spre viitor. 
 
Mai putin aglomerat si mai ieftin decat vecinii sai, Bratislava, cu bisericile cu acoperisuri rotunjite si vechile pavalioane de vanatoare habsburgice, emana un discret farmec pastoral. In contrast, cafenele animate si cluburile de noapte cu petreceri care nu se mai termina, creeaza o atmosfera cosmopolita distincta.






10. Kotor, Muntenegru

 

Oraselul Kotor este un mic colt de paradis din Muntenegru, fiind inclus adesea in topul celor mai frumoase destinatii din Europa.
 
 Daca pana acum cativa ani nu stia prea multa lume de el, acum, popularitatea Kotorului creste de la o zi la alta si tot mai multi turisti sunt fascinati de farmecul si autenticitatea acestui loc. Orasul are o cultura aparte, avand in vedere ca a fost condus de mai multe popoare (venetieni, otomani, habsburgi) care si-au pus amprenta asupra sa. 
 
Kotor te asteapta intr-o atmosfera exotica ... la doar cativa pasi de Romania. Merita incercata experienta!
 




Citeste si: Top destinatii din Romania perfecte pentru minivacanta de 1 mai

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x